Жените не разбират.

• 20 380
  • 828
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ronin, какво би те направило щастлив? Жената няма да спре да мрънка. Ама и ти не започвай сега - не си жена.
Прости неща.

Една усмивка.
Една прегръдка.
Една вечеря на месец.
От време на време малко тишина да си събера мислите.

Няма мрънкане,
По скоро чудене.

Той ще реши вместо мен дали да раждам, как да раждам, дали да кърмя и колко съм важна за детето ми, а после ще го гушкам и ще се усмихвам... сигурно.

Има неща, които не са толкова прости, колкото се опитваш да ги изкараш. Може да уважаваш мнението на партньора си и правото му на глас при взимане на решения, без да му се налагаш. Може да обсъдите, но за всичко изброено решението Е на жената. Независимо дали ви харесва. Както и решението за вазектомия например, колкото и да се дискутира, накрая си е само и единствено на мъжа.

# 16
Нещата в живота обикновено не са черно - бели, има многообразие и нюанси, различни измерения и степени на нещата.
Не виждам и някакъв конкретно поставен въпрос. Мъжете ги разбирам, както и жените, повечето потребителки тук - също. Ако ти не ги разбираш, явно проблемът не е всеобщ.

Не мисля да съветвам никого какво да прави със СВОИТЕ топки, гърди или утроба.

Още нещо - бизнесът много трудно върви, ако за всяко дребно решение се иска съгласие и подпис от двамата му управители. Обикновено един взема изпълнителните решения, друг взема документалните/счетоводни и така, всеки според компетенцията си, вървим напред. В семейството не е по-различно.
Ами НЕ
Всчко решение, което касае другите челнове на семейството, трябва да се обсъди.
За лака на краката може и да не уведомяваш.
Говорим за здравето на детето.
За покупка на апртамент
За Кола
За избор на вкакнция.
За избор на училище.

Няма как да са доволни всички. Но трябва консенсус.

Това няма да кърмя щот една леля така ми каза. НЕ СТАВА
Ако има други смислени причини СТАВА.

А ако искаш да си взимаш решенията сама. По добре сама.

# 17
  • София
Ронин, тези разговори трябва да се проведат преди да тръгнете да правите деца. Тогава преценяваш дали нагласите на тази жена те устройват и дали да създаваш деца заедно с нея. Иначе как предлагаш да се разреши въпросът, ако позициите ви така и не съвпаднат? Най-естественото нещо е финалната дума да е на човекът, чието тяло ще носи последствията от това решение.

С коментари като "какво очакваме" и "реване", ми е интересно, как ти очакваш жените да реагират? Чесно казано, звучи като евтина провокация. Искаш нещо, но последствията са за чуждо тяло. А чуждото тяло е неприкосновено. Тоест, можеш да потърсиш човек с твоето мислене, да се опиташ да го убедиш, но не и да налагаш и да очакваш, че нещо ти се полага. Това, което ти описваш е, накратко казано "аз знам по-добре". Смяташ, че твоята преценка е напременно вярната, правилната, адекватната. Обвиняваш жената, че е последна инстанция, а ти се държиш като такава, без последствията да са за теб.

# 18
  • Melmak
Аз не му казвам какво масло да поръча на майстора за колата. Нито той ми е казал какви цветове цветя иска за декорацията на сватбената маса. На тази маса седя и той, както аз се возя на колата.

Има неща, които човек върши и не пита другия в ежедневието. Даже не го осведомявам понякога какво ще ядем. Той потънал до уши в работа, от среща в среща, а аз да почна “искаш ли картофи? Ама пържени или варени? Или задушени?”

За детето - повечето тежест пада на жената. Мъжът не знам да става през два часа да кърми. Ако има нещо с кърменето и то е неприятно за едната страна от двамата участници в процеса (майка и бебе) то следва  майката да реши.

# 19
  • Somewhere beyond the moon and stars
Обобщаваш съществено различни неща.

Понеже едва ли жена ти купува апартаменти през ден, без да се допита до теб дали ти харесват (дано!), приемам, че проблемът ти е в кърменето.

Дали една жена кърми или не, може да е обусловено от един куп фактори. Може да приема лекарства, несъвместими с кърменето; може детето упорито да не иска; може да няма енергията да се справи с безсънието през първите години; може да иска да има свобода, вместо да се налага да е на разположение през 1-2 часа и т.н. и т.н. Всички тези неща са въпрос на нейна - и медицинска - преценка и когато обичаш някого, не е нормално да искаш да се измъчва, за да изпълни зорлем някаква норма.

За другите примери не знам какво да кажа, освен че в повечето семейства тези неща действително се решават заедно. Продължавам да не виждам проблема.

# 20
Нищо не разбрах. Долавям някакъв опит за тропане по масата и провокация, но ме съмнява да се получи интересно.

# 21
  • В полите на Пирин планина
Ронин, в една връзка / семейство / съжителство трябва да има хармония. Ето това е разковничето.

Всичко друго е в сферата на доказването. Ако си на една вълна с половинката си, няма да има подобно съревнование кой е по-по-най. Защото твоето описание ми прилича на това.

И не, не само жените са виновни.

Иначе си прав, че на мъжа трябва да му се говори в прав текст, ако може с т.1,2 и 3...

# 22
А ако искаш да си взимаш решенията сама. По добре сама.

Определено по-добре сама, отколкото някой друг да иска монопол над решения, касаещи чуждо тяло.
Не се получава "провокативната тема", прекалено елементарно са поставени нещата.

# 23
Ама защо трябва да се съветвам с мъжа си дали да раждам секцио... що за идея.

# 24
  • София
Ронин, съжалявам, че говоря лично, но ти имаш някакви много твърди вътрешни убеждения спрямо жените, които пак вътрешно в теб са в някакъв конфликт с някои твои нагласи спрямо жените.

И които нямат нищо общо с реалността, сори нот сори.

# 25
  • София
Много мрънкане, много чудо. Страшно досадно! Поведение на момченце с обелени колена, не на мъж. С мрънкащи деца няма какво да се обсъжда. Но децата поне имат оправданието, че са малки

# 26
Още съм далече от тези неща, но съм хвърляла по някое око на бебешките раздели и не е необичайно мъж да каже на жена си, че кърменето е нейн избор.
Както и познавам мъже, които са ми казвали на тема аборт, че това не е решение, което те могат да вземат.

Та тъй. Кой с какъвто се хване. Мъжете във форума далеч не са представителна извадка на всички мъже, колкото и да обичат да се крият под колективното лице на пола си, не знам защо. Честно казано, колкото и да ми харесва форумът и да мисля, че има много интересни хора тук, не мога да си представя готините и свестни мъже, които познавам, да кибичат в кокошарника. 😀

# 27
Ама защо трябва да се съветвам с мъжа си дали да раждам секцио... що за идея.
А де, все едно че той ще ражда или него ще режат. Същата работа и за кърменето, сякаш има възможност да се сменим и той да поеме като аз не мога.

# 28
Още съм далече от тези неща, но съм хвърляла по някое око на бебешките раздели и не е необичайно мъж да каже на жена си, че кърменето е нейн избор.
Както и познавам мъже, които са ми казвали на тема аборт, че това не е решение, което те могат да вземат.

Та тъй. Кой с какъвто се хване. Мъжете във форума далеч не са представителна извадка на всички мъже, колкото и да обичат да се крият под колективното лице на пола си, не знам защо. Честно казано, колкото и да ми харесва форумът и да мисля, че има много интересни хора тук, не мога да си представя готините и свестни мъже, които познавам, да кибичат в кокошарника. 😀
За последното си права.
Важи за жените.
Една щастлива жена едва ли ще чете по цял ден смотани теми от смотани мъже.
Пък и даже да отговаря.

# 29
Авторе, твърдиш, че си провокиран от темите тук. Прочети пак. Първата страница са две “приятелят ми иска аборт” и една за мъж, който иска жена му да си сложи силикон, защото гърдите и били малки (след раждания и кърмене).

Това, което искаш, е внимание и някой да се хване на въдичката. Не виждам тази емпатия, която би ме накарала да вярвам, че темата е пусната от искрен интерес към отношенията между мъже и жени. Още по-малко към теми като кърмене, раждане, аборти.

Освен това, мъж да изисква и да се “съгласява” как да раждам, го намирам за опит за контрол, преди всичко друго. Плюсовете и минусите вече са ги определили специалистите. За последствията и личния опит могат да говорят жените, а един мъж, който няма особен интерес и знания по тези теми, може само да си чеша езика.

Общи условия

Активация на акаунт