Резултати от микробиология - тема 2

• 25 819
  • 859
  •   1
Отговори
# 120
О, разбирам.
В такъв случай - имаш голямо основание за притеснение.
Покажи, моля те, предишната ти МБ, не тази с Ешерихията, а друга. И кажи след нея именно какво точно си слагала, за да мога да се ориентирам в цялостната картинка, за да не подведа.
Иначе - поне 7-10 дни се спират преди МБ, иначе ще ти излязат лактобацили, ама то няма да са реално завъдилите се.
А най-добре е веднага след цикъл - в първите 2-3 дни след него - тогава на чисто да се видят как са като количество.

# 121
О, разбирам.
В такъв случай - имаш голямо основание за притеснение.
Покажи, моля те, предишната ти МБ, не тази с Ешерихията, а друга. И кажи след нея именно какво точно си слагала, за да мога да се ориентирам в цялостната картинка, за да не подведа.
Иначе - поне 7-10 дни се спират преди МБ, иначе ще ти излязат лактобацили, ама то няма да са реално завъдилите се.
А най-добре е веднага след цикъл - в първите 2-3 дни след него - тогава на чисто да се видят как са като количество.

След нея имам един курс седев дни вагизан и 14 дни гинофилус, след това бях в цикъл и след цикъла 3 дни вагизан

# 122
Така погледнато, би трябвало вече наистина да си завъдила лактобацили.
Не ти пречи до следващия цикъл да си слагаш 2 пъти в седмицата, моята лекарка ми изписва такива курсове.
Ако можеш да отидеш на МБ след следващия цикъл без изобщо да си слагала нищо, ще е добре.
Но мисля, че лечението ти е успешно, то и схемата е точно както трябва.

# 123

Здравейте,
Може ли съдействие относно резултата. Лекувах кандида, но неприятното течение не спира, не сърби, не боли, но го има Приемах пробиотици.

# 124
За мен все още имаш гъбички, просто са малко и не са ги хванали на посявката. Има ги в микроскопията в известно количество обаче.
Но преди всичко - изключени ли са другите инфекции като вероятна причина за течение, ППБ?
Иначе - това ти състояние, ако няма нищо друго се оправя с един курс глобули. Ти какво си ползвала досега?

# 125

Здравейте. Може ли някой да ми помогне с разчитането?

# 126
Как се е стигнало до този богат бактериален фонд?
Не е нищо страшо, при липса на лактобацили е нормално да се разбеснеят другите бактерии, въпросът е защо няма лактобацили?

# 127
Само микробиология е пускана до момента.
Кандизол, Арилин и последното гинофлор за 5-6дни

# 128
Добър ден на всички, може ли да разтълкувате следния резултат от влагалищен секрет и влагалищна чистота...
1. Нормална аеробна бактериална флора.
2. CANDIDA SPP (-) ОТРИЦАТЕЛНО

Микроскопски материал:
ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА II СТЕПЕН: ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, УМЕРЕНО ЛАКТОБАЦИЛИ, ЕДИНИЧНИ ЛЕВКОЦИТИ И БАКТЕРИИ.

# 129
След някаква терапия ли е правено ?

# 130
След някаква терапия ли е правено ?

Не, обикновен годишен гинекологичен преглед просто ми взеха секрет.

# 131
Нищо кой знае какво няма смущаващо, освен че лактобацилите са редуцирани, има нужда да се направи малко терапия с вагинален пробиотик.
Някакви оплаквания да си имала наскоро, прием на медикаменти, стрес, рисков сексуален контакт...?

# 132
Не никакви оплаквания нямам.

# 133
В такъв случай, вземи си Гинофилус вагинални капсули, и слагай, след цикъл, по 2-3 вечери, всяка седмица.
Лактобацилите трябва да са преобладаващи, а в случая са "умерено", тоест добре са, но не съвсем. А е важно да са много, защото пазят влагалището от бактерии и го поддържат здраво с добра киселинност.

# 134
Здравейте!
След няколкогодишно борене с ешерихия коли в урината, от около два месеца ме е налегнала Гарднерела вагиналис. Симптомите бяха сърбеж и нетърпив дискомфорт във влагалището. След направено изследване за стерилна урина /понеже до тогава симптомите ги свързвах с цистит/ се изолира Гарднерела и кандида албиканс.
ХЛамидия, микоплазма хоминис, уреаплазма уреалитикум, трихомона вагиналис, и гонорея излязоха отрицателни. Когато се борех с ешерихия в урината позитивирах за уреаплазма парвум, която лекувах. От тогава нямам проблеми с ешерихията, гинекозоли ми гарантираха, че заради уреаплазма парвум е възможно да е рецидивирала ешерихията.

Та....бях лекувана първо с 4-ри таблетки наведнъж арилин. За партньора също. Вагинални глобули не ми бяха предписани, освен гинофит гел, който е с млечна киселина. На въпроса за гъбичките ще ми бъде ли предписано нещо ми беше отговорено, че гъбите са нормална микрофлора във влагалището и нормализирайки pH има шансове да се справя с моментото масово количество и ако контролния преглед покаже пак гъби ще се даде на втори етап терапия за тях...

Всичко мина добре, почувствах облекчение час след приемане на арилина, но се оказа, че седмица след това почувствах същите симптоми. Свързах се с друг доктор, който ми назначи Флажил 2х2 за 5 дни за мен и партньора. За мен песари 4 / за две седмици х 2 на седмица/ арилин вагинално. След песарите ми предписа вагизан с млечна киселина. Втори доктор подред не ми дава нищо за гъбичките, все едно не съществуват. Пак попитах ще ми бъде ли предписано нещо за тях - каза ми да взема гиназол вагинален крем еднократно след първите 2 арилина вагинално - това щяло да бъде достатъчно. ОКаза се, че гиназола го няма по складовете и ми предписаха ломексин. Една глобула. И само това. Едва след като попитах през устата трябва ли противогъбично ми бе казано да изпия 1 таблетка дифлукан, а ако партньорът нямал симптоми той не е нужно да пие за гъбички. До тук добре, лекувахме се и двамата с флажила и противогъбични. Моите симптоми отшумяха, а той изобщо нямаше никакви.

Всичко беше добре допреди една седмица. Пак същите симптоми. Даден секрет за изследване и сега не само, че имам пак гарднерела и кандида, ами се изолира и ентерококус фекалис /имала съм я в урината. Мога да кажа, че имам отлична хигиена и изолирането й точно във влагалището е голяма изненада за мен. Изписаха ми амоксигама и макмирор. Само тези две неща. Защо трети доктор подред не предписва нищо за кандида? Просто нямам думи... ако някой е бил в такава ситуация ще помоля за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт