Жените не разбират.

• 22 405
  • 828
  •   1
Отговори
# 75
ОТ КЪДЕ ВИДЯХТЕ МОЛЯ. ЧЕ МЪЖА ЩЕ КАЗВА ЕДНОЛИЧНО КАК ДА РАЖДА ЖЕНАТА?м 99% от живота.

Ако кажеш "тая идея не ме кефи", тя ти отговори "ок" и го направи въпреки всичко - тва с какво ти помага Grinning

# 76
  • София
Скрит текст:
Ирис уви, не се шегува. Сериозно си мисли, че може да има мнение как да ражда жена му. Мнението не е как би било добре за нея, той да се наложи.
Няма никаква мисъл за жената.
Как разбра че няма мисъл за жената.
Да те питам според теб ако е здрава жената и няма причина за Ц С кое е по-добре за жената ?
Може пък да ви изненадам и да знам кое е по-добре. И за жената и за детето.
Усещаш ли това колко обидно звучи?
Жената не е под запрещение, нали?
Имаш право на глас по отношение на раждането като съпруг. Решаващият глас, обаче, е на жената.

Същото се отнася и за кърменето.

ОТ КЪДЕ ВИДЯХТЕ МОЛЯ. ЧЕ МЪЖА ЩЕ КАЗВА ЕДНОЛИЧНО КАК ДА РАЖДА ЖЕНАТА?м 99% от живота.

Ако кажеш "тая идея не ме кефи", тя ти отговори "ок" и го направи въпреки всичко - тва с какво ти помага Grinning
Да.
Аз, например, знаех как ще раждам, дали ще кърмя или не. След като тежестта за двете действия е върху мен, значи и решението е върху мен. Мъжът ми щеше да има право на глас колкото мен, ако поемеше тежестта и риска наравно с мен.

# 77
Нали нямаше да пишеш повече?

# 78
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ирис уви, не се шегува. Сериозно си мисли, че може да има мнение как да ражда жена му. Мнението не е как би било добре за нея, той да се наложи.
Няма никаква мисъл за жената.
Как разбра че няма мисъл за жената.
Да те питам според теб ако е здрава жената и няма причина за Ц С кое е по-добре за жената ?
Може пък да ви изненадам и да знам кое е по-добре. И за жената и за детето.
Усещаш ли това колко обидно звучи?
Жената не е под запрещение, нали?
Имаш право на глас по отношение на раждането като съпруг. Решаващият глас, обаче, е на жената.

Същото се отнася и за кърменето.[/spoiler]

И особено много за аборта.

# 79
Надявам се авторът да е на 60 години, иначе е много тъжно.

# 80
  • София
Оооо, да. забравих за аборта.

Там съм категорична. Няма да родя, ако не желая да раждам. В тази ситуация И съвещателният глас е мой.

# 81
Ронин, а ти знаеш ли защо има жени, които раждат следващото нормално, въпреки препоръките, или разчиташ на двете години анатомия от миналия век?
По принцип имам абсолютно доверие у лекарите, докато не опре до гинекология и акушерство. Не знам на какво се дължи, но при когото и да съм ходила е с някакви виждания, на които са намерени добри алтернативи преди десетилетия. И то аз ги знам, дето не съм от типа истерична самодиагностика с гугъл.
Не следя новостите.
Но ако питаш какво ще направя ако ще имам пак дете ?
Пак като първия път.
Ще взема информирано решение.
Ще чета новите тенденции ще се съветвам с експерти ще видя и в чужбина какви са практиките.
Та да мисля че ще имам мнение. И то информирано.

Разбира се че не разчитам на 2 години анатомия. Има си експерти с по 30 години анатомия.

Та не ми казахте защо след секцио пак е секцио.  В 90% от ражданията. Не говорим за изключенията
И защо по-трудно се възтановяваш след секцио. В 90% от ражданията. Не говорим за изключенията
Като гледам аз поне имам стари разбирания. А вие май имате никакви разбирания.

Този пост не беше за или против секциото.
Ама карай.

Sunshine_Reggea,
Ако съм аз бащата и сме женени да.
Искам да знам че ще правиш аборт и защо.

# 82
  • София
Да знаеш, че жената ще прави аборт, и защо - ок. Но дотук.

# 83
  • волно калдъръмче
Кое е важното жената да роди здраво бебе или здравото бебе се ражда само естествено? Тези, дето раждат секцио, да се обесят ли ритуално някъде, че са си го позволили или защото ще бъдат по-малко майки след този нечовешки акт - непризнаването на мнието на таткото за видовете раждания.

# 84
Само на мен ли най-странното в цялата работа е как тъй някой тръгва да прави деца с човек дето не могат да се разберат какво значи комуникация? Grinning

# 85
Ама, пиленце, като не следиш новостите, къде се буташ баш къде по принцип не ти е работа?

# 86
Ама, пиленце, като не следиш новостите, къде се буташ баш къде по принцип не ти е работа?
Ама пиленце.
Темата не е за или протв секциото. Писах ти го.
За комуникацията и как да не изолирате мъжете от семейството.

ХОРА ЧЕТЕТЕ.

Не съм казал как да раждате !!!!!!!!
Казах че при взимане на това решение е добре ако имате нормален мъж да бъде част от дискусията.

Надка,
Ми не знаят.
Щом взимат решенията сами.
За каква комуникация говориш ?

Комуникацията е аз си решавам. Ти стой в гъгла
После ааа той седи в гъгла Simple Smile
ахахахаха

# 87
  • волно калдъръмче
Комуникацията е аз си решавам. Ти стой в гъгла
После ааа той седи в гъгла Simple Smile
ахахахаха
Ама що да е наказан? Той няма ли си работа да върши, пари да прави, стандарта на поколението да подобрява?

Всеки своята работа да си върши.

# 88
Няма как човек да взема решение, което засяга чуждо тяло. Ако искаш жената да прави това, което ти смяташ за правилно, търсиш жена, която споделя твоите нагласи. Може да обсъждате колкото искате, просто финалната дума е нейна, защото засяга нейното тяло. Другото би било еднолично налагане на твоето мнение, защото в такива ситуации, няма среден вариант. Затова и решава човекът, който носи последствията с тялото си.

Иначе влизаш доста конфронтационно, а очакваш разбиране и консенсус. Разбиране и консенсус се случват с разговори и избор на подходящ партньор, а не с изисквания към целия женски пол. Ако не си срещнал жена, която да проявява нужното разбиране или желание да вземе предвид твоето мнение, значи или такава не съществува, или ти не предразполагаш да имаш такава жена. Второто със сигурност е така, ако подходът ти към жените навън е като демонстрирания в тази тема.

Не това ми е опита от форума.
Помня с жената когато говорихме за разждането.
Тя искаше секцио а аз исках нормално раждане.
След дълги дискусии аз се съглсих.
Но това е като сме минали всичко + и -
После жената ходи на курсове за разждането и си промени мнението.

Може тялот да е ваше, но детето е общо.

Никой не казва някой да се разпорежда, но няма как мъжа да не участва в заимането на такива решения.
А какъв лак ще носиш си е твоето тяло, твоето решение.

Жените можете всичко.
Но трябва да знаете че взимайки решенията еднолично, съвсем нормално е мъжа да не се чуваства част от това което се случва.

После реване в темите.
Според мен очаквано. Или не очаквате ?
От човек, който мисли, че може да има мнение какво да правя с тялото си, очаквам само да затвори вратата от външната страна.

# 89
Защо седенето в ъгъла да е за вида раждане? Ти си гледай детето от първия ден, ставай през нощта, пък да видим за какъв ъгъл говориш. Ма то не е готино да не спиш.

Общи условия

Активация на акаунт