Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 20 868
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
Точно от 7 до 11.10 са отсъствията.Може би и затова висят още като неизвинени.

# 106
Ако документа е за цяла седмица,напр.от 07.10до 11.10, тя нама как да извини отсъствия,които не са написани. Има срок до края на месеца да извини отсъствията. Едва ли ще ги забави умишлено.
Но тези, които са написани, може да извини.
П.П. Ненаписаните отсъствия не са отсъствия, те не носят негативни последици за ученика и родителите му и изобщо не са обект на коментиране.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 12:22 от poems

# 107
  • shumen
Аз детски не вземам,а и не е края на месеца.

# 108
Ние миналата година имахме такъв казус с отсъствия, които стояха неизвинени. Детето пита класната, тя му каза, че в края на месеца ги оправя принципно и с това драмата свърши. В края на месеца ги извини, както беше казала.

# 109
  • shumen
Днес отсъствията са извинени за двата дни.Другите до края на седмицата сигурно като ги нанесат.

# 110
  • Някъде по Дунава
Вчера на сина ми върнаха входящите по български и математика. Има шестици. Доволна съм, макар че по български е объркал един въпрос за обстоятелствено пояснение, а цяло лято упражнявахме частите на изречението. Не мисля че дори е трябвало този въпрос да бъде на теста, защото в последния час по бел в 5 клас учителката им предаде урока за определение и обстоятелствено пояснение набързо и без да го упражняват. Поговорих си с нея на тази тема. Дори сега не са го преговаряли. Както и да е. Аз не очаквам от нея да го подготви за НВО. Аз и частните уроци ще свършим това.

# 111
И на нас ни върнаха входните нива, нанесоха оценките в Школо.
По предметите, които са и' по-трудни и положи повече усилия в преговора има шестици (математика, КМИТ и ЧП), по предметите, които уж са и' лесни (география) има петица. Добре поне, че по любимия и' предмет БЕЛ има шестица.
По английски - излагация. В училище преговорили само сегашните времена, на контролното имало упражнения и с минало време и има четворка (поне не е само тя 😁, учещите деца имат същата оценка, едно има петица). Здраве да е, ще има възможност да надгражда през годината. По английски са с нова учителка. По мнение на щерката добре обяснява.

# 112
Моята госпожица до тук на входните е горе-долу добре. По математика, ЧП и английски има шестици. По английски каза, че била една от тези с най-малко грешки. Викам има полза явно от толкова години езикова школа.
По география и КМИТ има 5ци. Само по история има 4-ка, но това се очакваше, при положение, че включваше и материал, който не са взели. От двата класа има общо само една шестица по история. Кога и дали изобщо ще наваксват с материала от миналата година - идея нямам...

# 113
Леле като ви чета и аз бях така-страшно изискваща, страшно взискателна, много помагаща и много проверяваща..., но не ми издържаха силите. Сега ги оставям те си решават дали ще наблягат на математика или на геогравия ами в крайна сметка на никой не му е трябвало всичките знания и по география и по история, няма и всички да са математици. Все още се хващам, че ги проверявам, но се усещам и се запирам Simple Smile Браво на тези от вас, които още имат сили и нерви и време да помагат и ръчкат. Няма лошо, всеки си познава най-добре детето.
Моите едва ли ще останат незнаещи, да си призная исам да са от можещите. Забелязвам, че те(можещите) са по-добре в живота- има проблем- решават го, защото не за всички проблеми в живота има решение в учебниците.
Живи и здрави да са всички деца!

# 114
  • София
Ама то точно това е стратегията- "да се оценяват умения, а не да се възпроизвеждат знания". Съвсем добре сте се ориентирали.

# 115
То за да се запаметят знания се искат не по-малко важни качества - искат се усилия, упорство, труд, целеустременост, дисциплина.
Последните 10-на години работех постоянно с млади, току що завършили хора и е трагедия в повечето случаи - всичко искат и чакат наготово, нямат търпение, не слушат, а бързат да действат, масово не са свикнали да се борят за да постигнат резултати.

# 116
  • shumen
Моя на входните по ЧП,География,Български,
Математика и История има 4.По ИИ има 5,по Музика 6 и по Компютърно,но не му е нанесено.По География след това има 6 на домашното,а по Литература за Каравелов. Стихотворението Хубаво си моя горо го научи,но уж до утре е срока,а той не е на училище и не се знае Понеделник ще го изпитат ли.
Ммм,моя тая година съм го оставила сам.Само,ако иска помощ се включвам аз.

# 117
При нас ученето на "Хубава си, моя горо" мина. Изпитвала е и е задавала допълнителни въпроси. Днес се оказа, че и "Отечество любезно" трябва да учим, надявах се да ни се размине.

# 118
  • shumen
При нас учат всички стихотворения наизуст.
Моя засега ги учи без проблем.

# 119
  • Варна
Някой има ли работните листове по български език на Булвест и Клет? Трябват ми отговорите. Госпожата пак ги скъсала, а искам да мога да проверявам тестовете като ги прави.

Общи условия

Активация на акаунт