Резултати от микробиология - тема 2

• 25 757
  • 859
  •   1
Отговори
# 795
Има нещо, няма как да е от самосебе си.
Други лекарства? Противозачатъчни? Хормони? Кортикостероиди?
В каква възраст си, Поли?
Някакви други заболявания? На ендрокринолог била ли си?

Kene, не споря чак толкова, но за мен Бетадин е много крайния вариант, ако нищо друго не свърши работа. Имай предвид обаче, че йодът, особено 14 дни изсушава много лигавицата. Затова е хубаво, че си си намерила нещо с хуалурон, защото сега е важно да възстановиш. Иначе - аз отдавна чаках отзив от тези продукти, просто съм прекалено чувствителна и не смея да си правя много експерименти вече върху мен си с продукти за интимна хигиена.

# 796
Има нещо, няма как да е от самосебе си.
Други лекарства? Противозачатъчни? Хормони? Кортикостероиди?
В каква възраст си, Поли?
Някакви други заболявания? На ендрокринолог била ли си?

Kene, не споря чак толкова, но за мен Бетадин е много крайния вариант, ако нищо друго не свърши работа. Имай предвид обаче, че йодът, особено 14 дни изсушава много лигавицата. Затова е хубаво, че си си намерила нещо с хуалурон, защото сега е важно да възстановиш. Иначе - аз отдавна чаках отзив от тези продукти, просто съм прекалено чувствителна и не смея да си правя много експерименти вече върху мен си с продукти за интимна хигиена.

на 26 съм, нямам хормонални проблеми, ходя на ендокринолог, имам и пускани изследвания, не приемам никакви медикаменти

# 797
Па повод рецедивиращи и неповлияващи се лечения за  БВ или гъбички, задължителпо трябва да се търси първопричината. От личен опит - години се борих с БВ и липса на лактобацили, имах период, в който дори не слушах лекарите и правих дълги курсове орални ивагинални с метронидазол, феминела ваги С (за подкиселяване на средата, вече не се предлага на пазара) и купища гинофилус и орални пробиотици. Пробвала съм какво ли не.  Нямаше абсолютно никакъв резултат и нито един лактобацил. След проведено лечение за уреаплазма, няма БВ и вече успявам да поддържам оптимални нива на лактобацили. Така че когато става въпрос за упорити гъби и БВ, които не успявате да овладеете сравнително лесно, то търсете някоя ППБ или трихомони. За съжаление има много хора, които ги носят и са безсимптоми.  Другото нещо, което също е от голямо значение за поддържане на инфекциите е високата кръвна захар и инсулинова резистентност.

# 798
Па повод рецедивиращи и неповлияващи се лечения за  БВ или гъбички, задължителпо трябва да се търси първопричината. От личен опит - години се борих с БВ и липса на лактобацили, имах период, в който дори не слушах лекарите и правих дълги курсове орални ивагинални с метронидазол, феминела ваги С (за подкиселяване на средата, вече не се предлага на пазара) и купища гинофилус и орални пробиотици. Пробвала съм какво ли не.  Нямаше абсолютно никакъв резултат и нито един лактобацил. След проведено лечение за уреаплазма, няма БВ и вече успявам да поддържам оптимални нива на лактобацили. Така че когато става въпрос за упорити гъби и БВ, които не успявате да овладеете сравнително лесно, то търсете някоя ППБ или трихомони. За съжаление има много хора, които ги носят и са безсимптоми.  Другото нещо, което също е от голямо значение за поддържане на инфекциите е високата кръвна захар и инсулинова резистентност.
При мен всички излиза отрицателно и нямам висока кръвна захар, това се опитах да обясня

# 799
Как процедираш с пробиотиците? Как ги приемаш, колко време, какви?

# 800
Как процедираш с пробиотиците? Как ги приемаш, колко време, какви?
вече над половин година, през всички дни извън зикъл, започвам с млечна киселина и след това гинофилус или лактажин, през устата биозин фем и от два месеца крист пак

# 801
Висока кръвна захар не е равна на ИР. За нея се правят други изследвания - обременяване с глюкоза и мерене на инсулин също така. И моята най-добра приятелка е млада и уж нямаше проблеми, ама се оказа с ИР.

Иначе - ако си от София, вземи и си направи консултация в НЦЗПБ, ще ти дам координати, там взимат проби на място. И специално да ти видят посявка за трихомони в тяхна среда, че наистина трудно се хващат.
Все има някаква причина за цялата тая работа…

# 802
Висока кръвна захар не е равна на ИР. За нея се правят други изследвания - обременяване с глюкоза и мерене на инсулин също така. И моята най-добра приятелка е млада и уж нямаше проблеми, ама се оказа с ИР.

Иначе - ако си от София, вземи и си направи консултация в НЦЗПБ, ще ти дам координати, там взимат проби на място. И специално да ти видят посявка за трихомони в тяхна среда, че наистина трудно се хващат.
Все има някаква причина за цялата тая работа…

В центъра час ли се записва, за да могат да ти вземат проба на място ?

# 803
  • София
И на мен ми се струва, че има някаква друга причина след толкова много лечение проведено. Мила, във Центъра какъв е достъпа, нали там има много вируси, в смисъл отделенията нали са на разстояние,  то пък и лекарите обикалят отделения - кабинети? - извинявай за лаишкия въпрос.

# 804
1:1 съм с обясненията по горе. След вагизана имам чувството че съм по зле.
Знам че Макмирор не прави нищо особено , но нали слушаме уж лекарите…….
То нямаше и какво д-р да закупя. Арилин имаше последните 2 броя
Поне тях успях да сложа и пак нищо
Колкото до нещо, което стои зад БВ имах миналата година микопалзма. Без никакви симптоми или течения. Аз не знаех какво е това да имаш течение.
След доксициклин 3 курса съм зле и само назад…….. сега не знам какво ще измисли да изпише утре……… захарта ми е 4.21
Инсулина 6.6 при граница 24
Но, знам че трябва да е под 10
ВИчко си беше наред. Дойде цикъл със закъснение отделно не 6 а 4 дни беше този път.  Нещо хормонално се прояви и след него леко леко засили, усили и айде…….
Всичко мокро, мирише на амоняк
Пера дрехите на 4 часа с най високи градуси и какво ли не вече се разпадат от пране
И въпреки всичко …… пак нещо ми има
Много се изморих…….

# 805
Па повод рецедивиращи и неповлияващи се лечения за  БВ или гъбички, задължителпо трябва да се търси първопричината. От личен опит - години се борих с БВ и липса на лактобацили, имах период, в който дори не слушах лекарите и правих дълги курсове орални ивагинални с метронидазол, феминела ваги С (за подкиселяване на средата, вече не се предлага на пазара) и купища гинофилус и орални пробиотици. Пробвала съм какво ли не.  Нямаше абсолютно никакъв резултат и нито един лактобацил. След проведено лечение за уреаплазма, няма БВ и вече успявам да поддържам оптимални нива на лактобацили. Така че когато става въпрос за упорити гъби и БВ, които не успявате да овладеете сравнително лесно, то търсете някоя ППБ или трихомони. За съжаление има много хора, които ги носят и са безсимптоми.  Другото нещо, което също е от голямо значение за поддържане на инфекциите е високата кръвна захар и инсулинова резистентност.
При мен всички излиза отрицателно и нямам висока кръвна захар, това се опитах да обясня
От кои лаборатории са отрицателните изследвания? При мен също всички ППБ излизаха отрицателни.

# 806

Аз имам въпрос. Може смешно да ви звучи, но след доксициклина постоянно усещам някакво изтичане или по скоро влага , около ануса. Възможно ли е връзката анус- влагалище по някакъв начин да се замърсявам или заразявам.
Забелязала съм че винаги ми е влажно, мокро където и да пипна и след 3-4 дена започва инфекция.
Не мога да му хвана пътя от влагалището ли изтича или наобратно нещо се случва , но има нещо.
Според вас има ли връзка …….

# 807
Па повод рецедивиращи и неповлияващи се лечения за  БВ или гъбички, задължителпо трябва да се търси първопричината. От личен опит - години се борих с БВ и липса на лактобацили, имах период, в който дори не слушах лекарите и правих дълги курсове орални ивагинални с метронидазол, феминела ваги С (за подкиселяване на средата, вече не се предлага на пазара) и купища гинофилус и орални пробиотици. Пробвала съм какво ли не.  Нямаше абсолютно никакъв резултат и нито един лактобацил. След проведено лечение за уреаплазма, няма БВ и вече успявам да поддържам оптимални нива на лактобацили. Така че когато става въпрос за упорити гъби и БВ, които не успявате да овладеете сравнително лесно, то търсете някоя ППБ или трихомони. За съжаление има много хора, които ги носят и са безсимптоми.  Другото нещо, което също е от голямо значение за поддържане на инфекциите е високата кръвна захар и инсулинова резистентност.
От кои лаборатории са отрицателните изследвания? При мен също всички ППБ излизаха отрицателни.
Геника и още една лаборатория К-лаб София

# 808
Така,
Отговарям за НЦЗПБ…
Хихихи, не си го представяйте като холивудски филм с лаборатории, дето се влиза с костюм за биологични опасности 4-степен. Поне в тази част на сградата, в която аз ходя то си е една соц сграда, със соц лаборатории от едно време. Там има безброй лаборатории, при вирусите нямате работа, аз лично съм ходила в тамън 5 - Микология, чревни бактерии, паразити, за кърлежи и лаймски ала-бала, че и в една лаборатория, в която тестват видове насекоми, че имах едни гнусни бубулечки вкъщи… Няма опасност от зарази, споко.
Конкретната лаборатория, която интересува пишещите тук е Микологичната, но там освен гъби се занимават с тестване на ППБ и изобщо всякакви материали от гениталната система. И да, трябва да се уговорите с лекарката предварително, защото акушерка взима пробите и съответно те си ги гледат на място. И да отговоря на притесненията, че видиш ли акушерка, а не АГ ще вземе проба, отлично знаят кое и как да направят, едно време като съм ходила в Шейново, докторите ги мързеше да бъркат и акушерка ми е взимала проби… Та така.
Но да, знам как работят, знам колко изпипват всичко на тема гъбички, правят си тестове за чувствителност и всичко, та неслучайно ги препоръчвам.

Иначе на въпроса за ануса, хм, тази картинка е меко казано плашеща и не знам какво означава. Реално аз канал между ануса и влагалището, в който текат някакви течности не знам, освен в някакви случаи с фистули, които не са изобщо тема тук. Реално пряка анатомическа връзка няма. Сега - това мокрене с какво го свързваш, Бела-Дона? Нещо ти изтича от влагалището и отива назад или нещо ти тече от ануса? Или просто мокрее от да кажем - пот? Защото това място се поти ужасно много при дадени обостоятелства.
Но като цяло БВ няма нищо общо с ануса толкова, не че в червата не живеят анаероби, напротив, но БВ си е основно от бактерията Гарднерела ВАГИНАЛИС и тя не случайно се казва така, защото е нормален обитател на женското влагалище. Всички я имаме, просто не бива да е в такива количества изобщо. Да си седи там малко и да не прави проблеми.
Сега какво се е случило при теб - възможно е хормонално да има някаква промяна, многото АБ прецакват флората тотално, ако си мислиш, че с един курс лечение ще поправиш такава щета и ще си свиркаш, съжалявам, че ще те разочаровам, но изобщо не е така. Виждаш и други дами, с много курсове пробиотици не могат да възстановят флората напълно.
Аз самата ноември месец бях на 3 АБ, 2 венозни и 1 за пиене, след като излязох от болницата си направих курсове Гинофилус - 1 месец - всеки ден, 1 месец - през ден, 1 месец - 2 пъти седмично, 1 месец - веднъж седмично. Хайде, при мен не е толкова, колкото изглежда на пръв поглед, защото аз съм много идиотски цикъл и реално имам 14 чисти дни между менструациите, та не е някакво уау количество, но пак, не е като да не съм сложила.
Отидох преди няколко седмици на контролна МБ, имам лактобацили, но малко. Та борбата, както казах е дълга. Сега съм включила и Криспакт, че ми се наложи нов АБ и както писах, утре сутрин отивам да видя какво се случва, че да знам с какви курсове да продължавам. И на мен ми писна вече, ама това е положението.

# 809
Здравейте! Излезе ми фемофлор - моля за коментар. Чиста бактериална вагиноза си е или?

Общи условия

Активация на акаунт