Жените не разбират.

• 20 373
  • 828
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Джордан Питърсън е идиот и няма нормален човек, който да го слуша.

# 31
Първия пост и аз не го схванах. Теб какво те бърка жена ти дали ще кърми, дали ще ражда секцио и квото още там изброи? Тва по какъв точно начин променя твоят живот реално? За абортите - ми да, техен избор е. Аз, ако бях жена също не бих ревал от кеф, ако някой анимационен герой ми каже "ти тва ще го родиш задължително". Като мъж пък, последното което би ми дошло на ума е да давам наклон на жена си дали да ражда или да не ражда. Ако роди - здраве да е, ако ли не - аз не примирам за бебета и без тва. Все пак отдавна не живеем на клони и си мисля, че можем да се целим по- високо от едното размножаване само, за да сме се отчели.

За всичко, което потенциално може да се каже по темата, дето не е факт - за мен сме си устроени различно и няма много смисъл да се разбираме кой знае колко извън важните неща. И аз не разбирам жена ми преди цикъл що реве, когато види бездомно животно или когато храната закъснее с 15 минути, ама ей го на - случва се и не е кой знае кво за разбиране.

---------
Извън темата потенциално - Питърсън и според мойта е идиот, ама аз лично пък relate-вам на някои неща казани от него, та понякога си го слушам, докато чистя Grinning

# 32
Е, тоя форум е за жени главно, не е ненормално да се кибичи в него. За мъж вече ми е странно

То само жени има и своите минуси, де, така че по-добре “инклузивитет”, както му казват сега

# 33
Първия пост и аз не го схванах. Теб какво те бърка жена ти дали ще кърми, дали ще ражда секцио и квото още там изброи? Тва по какъв точно начин променя твоят живот реално? За абортите - ми да, техен избор е. Аз, ако бях жена също не бих ревал от кеф, ако някой анимационен герой ми каже "ти тва ще го родиш задължително". Като мъж пък, последното което би ми дошло на ума е да давам наклон на жена си дали да ражда или да не ражда. Ако роди - здраве да е, ако ли не - аз не примирам за бебета и без тва. Все пак отдавна не живеем на клони и си мисля, че можем да се целим по- високо от едното размножаване само, за да сме се отчели.

За всичко, което потенциално може да се каже по темата, дето не е факт - за мен сме си устроени различно и няма много смисъл да се разбираме кой знае колко извън важните неща. И аз не разбирам жена ми преди цикъл що реве, когато види бездомно животно или когато храната закъснее с 15 минути, ама ей го на - случва се и не е кой знае кво за разбиране.
Има разни мъже.
На мене ми пука.
Аз примирам за бебета и съм го гледал моето 24/7.
И да пука ми дали детето му ще се лекува с антибиотици или с хомеопатия.
Теб ако не ти пука. Да си жив и здрав.
А за какво ти пуска. Футболната лига ?

# 34
  • София
Важи за жените.
Една щастлива жена едва ли ще чете по цял ден смотани теми от смотани мъже.

Не си съвсем прав. Това е бегемама, тук жените се чувстват уютно, разбират се. Дори да се скубят коси, все е по женски. Не е точно място за избиване на комплекси или запълване на дупки, има и такива потребителки де, но не всички. И като си мъж тук, не че непременно изглеждаш жалък и нещастен, но малко не си на място, все едно си прекъснал внезапно някое женско парти на вино и наши си приказки.

# 35
  • София
Малко предтекст. Разбирам изказването в генерален смисъл. Т.е. ако кажа, че мъжете на 25г са по-силни от мъжете на 65г, да не ми се включва с някой с твърдението .. ама аз съм на 65г и двигам 220 кг щанга от земята Simple Smile

Чета много теми. Повечето от тях показват, че жените не разбират мъжете.

Съгласен съм с генерализираното ти заключение, но виждам в него 2 неща. Едното е как жените разбират мъжете. Второто е как мъж и жена във връзка взимат заедно решения, които ги касаят. За тези две неща може да са независими едно от друго.

Например с една жена можа да имам добър механизъм на взимане на общи решения, без жена ми да разбира защо аз искам точно определено нещо. Просто да го приема без да го поставя под анализ. Например, не харесвам краставици, но жена ми много обича. За нея е непонятно как някой може да не харесва краставица, но ако го приеме ще прави 2 салати, една със и една без краставици. В една двойка конфликтите са неизбежни и успешните двойки, просто имат добър механизъм за разрешаване на конфликти. Пазарълъци, компромиси, сфери на компетенции и т.н.

Другият вид разбиране, жената да разбира процесите в мъжкото съзнание и да знае, кога как да реагира за да ти помогне .. е такива жени няма или поне аз не съм срещал. Приел съм реалността и не го изисквам от жената до мен. Тя не ме разбира и това е ОК, затова си имам други хора в живота, с които мога да споделя какво ми тежи и да ме разберат.

# 36
Важи за жените.

Не си съвсем прав. Това е бегемама, тук жените се чувстват уютно, разбират се. Дори да се скубят коси, все е по женски. Не е точно място за избиване на комплекси или запълване на дупки, има и такива потребителки де, но не всички. И като си мъж тук, не че непременно изглеждаш жалък и нещастен, но малко не си на място, все едно си прекъснал внезапно някое женско парти на вино и наши си приказки.
Тъпо, но си мсиля че някой пък наистина иска да разбере защот мъжете действат някак си.
Не само да си плачат на воля.
Ама като гледам, че никой не гледа клипа и че няма коментари за него. Май май право говориш.

# 37
Е, ама... между "дали ще ражда секцио?" и "дали ще лекува детето ми с кал и листа или с истински лекарства предписани от лекар?" има една огромна пропаст разлика?

# 38
Другият вид разбиране, жената да разбира процесите в мъжкото съзнание и да знае, кога как да реагира за да ти помогне .. е такива жени няма или поне аз не съм срещал. Приел съм реалността и не го изисквам от жената до мен. Тя не ме разбира и това е ОК, затова си имам други хора в живота, с които мога да споделя какво ми тежи и да ме разберат.
Това е доста тъжно. Всички хора са различни. Аз с някои жени се разбирам отлично, други не мога да ги усетя и разчитам на социални умения, някои мъже ме разбират по-добре от повечето жени и така нататък. Няма много общо с пола.

Наистина не разбирам защо мъжете във форума до един се държите сякаш сте природно лишени от индивидуалност - ами, не сте.

# 39
Скрит текст:
Няма как човек да взема решение, което засяга чуждо тяло. Ако искаш жената да прави това, което ти смяташ за правилно, търсиш жена, която споделя твоите нагласи. Може да обсъждате колкото искате, просто финалната дума е нейна, защото засяга нейното тяло. Другото би било еднолично налагане на твоето мнение, защото в такива ситуации, няма среден вариант. Затова и решава човекът, който носи последствията с тялото си.

Иначе влизаш доста конфронтационно, а очакваш разбиране и консенсус. Разбиране и консенсус се случват с разговори и избор на подходящ партньор, а не с изисквания към целия женски пол. Ако не си срещнал жена, която да проявява нужното разбиране или желание да вземе предвид твоето мнение, значи или такава не съществува, или ти не предразполагаш да имаш такава жена. Второто със сигурност е така, ако подходът ти към жените навън е като демонстрирания в тази тема.

Не това ми е опита от форума.
Помня с жената когато говорихме за разждането.
Тя искаше секцио а аз исках нормално раждане.
След дълги дискусии аз се съглсих.
Но това е като сме минали всичко + и -
После жената ходи на курсове за разждането и си промени мнението.

Може тялот да е ваше, но детето е общо.

Никой не казва някой да се разпорежда, но няма как мъжа да не участва в заимането на такива решения.
Скрит текст:
А какъв лак ще носиш си е твоето тяло, твоето решение.

Жените можете всичко.
Но трябва да знаете че взимайки решенията еднолично, съвсем нормално е мъжа да не се чуваства част от това което се случва.

После реване в темите.
Според мен очаквано. Или не очаквате ?

Божке... Шегува се, нали? Или не...

# 40
Е, ама... между "дали ще ражда секцио?" и "дали ще лекува детето ми с кал и листа или с истински лекарства предписани от лекар?" има една огромна пропаст разлика?
Знаеш ли каква е разликата за бебето, когато се ражда с Цезарово сечение и обикновенно раждане ?

# 41
Ирис уви, не се шегува. Сериозно си мисли, че може да има мнение как да ражда жена му. Мнението не е как би било добре за нея, той да се наложи.
Няма никаква мисъл за жената.

# 42
  • София
Не мисля.
Хора като Андрю Тейт и Джордан Питърсън проповядват, че жените са с половин мозък и е от ключово значение някой мъж да им казва какво да правят. Включително и с телата си.
Тук въпросът не е, че жените не разбират мъжете или че мъжете са от Марс, а жените - от Венера. Въпросът е, че има мъже с такова мислене. Аз лично не ги допускам на по-малко от три метра от себе си, пък те нека си твърдят, че не ги разбирам.

# 43
  • Somewhere beyond the moon and stars

Пък и даже да отговаря.

Записвам си. Grinning

Отговарям ти, защото е ужасно това вменяване (в публичен женски форум) на срам на жените и майките, които гледат бъдещото поколение - след раждане и операция, на 3 часа сън, борейки се с хормонални промени и следродилна депресия. Как ще достигнат до живо, щастливо и нахранено дете е въпрос на логистика, а не е важно житейско решение.

Edit: Само ти знаеш за различните видове родоразрешение, ние дойдохме тук за вафлите. Grinning

# 44
?

При някои жени секциото е наложителна интервенция. Някои жени не могат да кърмят. Майка ми не е имала капка кърма, отгледала ме е на адаптирано мляко, пък съм жива и здрава.

Още чакаме технологията да създаде съвършените утроби, но дотогава малко уважение към хората, които девет месеца носят човешко същество и го раждат в адски болки, няма да е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт