Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 20 865
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
  • shumen
Моя снощи го изпратих на екскурзия в Гърция от танцовата.Сега ми е една такова криво,че го няма.Мислех си,че ще спи в автобуса,а той сега ми пише,че не му се спяло,а играели карти УНО.

# 76
  • Варна
Дани, радвай се на няколкото дни, в които няма да има “мамооо, това, мамооо, онова”, нито “айде, бе, Дени, кога ще си напишеш домашните” 😁. Когато за първи път изпратих моя на екскурзия мислех, че място няма да мога да си намеря, защото не беше нощувал без нас никога - няма баби, няма дядовци, само заедно. Ама то било хубаво 😂

# 77
Благодаря и аз за новата тема! Тепърва ще се връщам да чета назад.
Моята госпожица се спрява засега отлично с входните нива с изключение на това по география. Но не се била сетила някои неща и естествено не се е престарала да се подготвя.
По математика имат нова госпожа, която откровено сподели на родителската среща, че положението в класа по предмета е трагично. Купихме сборниците за 5ти клас на Веди, за да им дава и от там домашно и да попълнят пропуските. Наборката и още 1-2 деца били изключения, но и те имат много домашни покрай останалите. Не е доволна, но решава. Харесва новата математичка, което е добре.
Продължава да си плува. Госпожата от курса по БЕЛ и харесва, но вчера след второто занятие по математика, сподели, че й е скучно и били прекалено лесни задачите. Не знам какво да прява. Хем съм наясно, че за задачите и рутината е важна.
Как е при вас с агресията? При нас в петък е имало направо побой между две момчета Sad с удари по главата, в стомаха.... Ужасно са буйни при нас младежите и някои учители не успяват въобще да овладеят дисциплината в класа.
Опитвам се и да наложа отново ограниченията за игра на плейстейшъна, които имаше предходната година, но не успявам. Лошото е, че играят двете с приятелката й и е голяма драма - иска се игра всеки ден ...При нас парадоксът е, че брат й (на 14) не играе толкова, колкото нея ...

# 78
  • shumen
Месечинке,и аз си мислех като теб,но засега няма драма.Обади се сутринта към 9 бяха вече извън границата,която каза,че са минали към 5 часа сутринта.На обяд също се обади бяха вече в Полихронон вече,но настаняването и там е след 14 часа и щяха да обядват първо и тогава да ги настанят.Току що се обади,че са обядвали и са ги настанили,по 3 деца ще са в стая.
Jsed,моя се оказа,че детето,което го удря зад врата и му дърпа стола не е само на него,а и на други деца.Имало е и случай на побой над дете от класа в междучасието веднъж,но моя каза,че госпожата по История се е намесила и бързо ги е разтървала.
За игрите при моя  на телефона също има драма,но засега успявам да налагам ограничения.
Сега ми светна Админ плюс със 4 на входното по История.

# 79
Да нека. Браво на твоето момче. Моята изобщо не ми се обажда, аз звъня вечер и тя ме отрязва за пет секунди. Иначе и при нас има проблеми с агресията и физическа, и вербална. Миналата година дори изключиха едно дете от училището, но това не решава проблема. Проблеми има особено с две-три момчета, но ще видим децата се надявам да получат необходимите забележки и да изключат и тях. Лошото е, Че и разговорите с родителите не дават резултат. За тях децата им са прекрасни, но недоразбрани.

# 80
В класа на набора няма агресивни. Има 2-3 момчета, т.нар. отворковци, но за боища и обиди не ми е казвал.
jsed , щом момичето се справя, защо да скучае? Домашните ще пише, разбира се, но и на курс да скучае? Аз бих говорила да усложнят материала за нея и в училище, и на курса. За моя син и още няколко деца в класа им има подготвени допълнителни, по-трудни задачи, за да не скучаят по време на часовете. Приключват с учебникарските мн бързо и оттам нататък учителката им дава само на тях други. Група А по сборниците я прескача. Явно момичето ти има рутина, ред е на учителя да даде нещо повече.

# 81
  • shumen
Гиги,моя се обажда,че това му е за първи път излизането без мен извън страната.
Детелина,то добре учителя да им дава нещо в повече.Моя също бързо решава,но учителя им по Математика е много строг и никои от класа не смее да пречи на другите,които решават по бавно.

# 82
  • София
'Начи, получих отговор от МОН
Скрит текст:
на въпросите ми за НВО за 25/26- дали се предвижда да останат само бел/мат или ще се включват още изучавани дисциплини, дали се предвижда при вариант с последното да има промени и в балообразуването и пр. и аджеба, кога смятат да ни уведомят. Да не си чета отговора утре по сайтовете, но накратко- според чл. 51, ал. 9 на Наредба № 11 от 1 септември 2016 г., в НВО можело да бъдат включвани и други изучавани предмети в интегрирани тестове, но задължително бел и мат. Балообразуването се определяло по Наредба 10, като всяка друга подлежала на промени. Промените, както обикновено, пък могат да бъдат обсъдени от заинтересованите страни в рамките на месец след публикуване на страницата на министерството. Стандарт за НВО, както и досега, в началото на всяка учебна година. Същото и в случай, че се приемат и други предмети в интегрирано оценяване.
Имате цялата свобода и полет на въображението за тълкувате кой как си прецени Simple Smile

# 83
'Начи, това на чиновнически се нарича "Да си приключим преписката" . На Ваш номер - на наш номер

# 84
  • София
Тъй 😂

# 85
  • Където морето целува небето...
Аз същите алабализми за  отговор имам още ехееее от 05.04. Почти съм сигурна, че са си направили шаблон и го пращат на всеки, който има нахалството да ги занимава...
Интересно беше инфото от съфорумка, че ще "тестват" в някои училища. Дано поне от там понаучим нещо, че МОН ще ни го сервира на 01.10.2025.

# 86
А аз се чудя и дали няма да ги размине наборите. Старият вариант е по-предвидим, утъпкан, макар че лесни теми както тази година могат да изигрият лоша шега. Чудя се и ако се вкарат интердисциплинарни въпроси, какво ще стане с изпитите на НПМГ по биология, физика, химия и тн. Моят набор от сега е заявил, че ще се яви на всичките за по-сигурно 😅. Вкарат ли всички предмети, до голяма степен ще секнат и нишата с уроците, мисля. Само да не пипат квотите, че най-накрая ще видя полза от тях 😁

# 87
  • Където морето целува небето...
Толкова шум вдигнаха с тази промяна, че няма как да ни подмине. По-скоро се надявам да е нещо козметично, колкото да отчетат че са сменили нещо. Или поне силно се надявам да е така, а не да сменят формата изцяло.
Според мен лично, въвеждането на интердисциплинарни въпроси ще свали още успеха на НВО, а те (МОН) все пак (надявам се) имат някакво рационално мислене и не искат да си го причиняват.

# 88
  • Варна
Честно казано не мисля да се тревожа от сега. Ако за нашите форматът ще е нов, то за всички ще е нов. Така че... все тая.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 19:38 от Месечинка виторога

# 89
  • София
Тест ще има в 9клас, природни науки. Не знам дсли ще е показателно за нас.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/mon-objavi-datite-za-testa-po-pr … ki-za-9-klas.html

Общи условия

Активация на акаунт