Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 20 867
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
А аз се чудя и дали няма да ги размине наборите. Старият вариант е по-предвидим, утъпкан, макар че лесни теми както тази година могат да изигрият лоша шега. Чудя се и ако се вкарат интердисциплинарни въпроси, какво ще стане с изпитите на НПМГ по биология, физика, химия и тн. Моят набор от сега е заявил, че ще се яви на всичките за по-сигурно 😅. Вкарат ли всички предмети, до голяма степен ще секнат и нишата с уроците, мисля. Само да не пипат квотите, че най-накрая ще видя полза от тях 😁

За НПМГ няма квоти.

# 91
За НПМГ няма, но за езиковите има. Добър резервен вариант. Той харесва всичко без ИИ и технологии за момента, та пътищата са широко отворени. Самият той има две години с тази, за да реши.
Иначе и аз не го мисля особено засега. Това ми е годината почивка. Просто е хубаво да знаем решението по навреме.

# 92
  • shumen
Отсъствия,които са с бележка от другаде как се извиняват?Моя е на турне в Гърция от танцовата,дали са им бележки и е дал на класната,а отсъствията от днес още стоят неизвинени.

# 93
  • Някъде по Дунава
Класната трябва ръчно да ги извини. Ще го направи, не се притеснявай. Голямото ми дете, когато ходи на зъболекар, пак с хартиена бележка извиняваме.

# 94
  • shumen
Гинес,благодаря.На моя зъболекарката му дава електронна извинителна бележка.

# 95
И на нас казаха, че ако децата ходят по състезания и фестивали, искат бележка от клуба.

# 96
  • shumen
Диавена,нашата е от клуба.Дал я още миналата седмица каза на класната.

# 97
Моят син има не по-малко от 20 дни отсъствия заради участия миналата година. Извинява ги класната, но не веднага, може да мине седмица, две.

# 98
  • shumen
Детелина,благодаря.Ще следя дали ще ги извини класната.

# 99
Толкова шум вдигнаха с тази промяна, че няма как да ни подмине. По-скоро се надявам да е нещо козметично, колкото да отчетат че са сменили нещо. Или поне силно се надявам да е така, а не да сменят формата изцяло.
Според мен лично, въвеждането на интердисциплинарни въпроси ще свали още успеха на НВО, а те (МОН) все пак (надявам се) имат някакво рационално мислене и не искат да си го причиняват.
И аз мисля, че няма да е нещо различно от козметика, не съм убедена дали ще е за добро. Още един аргумент - дали има достатъчно професионално интердисциплинарно подготвени специалисти, които да осигурят безспорен формат? Не само ще се разбие стройна система на частни уроци, но и няма да има подготвена алтернативна. Или ако има, ще са подбрани. Залитам към конспирации, дано ме опровергаят след година.

# 100
Гледам, чудя се, ... Как ние завършихме без входни нива? Госпожата по БЕЛ един ферман написала какво не знае ... Абе г-жо, аз ли го учих това дете миналата година или Вие? Тази оценка моя ли е?
Още се мотаят с оценките. Днес изненадващо 2 входни, а едното трябваше да е утре.

# 101
Винаги сме имали входни нива. Ама не бяха точно така категоризирани Simple Smile Беше си контролна Simple Smile Simple Smile

# 102
  • shumen
И моя винаги са имали входни нива.По всичко правиха.Оценки по ИИ,Технологии,Компютърно и Английски остана да нанесат.
Панди,то сякаш ти си го учила това дете и оценките си му изкарвала.

# 103
Значи, на класната извиняването на отсъствия й е едно от задълженията като класен ръководител. Като класен ръководител всеки месец същата взима и допълнително пари. Три дни отсъствия по минимум 6 часа са 18 отсъствия и ако са и в края на месеца, са спрели помощите от социалните на тези родители, които получават такива. Отделно има и санкции за неизвинени отсъствия, така че не разбирам защо класният/ класната трябва да се мотае с извиняването на отсъствията, особено пък когато е получен документ за това предварително. И понеже и моето дете в начален етап беше случило на мързелива класна (да не използвам по-силна дума), директно звънях на ЗДУД и отсъствията се извиняваха бързо-бързо.

# 104
  • Бургас
Ако документа е за цяла седмица,напр.от 07.10до 11.10, тя нама как да извини отсъствия,които не са написани. Има срок до края на месеца да извини отсъствията. Едва ли ще ги забави умишлено.

Общи условия

Активация на акаунт