Резултати от микробиология - тема 2

• 22 181
  • 859
  •   1
Отговори
# 840
Според мен този Андрофлор изобщо не е да е съвсем ОК.
И анаероби има, и стрептококи….
Пускан ли е еякулат?

# 841
Той е от еякулат.

# 842
Имам предвид за МБ, не за ДНК тест.

# 843
Тоя стрептокок като е в Нормална флора, счита ли се за проблем, аз това не разбирам, или е проблем ако е в жълто и червено?

# 844
Здравейте, бихте ли ми помогнали с мнение за приложения резултат. Имам силно течение с неприятен мирис. Дефицитът на лактобацили се появи за първи път през лятото на миналата година, след венозен курс антибиотици и последващ прием през уста. Уж се взеха мерки и беше нормализирана
флората. Никога до този момент не бях имала някакви подобни гин.  проблеми - гъбички или бактериални инфекции. Взета е цито, но резултатът ще е готов след поне 6 дни. Скорошно раждане - секцио. Благодаря Ви!

# 845
Какво беше лечението ти?

# 846
Не сме пускали. Да пуснем в Кандиларов еякулат за МБ?

# 847
Какво беше лечението ти?

Възстановяването на лактобацилите беше с Лактажин след прилагане на антибиотик Амоксициклин.

# 848
Искаш да кажеш, ч3 след АБ не ти е била назначен терапия за бактериална вагиноза (това е миризмата и течението), а само Лактажин?

# 849
Не сме пускали. Да пуснем в Кандиларов еякулат за МБ?

Да, така мисля. Защото, ако този стрептокок от малко количество, стане по-голямо вече е проблем. Особено за жените, и особено за бременните, просто няма място там. Имала съм случай с такъв в еякулата на мъжа ми, той нямаше симтоми, но затова пък моите какви бяха… не искам да си спомням дори за това течение.
Та да, пуснете една МБ в Кандиларов, но изрично подчертавам - клинът на Бузлуджа, там е моята микробиоложка, на която имам доверие, д-р Бобчева. И е хубаво мъжът ти да не се е празнил поне 2-3 дни. Иначе - щателно измиване преди да даде пробата, че да не се замърсява.
Ти успя ли да идеш на АГ и да си пуснеш МБ?

# 850
Искаш да кажеш, ч3 след АБ не ти е била назначен терапия за бактериална вагиноза (това е миризмата и течението), а само Лактажин?
Да. Влагалищният секрет след това беше нормален.

# 851
Е, сега определено флората ти е тотал щета,  МунМаймун.
За тази смесена флора според мен най-удачно е един курс с Гиналгин - в него има съставка и за коки, и за анаероби.
След което - класическата схема - подкиселител - примерно Вагизан няколко дни и отново курс с вагинален пробиотик - ако е Лактажин - да е поне 14 дни, а аз лично залагам на Гинофилус - отново 14 дни.
Обаче моят опит след такъв резултат е, че определено един курс с вагинален пробиотик не е достатъчен. По-добре минимум 2, един - всеки ден, втори - през ден.

Кафенце, да вземеш да пуснеш нова тема? Минахме 50 страници, а ми се ще в новата на заглавната страница да обобщим някои общи неща, за да не се повтаряме непрекъснато? 🤭

# 852
Утре като ида на работа Joy

# 853
Здравейте отново, момичета!
Аз имам един страничен въпрос от резултати от микробиология. (В очакване съм между другото да ми излезе новия Фемофлор тази седмица, като пуснахме и МБ, но ми направи впечатление, че този път ми взеха клечка и стъкълце)
Та по същество, отново съм с бронхит и бактерия в гърлен секрет Streptococcus pneumoniae и съответно съм на антибиотик.
Взех си днес пробиотик - Омнибиотик 10, но някак си исках да се допитам до вас докато е време дали да не допълня с още нещо, защото изпитвам ужас от нова БВ?

# 854
Бях на гинеколог, оставих проба в Кандиларов, ще чакам резултати и ще пиша. На 9ти имам преглед при Калчев и ще поискам да пуснем фемофлор и уреа и мико (ако не са част от фемофлора) и пак МБ. Мъжът ми ще го пратя на МБ също. И независимо от резултатите, само защитен секс преди трансфер… Simple Smile Благодаря!

Кафе, иначе е в червено стрептокока, има втора снимка от резултата, която може би не си видяла.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 22:35 от Semirra

Общи условия

Активация на акаунт