Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 20 861
  • 786
  •   1
Отговори
# 60
При нас 1 нощувка, вечеря, закуска, обяд, транспорт - 170 лв., такси за музей и дискотека отделно😂

# 61
  • Варна
Бре, какви са тези есенни екскурзии? Никога не сме имали такова нещо. За първи път миналата пролет ходиха на екскурзия.

# 62
  • София
И при нас има - Сопот, Карлово, Калофер, Казанлък, Шипка ... 3 дни. Няма да ходи, многократно е бил по тези места.

# 63
5 години раница на Dakine и все още изглежда супер, но за тази година взехме голяма Ташев, за да събира учебниците.

Оказа се, че половината учители не искали децата да носят учебници, а другата половина са ОК да има по един на чин. Надявам се, че теглото на раницата значително ще намалее.

Имат шкафчета, но не ги използват, заради кабинетната система. Не им е удобно от първия етаж да отидат до шкафчето на 4тия етаж и да се върнат след това до втория.

# 64
  • shumen
Нашите миналата година ги водиха само на еднодневна екскурзия.С преспиване ходиха за завършването на четвърти клас на Габрово-Етъра-Узана-Велико Търново и беше нещо от порядъка на 150 лева,отделно музеите.Тая година класната им беше обещала,че ще ходят с преспиване някъде но още нищо не се знае.
Но пък госпожата от танцовата им е много дейна и довечера заминават в Гърция за една седмица до 11.10.

# 65
Аз я кръстих есенна, защото я организират около есенната ваканция. Иначе не знам дали така се води официално.
При нас няма кабинетна система, но стаята им е на третия етаж , а шкафчетата на първия и съответно не се използват.

# 66
  • Бургас
При нас най-вероятно е заради изборите. В нашето училище има секции и на 25.ти в петък всички класове са на накъде. А малката ми дъщеря (трети клас) даже ще ходят на 18.10 и на 25.10. Голямата е ходила по маршрута, по който ще ги водят и ще отиде пак. 

# 67
  • Някъде по Дунава
Никога не е имало при нас екскурзия по това време. Само в края на учебната година. Конкретно синът ми е ходил само в края на 4 клас, защото само тогава се организира. Много смотани класни имаше/има. Миналата година другият клас отиде, а те - не. Сега уж класната му планувала с една нощувка в района на Свещари, Разград, Шумен. Аз обаче съм от този край, а и сме посещавали обектите около Шумен, гробницата в Свещари и музея в Разград.

# 68
  • shumen
Нашите по този маршрут на Гинес ги водиха миналата година за един ден.Моя там не беше ходил и пожела.На края на 4 клас също пожела,въпреки че беше ходил по този маршрут и го пуснах.

# 69
При нас обявяват екскурзии, когато се съберат ваканции. Предполагам идеята е децата да се разходят, а родителите да не взимат отпуска. Това не са екскурзии за класа, а за който се запише. По принцип с учителката по ЧП и тази по история. Класният ни ги води само веднъж на еднодневна екскурзия миналата година, предполагам, че не му се иска да се ангажира, все пак си е доста отговорно.
Миналата година имаха есента, после и на международната., мисля че имаше и за пролетната, но не съм сто процента сигурна.

# 70
Нашата в за патронен празник около 11.10 някъде. Точно в нищото.

# 71
  • Бургас
На първата родителска среща ,която е около 10.09 класната чете за кога има предвидени екскурзии. Обикновено са три на брои и по стара традиция аз въобще не помня за кога ги казват.

# 72
Ние и в началното училище, и сега в новия клас не случихме на класни, на които им се занимава с екскурзии. За 5 години са били на 2 еднодневни екскурзии, които бяха за цялото училище.
Миналата година едни познати, от друго училище, ни казаха, че техният учител по английски всяка година организирал екскурзии и можело да се записват и външни хора. За екскурзията в Италия изтървахме записването. За екскурзията във Виена я записах, но може би защото записването беше лятото не се събра група. Сега чакам новата оферта и мисля пак да я запиша. Определено предпочитам 4-5 дни в някой голям европейски град от еднодневна екскурзия в някое малко градче  в околността, до което можем и уикенда да отскочим.

# 73
_Mishlence_ , незапълнена група казваш. Само деца на еднаква възраст ли организират? Питам, защото навремето, преди 20+ години, бях на ученическа екскурзия из Европа с тийнове от Пловдив. Те бяха малко, 7-8 хлапета да са били, другите бяхме студенти и учители, а дори не съм от Пловдив, нито съм учила там. Намирали са начин да съберат достатъчно хора, въпреки малката бройка деца. Що алкохол изпиха тия хлапета...
Наборът няма интерес към училищните екскурзии, защото от 4 клас поне веднъж на два месеца е някъде на участие. Училищните екскурзии, дори и за 1-2 нощувки е пропускал, но и те са били само в 4 и 5 клас, преди това нали имаше ковидни забрани.

# 74
Detelina S на различна възраст са - от класовете, на които преподава учителя (те са 3-4 класа). От екскурзията в Италия детето на нашите познати беше много доволно, не е имало някакви ексцесии. Имало е двама учителя с тях - обиколили са 3-4 града, ходили са по туристически обекти, имали са и часове за свободно разглеждане на града.

Общи условия

Активация на акаунт