Резултати от микробиология - тема 2

• 25 776
  • 859
  •   1
Отговори
# 780
Момичета във всяка лаборатория Геника ли работят Андрофлор и Фемифлор?
Питам по-конкретно за лабораторията в Бургас.
Звъня на телефона за връзка с оператор, но никой не ми вдига.
Гледам, че и в лаборатория Лина имат такива изследвания. Имате ли мнение къде е по-добре?

# 781
Носиш си секретите в Геника, казваш че искаш да пуснеш съответния пакет, плащаш си и това е. Мисля, че всичко се транспортира до централата им в София, така или иначе. Но във всеки клон приемат проби.

# 782
Понеже все още не мога да се свържа с лекарката, макар че е на работа… може ли да ми препоръчате какво да си взема за гъбичките? С антибиотика пих Флукорик, такова дали ще е добре? И знаете ли колко дози са нужни, онлайн четох на места, че едно хапче е напълно достатъчно… мерси предварително, ако някой знае.

# 783
Оф, то лошото е, че не е ясно тая гъба каква е. Пише Candida spp., ама точно каква… А щеше да е някакъв ориентир, за съжаление някои гъби са резистентни на Флуконазол (активната съставка на Флукорик). Ти колко си изпила с АБ и на каква схема?

1 е крайно недостатъчно. Аз с АБ пия по 1 на всеки 3 дни.

# 784
И аз по едно на всеки три дни, така ми беше предписано, първото на първия ден. Съответно, след последното съм вземала още два дена антибиотик, затова се чудя дали не е трябвало просто тогава още едно хапче да взема?

На другите микробиологии, които съм пускала, кандида не се е изолирала, но винаги е пишело също конкретно candida spp., с обикновена микробиология ще излезе ли каква е точно?

# 785
Трябваше още 1, за да захлупи последните дни на АБ.

Както и да е, вече е свършило, по-принцип, за да ти се хванат гъбите ще трябва специална посявка, която по принцип става при МБ, но не всяка лаборатория ще е читава да го направи.
Аз лично съм сигурна само в НЦЗПБ.

Според мен - изчакай и се консултирай с АГ.
Вариант 1 - да пуснеш МБ в читава лаборатория като НЦЗПБ
Вариант 2 - да пробвате да лекувате без да се уточни каква е гъбата и на какво е чувствителна, но с друг антимикотик. То всъщност вариантите са малко - или Итраконазол или Нистатин, но Нистатинът действа само локално, на глобули.

Аз лично бих заложила на 1 курс с Итраконазол + глобули в Нистатин (в случая май само Макмирор са подходящи). Може да се мисли и за опашка с борна киселина.

Но аз самата, ако имах такъв казус щях да искам да знам каква е гъбата и на какво чувствителна, защото не бих искала да се лекувам на сляпо.

# 786
Здравейте! Включвам се и аз в темата, тъй като не знам вече на къде да поема.
В края на 2024 г. след посещение на басейн получих гъбички, доказано с микробиология на влагалищен секрет, който показа и данни за лактобацилоза. Последва лечение с микомакс по схема 1,4 и 7 ден, арилин глобули, след това гинофилус.
По време на лечението получих циститни симптоми и месец след леченето отидох за нова микробиология, която пък показа е. коли. За нея пих левокса 7 дни и слагах глобули макмирор 12 дни. Тъй като не получих облекчение от това лечение 27 дни след антибиотика и минал 1 цикъл отидох пак за изследване и пуснах обикновена микробиология и фемофлор + в Геника, които за мое огромно очудване излязаха повече от перфектни.В микробиологията няма изолиран причинител.
Междувременно съм ходила на уролог, който на ехограф каза, че всичко е перфектно, като съм пуснала не знам колко вече на брой стерилни урини в различни лаборатории и обиновени урини със седимент, които също са идеални.
Обаче, аз продължавам да имам ужасни циститни симптоми, парене и щипане във влагалището. Тук, следва да отбележа, че с партньора не сме имали интимни контакти, така че не можем да говорим за презаразяване с нещо.
Преди 5 години съм лекувала уреаплазма заедно с партньора успешно- аз имам 3 фемофлора, пускани през 6 месеца след лечението и не се е изолирала уреаплазма. Неговото изследване след лечение беше с еякулат PCR в Геника- чисто.
Аз съм в недоумение как може да е толкова перфектен фемофлора ( ще го прикача) и да продължавам да имам симптоми. Моля за мнение и съвет какво да изследвам още? Ще умра от ужас вече, така не се живее..

# 787
  • до най-прекрасния мъж
С абсолютно същите резултати при мен излезе гъбички в нормалната МБ, въпреки перфектните резултати от Фемофлор. Имах сърбежи. Правих директна микроскопия и излязоха малко бактерии, които се оправиха само с вагинален и орален пробиотик. Гъби не се видяха на микроскопа. Ползвах Флоражин три месеца поред.
Моето мнение е да посетите венеролог, който да Ви направи на място директна микроскопия. Може от там да излезе някакво скрито зайче.

# 788
Здравейте. Включвам се и аз отново….
След открита Гарднерела в Геника започнах лечение, метронидазол 3х1 от 250 мг- 7 дни
Макмирор 7 дни вечер
Арилин 1000 - 2 дни
1-4-7 - Микомакс
4 дни Вагизан
1 опаковка гинофилус и пробиотик Пробиен на Fortex, дойде цикъла.
Всичко беше наред ,, ужжж”
Днес е 4 ти ден след цикъл , отново съм със силно течение , сърбеж, парене и разбира се миризма на ,, риба”
Пуснах днес в Лина вагинален + директна микроскопия
Същото в Синево
Утре съм при АГ …..
Вече съм в безисходица  наистина…… черния ми дроб не издържа на толкова антибиотици нито психиката………
Полов контакт не сме имали от над 45 дни
Всичко стана след цикъл
Сладко не ям, държа захарта и инсулина ниски и пак нещо има
Моля за съвет защото забелязвам, че терапията ми не е най- подходящата
Утре ако назначи пак нещо такова
Само се въртя в този кръг и няма излизане. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

# 789
  • София
Алтернатива на тези препарати е Бетадин (антисептик). Доволна съм от него, но не е подходящ при проблеми със щитовидна жлеза. При мен винаги след Вагизан- млечна киселина положението се влошаваше. Сега съм на Ева-Интима, които са стикчета със гел и няма нищо общо със Вагизана. Бях обещала да дам мнение. Изключително доволна съм и вече не бих заменила стикчетата със глобули.

# 790
Очевидно не си заселила достатъчно лактобацили и при смяната на ph-то при цикъла БВ е пламнала отново.
Случва се често, тъй че не унивай.
Сега отново ще трябва да се лекуваш. Този Макмирор го забрави, той не работи изобщо.
Вариантите са ти или отново Метронидазол или Клиндамицин. Аз лично бих пробвала локален Клиндамицин този път.
Но след това - много стрикно Вагизан, Гинофилус, но ще слагаш по 2 на ден, сутрин и вечер, ще тече, ама все тая. Докато не ти дойде цикъла. След цикъла - веднага още 3-4 Вагизана и продължаваш Гинофилус - всяка вечер, като свърши - през вечер.
Успоредно - орален пробиотик, но или Биозин Фем, или Криспакт.

Тук се прочитам за Бетадина - в случая не смятам, че най-точното за анаероби. Ако беше друго - примерно някакви коки, да. Но за БВ си има протоколи.
Щом тези стикчета на Ева са добри - чудесно, могат да са алтернатива на Вагизан, въпросът е да има подкиселител, а дали ще е глобула, гел или каквото е там, не е фатално да се замени.

# 791
Аз мога да кажа, че също имам рецидивираща БВ, въпреки чудесен резултат от Фемифлора и въпреки месеци наред слагане на Вагизан и пробиотици всички видове възможни, но въпреси всичко лактобацилите не се задържат, битката не е равностойна и вече аз нямам голяма надежда, че ще се оправи

# 792
Неравностойна е, затова пък е и дълга. Аз почти постоянно слагам вагинални пробиотици, с поддържащи схеми, при мен просто защото пия много АБ и се връщам наново в поредния филм.
А пък с орални пробиотици съм нон-стоп заради червата.
Утре отивам на доктор да ме видят след поредния АБ, уж пия, слагах, ама какво е положението - нямам идея.

# 793
Неравностойна е, затова пък е и дълга. Аз почти постоянно слагам вагинални пробиотици, с поддържащи схеми, при мен просто защото пия много АБ и се връщам наново в поредния филм.
А пък с орални пробиотици съм нон-стоп заради червата.
Утре отивам на доктор да ме видят след поредния АБ, уж пия, слагах, ама какво е положението - нямам идея.

Поне знаеш от къде ти идва проблемът, аз не пия антибиотици, нямам сексуални контакти и пак същото положение, изследванията за Ппб излизат чисти… наистина не знам

# 794
  • София
Мила, нали знаеш аз си оставам привърженик на Бетадин като алтернатива. След десетки резултати от клинични проучвания -да ефикасен е срещу БВ. Но трябва 14 дни да се поставя по протокол. Потвърдено със МБ след това. Иначе варианта на Ева-Интима , който в момента ползвам е със млечна киселина, хиалуронова киселина,  лайка и още някакви билки. Като се замисля при мен БВ оставя следи във влагалището където се е била захванала. Така че хиалуроновата киселина определено е добре че я има.

Общи условия

Активация на акаунт