Жените не разбират.

• 22 226
  • 828
  •   1
Отговори
# 465
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В поредицата за Бараяр на Бюджолд единият от героите голям срам береше, понеже майка му го беше износила сама през цялата бременност, за разлика от мнозинството, при което децата се износваха в репликатори.
Ъъъ, майката на Иван Ворпатрил ли имаш предвид? Или по скоро Екатерин, бъдещата жена на Майлс?
Кой е брал срам?

Иван се случваше да признава с неудобство, че е износен, тъй като имаха много отрицателно мнение за износването от човешка утроба. Само най-изостаналите мъже карали съпругите си да бременеят.
Ами чела съм го преди 20 години, но не мисля, че беше точно така. Защото нали Бараяр са били в нещо като изолация, и когато Корделия Нейсмит се среща с бащата на Майлс, тя идва от високо технологична планета, и тя носи технологиите. Ембриона Майлс е бил прехвърлен в утробен репликатор, за да го спасят, и дядо му е бил доволно скандализиран...

# 466
Ама вие сте захванали една тема - колкото и да я дъвчем край няма да намерим.
Истината е, че мъжете сме последна дупка на кавала в семейството и обществото дори вече. Да не кажа директно белият мъж. Нещата така вече се извъртяха, че свестните мъже най много ги тъпчат а те горките стоят и търпят в името на по доброто. Аз не вярвам в приказката, че силният пол е мъжкият. Физически да, но ние не живеем в праисторическите времена от много хилядолетия.
Отиваш на съд за раздяла - жената отнася всичко.
В семейството - жената и мъжът работят но жената каквото си изкара е за нея а мъжът издържа семейството.
Има женски организации за защита от мъжкото насилие. А обратното няма. Някой поинтересувал ли се е колко мъже страдат от женска агресивност? Кой ги защитава тях?
Жените вече са навлезли във всички мъжки професии а обратното не е позволено. Продт пример - мъж детегледачка ще си вземете ли у вас? Най тъжното е, че мъжете не се оценяват от жените - генерално. Но ако се замислите ако изчезнем какво би се случило на света?
За това мисля, че жените трябва да оценявате мъжете си ( стига да са свестни и семейно ориентирани разбира се) и да им показвате всекидневно, че ги цените, защото ние мъжете сме търпеливи същества и задържаме болката в себе си. Семейството се крепи на нас. Ние сме тези ако семейството гладува да излезем и да работим няколко работи за да нахраним семейството. Имало е дни в които съм имал само левче в джоба си и съм го давал на половинката си за да яде нещо на обяд, а аз съм ходил без “пукната пара”. Мъжете знаем как да стискаме зъби и ако това дълго време не се оценява ние имаме право да променим нещата.
Не подценявам в никакъв случай ролята на жените. Ние мъжете Ви обичаме и се радваме да ви правим щастливи, но имаме и нужда да ни подкрепяте и показвате повече уважение.
Това, беше монолог и обръщение към всички жени които си мислят, че са нещо повече от мъжете. Това е просто един комплекс, нищо повече. Всички сме равни с определена роля в живота.
Няма смисъл.
Тука само се пише.
Никой не чете.

# 467
  • France
Четем, четем и просто въртим очи. Най-много да се усмихнем снисходително

# 468
Благодаря че сте толкова снизходителни с мен.
Аз съм просто човек. Грешен.
Joy

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 22:03 от RoninBG

# 469
Но пък с проповеднически уклон.

# 470
Но пък с проповеднически уклон.
Амин....

# 471
  • Пловдив
Аз съм родила и отгледала две мои деца, плюс че имам опит с чужди (племеници и деца на много близки приятелски семейства), и пак не смея да влизам смело и безотговорно в тези подраздели, защото са минали години и информацията ми може да не е актуална, или най-малкото неуместна. Някои от въпросите, разисквани в тези подраздели са ми наивни и дори смешни, но по един много мил начин - защото съм минала през подобни страхове и съмнения, и знам какво е да ти минават какви ли не мисли през главата. Затова е добре там да се влиза с чисто сърце и истинско желание за помощ, а не за самоизтъкване и избиване на комплекси. Особено когато някои от майките са на годините да ти бъдат дете.
Някои раждат на 20, други на 40. Аз например още мога да имам деца и ако забъркаме някое ще има 19-20 години разлика с най-големия си брат. И значи аз мога ли влизам и да си избивам комплексите в тези подфоруми? Щото там има откровени идиотии и тотални глупости. Хич не ги намирам за наивни и смешни, а за откровено опасни. Осолявания на бебета НАПРИМЕР. Как да махнеш уроки като прекараш вода през метла и измиеш лицето на бебето. Абе да не продължавам....

По тези въпроси могат да се изкажат само жени минали и през двете. В темата секцио/естествено има потребителка с две вагинални и 3 цезарови.
Аз имам едно вагинално и две секцио. Обаче съм решила АЗ. Мъжът ми даже не си е представял да дава мнение как ще раждам. Да го обсъдим може, но решенията взимам аз.

И да дам тъп пример - моя мъж не харесва татуировки, няма нито една. Аз обаче харесвам и 2/3 от гърба ми е татуиран. Не е някаква малка незабележима татуировчица, розичка или водно конче, а голяма, натрапваща се татуировка. И при това не ме е взела татуирана, а се нашарих на зрели години, на към 15 години брак. Още не се е развел с мен, и да се разведем няма да е заради татуировките.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 19:07 от Янтра

# 472
  • София
Между другото, много мъже тип "турчин" са против естетичните корекции....
Аз вече имам 4.
И не, нямам "джуки".

# 473
Аз вече имам 4.
И не, нямам "джуки".
Сега темата вече може да тръгне в друга посока.
Аман с тез раждания. Един приятел казваше като се напие много - "Снощи така съм се отрязъл, направо съм си направил секцио".
Дайте да видим сега къде може да се корегира по тези божествени женски тела, и имат ли право мъжете да коментират след като не са те под ножа.

# 474
  • SF
Могат да казват "харесва ми/не ми харесва" и "плащам/не плащам".
Повече от това си е престараване.
А и прави кофти впечатление.
Аз съм много подозрителна към мъже, които се ровичкат в женски теми и занимания.
Сега превъртам всичките си познати, от близкото и по-далечното обкръжение, и не се сещам за нито един, който ще поговори с удоволствие с жени на теми, засегнати в тази тема - как да роди, какво да се подстриже, да си направи ли кичури или само балеаж, за и против рязането на кожичките с електрическа пила или само избутване с шпатул, със секцио ли да ражда.... Пак ще помисля, но до момента не се сещам за нито един такъв. А пък си представям да го видя у бегемама, пуснал тема по въпроса.... Лелеее, ще го спукам от подигравки. Стига да не е шефът ми, де. Ако се окаже, че е шефът ми, ще напусна.

# 475
Коментари може. Донякъде. Ако не станат нахални.
Направените устни винаги си личат. Стават изпънати, без естествените резки на устната и стоят леко ръбати/обърнати. Лично мен не ми харесват и не разбирам жените, които си инжектират устните. Инжекции за контур или гневна/назолабиална гънка, както и на шията – може в определени ситуации и в контекста на цялата симетрия и излъчване на лицето. Самоцелно обезличават тези манипулации чертите.

# 476
  • Пловдив
Аз вече имам 4.
И не, нямам "джуки".
Сега темата вече може да тръгне в друга посока.
Аман с тез раждания. Един приятел казваше като се напие много - "Снощи така съм се отрязъл, направо съм си направил секцио".
Дайте да видим сега къде може да се корегира по тези божествени женски тела, и имат ли право мъжете да коментират след като не са те под ножа.
КорЕкция, но корИгира.

# 477

Какво ли щеше да бъде, ако ги въртяхте сниЗходително? Не мога и да си го представя...

Скрит текст:
Аз съм родила и отгледала две мои деца, плюс че имам опит с чужди (племеници и деца на много близки приятелски семейства), и пак не смея да влизам смело и безотговорно в тези подраздели, защото са минали години и информацията ми може да не е актуална, или най-малкото неуместна. Някои от въпросите, разисквани в тези подраздели са ми наивни и дори смешни, но по един много мил начин - защото съм минала през подобни страхове и съмнения, и знам какво е да ти минават какви ли не мисли през главата. Затова е добре там да се влиза с чисто сърце и истинско желание за помощ, а не за самоизтъкване и избиване на комплекси. Особено когато някои от майките са на годините да ти бъдат дете.
Някои раждат на 20, други на 40. Аз например още мога да имам деца и ако забъркаме някое ще има 19-20 години разлика с най-големия си брат. И значи аз мога ли влизам и да си избивам комплексите в тези подфоруми? Щото там има откровени идиотии и тотални глупости. Хич не ги намирам за наивни и смешни, а за откровено опасни. Осолявания на бебета НАПРИМЕР. Как да махнеш уроки като прекараш вода през метла и измиеш лицето на бебето. Абе да не продължавам....

По тези въпроси могат да се изкажат само жени минали и през двете. В темата секцио/естествено има потребителка с две вагинални и 3 цезарови.
Аз имам едно вагинално и две секцио. Обаче съм решила АЗ. Мъжът ми даже не си е представял да дава мнение как ще раждам. Да го обсъдим може, но решенията взимам аз.

И да дам тъп пример - моя мъж не харесва татуировки, няма нито една. Аз обаче харесвам и 2/3 от гърба ми е татуиран. Не е някаква малка незабележима татуировчица, розичка или водно конче, а голяма, натрапваща се татуировка. И при това не ме е взела татуирана, а се нашарих на зрели години, на към 15 години брак. Още не се е развел с мен, и да се разведем няма да е заради татуировките.

Ела ни питай пак след 5-10 години мъжът ти разпознава ли татуираната пеперудка, или бяга от нея като от птеродактил.

# 478
  • Пловдив
Да имаш да вземаш, че е пеперуда.

# 479
  • France
Не си представям Янтра с пеперуда. По-скоро дракон.

Общи условия

Активация на акаунт