Резултати от микробиология - тема 2

• 25 803
  • 859
  •   1
Отговори
# 105
100% е било Ешерихия, н нашето море и аз съм правила цистит с кръв. Понеже все пак бях на море, звъннах на АГ, тя ми изписа 2 прахчета Монурал и това беше. Но съм убедена, че е било това, защото 2 пъти съм се връщала с такива бактерии във влагалището след БГ Черноморие.
Така или иначе - каквото и да е било, чисто е.
Иначе - такава чиста МБ след Арилин… хм-хм. И такив лактобацили само с орален пробиотик, пила съм го този, ама чак такъв ефект не съм видяла.
Фемифлор в момента е леко излишен, наистина, една директна микроскопия ще покаже истината, но… само при венеролог и то малко имат в кабинета си микроскоп.
Друг вариант е МБ с микроскопски препарат в друга лаборатория.
И не се предоверявайте по-принцип на Фемифлора, дами. Като гледам какви нелепици излизат… На едно изследване при гъби 10 на 3-та пише нормална флора, при друго - гъбична инфекция. С абсолютно същите резултати. Как става тоя номер, не знам.
За мен класиката - посявка + директна микроскопия си е достатъчна. Фемифлор бих пуснала евентуално, ако търся нещо от рода на ППБ, въпреки че за тях си има пакети.
Аз в момента съм на Арилин. Тези изследвания са преди да назначи Арилина. Те първа ще видим какво ще има след него 😃.

# 106

Моля за помощ, от две години се боря в Е.коли във влагалището правя почти всеки месец микробиология и от април насам беше чиста до днес където отново Е.коли. През Юли излекувах Гарднерела Вагиналис и до миналия месец беше отрицателна. Но не мога да възстановя лактобацилите и това много ме притеснава и вече не знам какво да направя. А на тази микробиология дори не пише нищо за лактобацили и епителни клетки, чудя се дали и грешка моля за мнение

# 107
Нямало е достатъчно материал, за да се направи директна микроскопия, или пробата е била замърсена, моят съвет е да повториш изследването на друго място.
Преди да се открие ешерихията, имала ли си проблем с лактобацилите?
Не си сама, не че е успокоение, но много от нас имат трудности с възстановяването на флората...

# 108
Здравейте, според вас при този резултат освен лактобацили трябва ли да се взима  и още нещо?
Скрит текст:

# 109
Да, има бактерийки, които е добре да се изчистят, както и гъбички. Чак после можеш да мислиш за възстановяване на лактобацилите.
Ще се коригира лесно, не се притеснявай Blush

# 110
Благодаря Simple Smile просто се чудех дали само за  гъбите нещо трябва да ми изпишат или и за бактериите и ако да - за кои точно, че са доста видове Grinning

# 111
Нямало е достатъчно материал, за да се направи директна микроскопия, или пробата е била замърсена, моят съвет е да повториш изследването на друго място.
Преди да се открие ешерихията, имала ли си проблем с лактобацилите?
Не си сама, не че е успокоение, но много от нас имат трудности с възстановяването на флората...
Да, имам проблем с лактобацилите от половин година и все още не мога да ги възстановя

# 112
Върни се назад в темата, има доста по темата, ще ти е полезно.
Също, пускала ли си допълнителни изследвания, за да се търси и друга причина, освен ешерихия? Уреаплазма, микоплазма, хламидия...

# 113
Върни се назад в темата, има доста по темата, ще ти е полезно.
Също, пускала ли си допълнителни изследвания, за да се търси и друга причина, освен ешерихия? Уреаплазма, микоплазма, хламидия...
Да, пуснах пср изследване за всички ппб и бяха отрицателни
Къде В софия мога да открия лекар венерлог с микроскоп, който на момента за гледа пробата

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 11:19 от Polly285

# 114
Д-р Кристина Рачева, Кожно-венерически диспансер към 29 ДКЦ. Гледа микроскопии сутрин, всеки ден без вторник, стига да имат реактиви.
Звънни на регистратурата и питай по-подробно.

# 115
Здравейте,
Можe ли мнение относно този влагалищен секрет.
Благодаря предварително.

# 116
Всичко ти е топ.

# 117
Аз повторих микробиологията и излезе нормална, въпроса ми е колко време след като се възстановят лактобацилите мога да използват гинофилус, проблем ли е да продължа да ги слагам от тях или вече има риск от пренасищане.

# 118
Ако заключим, че това вече е реалната картинка, значи лактобацилите са ти вече в норма.
Относно Гинофилус, в случая няма нужда да се слага повече. Аз лично си слагам профилактично, дори и когато си имам лактобацили, че моите са уязвими, а аз пък съм хипохондричка. Но има риск от предобряне, т.е. да си докараш лактобацилоза или цитолитична вагиноза (аз съм се обзавеждала и с такова).
Тъй че - ако супер много държиш - можеш да си слагаш примерно веднъж в седмицата, или след някакъв рисков фактор (басейн, море, нещо такова, след по-хард секс), но не прекалявай.

# 119
Ако заключим, че това вече е реалната картинка, значи лактобацилите са ти вече в норма.
Относно Гинофилус, в случая няма нужда да се слага повече. Аз лично си слагам профилактично, дори и когато си имам лактобацили, че моите са уязвими, а аз пък съм хипохондричка. Но има риск от предобряне, т.е. да си докараш лактобацилоза или цитолитична вагиноза (аз съм се обзавеждала и с такова).
Тъй че - ако супер много държиш - можеш да си слагаш примерно веднъж в седмицата, или след някакъв рисков фактор (басейн, море, нещо такова, след по-хард секс), но не прекалявай.
Това, което ме притеснява е, че два дни преди тази микробиология си бях сложила една капсулаа гинофилус и не знам дали и до колко е повлияла тя

Общи условия

Активация на акаунт