Резултати от микробиология - тема 2

• 22 204
  • 859
  •   1
Отговори
# 825
Склонна ли си към гъбички?
Принципно може 1 Флуконазол профилактично.

Иначе - тия количества на лактобацилите в Геника винаги ме изумяват… при толкова анаероби къде изобщо намират лактобацили…

За оралния пробиотик - аз също пия Криспакт, бях на метронидазол 11 дни…. Абсолютно никакъв ефект. Почти нямам лактобацили. С докторката си говорихме отново, тя също е на мнение, че трудно оралните пробиотици се заселват във влагалището… Но проба-грешка…

# 826
Склонна ли си към гъбички?
Принципно може 1 Флуконазол профилактично.

Иначе - тия количества на лактобацилите в Геника винаги ме изумяват… при толкова анаероби къде изобщо намират лактобацили…

За оралния пробиотик - аз също пия Криспакт, бях на метронидазол 11 дни…. Абсолютно никакъв ефект. Почти нямам лактобацили. С докторката си говорихме отново, тя също е на мнение, че трудно оралните пробиотици се заселват във влагалището… Но проба-грешка…

Не съм имала досега, ама честно казано не мога да преживея и гъбички да имам. Имам си две болести за които няма лечение, не ми трябва и още едно..

# 827
Гъбичките не са сред болестите, които нямат лечение.
Пиеш ли някакви други лекарства? Че да не стане комбинация с противогъбичното.

# 828
Гъбичките не са сред болестите, които нямат лечение.
Пиеш ли някакви други лекарства? Че да не стане комбинация с противогъбичното.

Пия хормони - зафрила.

Не че гъбичките нямат лечение - просто знам, че е продължително, а и като гледам АГ-тата всички ми викат, че било нормално да имаш течение / което е така, не споря /, но моето е постоянно, обилно и един ден е прозрачно, друг ден е жълтеникаво. Факт е, че откакто увеличих лактобацилите нямам миризма или е много слаба. Той днес ми го изписа и даже не ми каза какво е -  нали сега с електронни рецепти. Питам го колко вечери ще го слагам, е те са 7 и толкова вечери ще го слагаш. Ако не е тази тема и ако не съм прочела за повечето лекарства нямаше да знам, че изобщо е и антибиотик.

# 829
  • София
Не всеки получава гъбички след АБ. Прекомерната употреба на медикаменти за профилактика ще ги направи резистентни. И в един момент когато наистина има гъбички те няма да се повлияят от лечението. По-скоро е до това дали в миналото при прием на АБ сте имали гъбички и ако да- тогава се взима за профилактика антимикотик.

# 830
WonderWoman,

Нищо чудно от хормоналното ти лекарство да се получава такава боза във вагиналния ти микробиом. Това, обаче надали АГ ще ти го обяснят, но по принцип - хормоналните препарати разбутват равновесието на микроорганизми във влагалището.
Затова - трябва много стриктно следене и профилактика с лактобацили.
Относно гъбичките, не мога да се наема да дам съвет, защото това е вагинален АБ, не системен, ако нямаш склонност към гъби, съвсем не е задължителен. Ако обаче решиш, нека да е еднократно, в края на курса.

# 831
Здравейте,
Вкарах се в някакъв лек филм тази сутрин. Предстои ми цветна снимка в Турция, но последните 2 дни имам някакво дразнене. Последно имах Кандида март месец, която лекувахме и проблемите изчезнаха. Това беше преди стимулация и пункция в Турция.
Сега преди цикъл поставях Гинуфилус на принципа да има, въпреки че при контролната микробиология си беше излязло всичко чисто и преобладаващи лактобацили. Та покрай Гинофилуса ме посърбяваше но попремина, после дойде цикъл и сега сърбежът е след секс с презерватив от вчера след цикъл.
Цветната снимка е за проверка на матката и тръбите преди трансфер. Не правели някакво особено почистване преди процедурата, не изискват и микробиология.
На мен обаче хич не ми е комфортно след всичките перипети дотук сега да ми минава уред през влагалището към матката и да взема да си вкарам нещо преди трансфер. Не сме планирали нова микробиологична биопсия преди трансфера по принцип, на старата от преди година всичко е наред, ама това е много време.
Като цяло нямам някакви упорити проблеми, съвсем инцидентно са излизали някакви неща и винаги са се разрешавали с първото лечение. Излизали са и уреа и микоплазма, но после и от тях се изчистих. Ще повторя преди трансфера тест и за тях.
Та си записах един час в Надежда за утре, но не знам дали ще ми излязат навреме резултатите от МБ преди цветната снимка.
И почнах да търся други варианти, намерих случаен непознат гинеколог с час днес, откъдето пускат резултатите в Микроген - никога не съм я чувала тази лаборатория. Но ми гарантираха, че резултатите ще станат до петък, което ми върши работа.
Та въпросът сега е колко е надеждна такава случайна лаборатория или да си изчакам тази в Надежда, където ще е на ръба излизането на резултатите навреме.
Или ако имате съвет за някой надежден мед. център, където биха могли да ме вземат днес-утре (София) и да излязат резултати най-късно до понеделник.

# 832
По правило резултатите от МБ излизат за 3 работни дни, т.е. има време до петък. Тази лаборатория ми е световно неизвестна.
Аз лично пускам в Кандиларов на Бузлуджа, ако се вземе днес пробата, със сигурност ще излезе до петък (най-вероятно четвъртък). Просто отиваш на АГ, казваш, че искаш сама да си занесеш пробата, да ти вземат проба с тампон и задължително стъкло за микроскопски препарат. И това.
Може да си предобрила с лактобацилите и да си си докарала свръхрастеж, симптомите са сходни.

# 833
  • София
Възможно ли е да ви дадат пробата и да си я занесете в Цибалаб? Там стават бързо, че в Надежда докато ги разчетат винаги е било по-бавно от Цибалаб.  Дори и при готов резултат чакат кл.лекар да напише резултата а той е само един.

# 834
Благодаря много. Така ще направя. Записах вече час и ще минем после през Кандиларов. Съобщих току що на мъжа ми, че няма да правим повече секс докато не вляза в 4ти месец живот и здраве. Grinning
Просто не си заслужава нервите.

# 835
Всъщност, след като е била чиста последната МБ, и сте ползвали презерватив, какво те притеснява? Не би трябвало нищо да ти има. Аз също мисля, че от Гинофилус може да имаш дискомфорт, слагала си го без да е нужно, но и да е било нужно, капсулите си дразнят.

# 836
Имало е незащитен секс след последната чиста МБ.

# 837
Добре, имаш ли от какво да се съмняваш в мъжа ти?
Предполагаемо, след като сте се лекували от уреаплазма и микоплазма, след като ви предстои инвитро, пускали сте му изследвания и на него.
Отново ще споделя миналата година как си бях докарала цитолитична вагиноза и подскачах от парене и течение, които бяха кошмар… То направо долу миришеше на кисело, пареше ми като пишкам и какво ли не, толкова лактобацили си бях навъдила…

# 838
По принцип нямам от какво да се притеснявам при него. Последно бяхме пускали андрофлор януари. Бях пуснала тук резултати, но тогава не получих коментар, урологът му в Турция каза, че нямало проблеми. Прикачвам му пак резултата. Просто е факт, че след последните сексуални контакти, независимо дали защитени или не има дразнене.

# 839
Най-сетне намерих сродна душа!
Нашият Андрофлор е почти същият. Венерологът ми категорично не пожела да изпише лечение, въпреки оплакването ми, че след секс за отрицателно време се скапвам долу (парене, дразнене и ... накрая бактериална вагиноза) Confused

Общи условия

Активация на акаунт