Жените не разбират.

• 22 310
  • 828
  •   1
Отговори
# 360
Значи предизвикалата Троянската война Елена нямала права,(тоест нямала власт в мъжките работи),а мъжете се избивали за нея с цел да я вкарат в кухнята да им готви! Yum
Вярно ли затова е станала войната, а? Я пак си помисли...

А за Троянската война, който вярва, че е водена за контрола върху една фуста Joy Едно време по история ни обясняваха за разликата между причина и повод Wink
Смятай колко тъпи трябва да са, за да правят такива идиотщини за някаква, дето утре ще им сложи и на тях рога с друг... А колко тъпи са тия, дето вярват, че наистина било заради фустата?!.. И после мъжете ни обвиняват, че им лепим гадни етикети... JoyJoyJoy

# 361
Защо във всяка тема забивате на семейството в исторически план от времената на тежък физически труд преди Индустриалната революция? В днешно време просто не е така камо ли в България. Аз наистина работя предимно с компютър, а не правя зимнина, не доя крави и не раждам зад обора с малко напътствия от съседката, която е минала да донесе яйца от нейните кокошки. Но шок или не - мъжът ми също не копае в мина и не поправя сам керемидите на покрива - работи и той с компютър, понякога изнася лекции на живо и с това се свършва тежкия физически труд на ежедневна база.
Не знам какво доказвате с нефтените платформи. Мъжете в този форум, искам да кажа. Вие очевидно всичките (айде повечето) не сте на нефтена платформа, а си бачкате в офис (сигурно част даже хоум офис) и помежду "тасковете" драскате в бг-мама.

# 362
Аз не виждам и много мъже, които да искат да се доказват в традиционно мъжките дейности. Като ни потрябва водопроводчик и майстори за покрива, се видяхме в чудо, докато намерим свободни. И на война не ходят, то затова и няма казарма. И мъжете на бюро седят, не са по нефтените платформи.
А кой работи на нефтените платформи тогава? Седмия пол ли? 😀

Работят сигурно около 0.00000003 промила от мъжете и към 0.00000001 промила от жените по света. В развитите страни поне 95% от хората не работят тежък физически труд, който да е прерогатив на определен пол. Имам роднина, който е работил в Коми като дървосекач през социализма. Казваше, че и жени дървосекачи имало.

# 363
  • София
Не са толкова малко. Има много мъже строители и монтьори. Обикновено се хващат с работнички в супермаркета и чистачки. Т.е. - и двата пола полагат физически труд.

# 364
Ronin, аз те разбрах. Не е идеята мъжът да каже как ще раждаш, а да бъде потърсено мнението му по въпроса. И едно е да се налага да родиш секцио поради медицински причини, а съвсем друго е да е по избор. В единия случай нямаш избор и тогава нито твоето, нито на мъжа ти мнение е важно, а това на АГ. Там дискусия няма как да има. Ако обаче имаш избор и нищо не налага секцио е друго и не виждам защо да не го изговориш с бащата на детето, което ще решаваш как да родиш. Аз така направих, защото колкото и тялото да е само мое, детето е И негово, а решението касае и двете. И да, крайното решение беше мое и мъжът ми, беше съгласен с това. Обсъждането си е обсъждане, но накрая заключението беше - "Само ти имаш право да вземеш това решение". И точно това според мен има предвид Ronin. Не той да каже как ще роди жена му, а да бъде попитан за мнение и изслушан, въпреки че това решение не е негово. Същото се отнася за кърменето и за всички други неща.

# 365
  • София
Т.е. да има дискусия проформа?

# 366
  • София
От както станах родител общо взето, взех едно основно решение - избирам си битките. Включително и дребните спорове. Ако имам възможност да не се вкарам в спор - не го правя. Така или иначе, когато имаш малки деца, спориш по цял ден с тях. За какъв зор ми е да се вкарвам в още "дискусии"?

# 367
  • София
Не мисля, че това имаше предвид, а и да го е имал, не успя да предаде изобщо това послание. Иначе да, това е правилният подход. Не е проформа, защото когато го обсъдят двама, по аргументиран, уважителен и без налагане начин, е възможно да стигнат до по-добро решение. Но последната дума пак трябва да е на жената.

Между другото, тук се даде пример за жена, която иска секцио, и мъж, който държи на естествено, но какво, ако е обратното? Интересно ми е Ронин какво мисли за този вариант. Как би протекъл разговорът?

# 368
То това, че решението е твое, не значи, че не може да бъде повлияно и не само от дискусия с бащата, а и от много други неща. Не виждам какво пречи да чуеш мнението му.

# 369
И като чуя мнението му за нещо, което по никакъв начин няма да му донесе последствията,  които ще донесе за мен, какво?
Не мога да я разбера тая дискусия и това е, още по-малко желанието на мъжете да дават мнение и да изискват този или онзи начин жената да роди.
Цитирам Рейчъл от Приятели: No uterus, no opinion.
Съжалявам момчета но това е.

# 370
Не оспорвам това, а оспорвам тая глупост, че мъжете ходели са фронта да пазят жените, защото много ги ценели като майки и домакини.
Ходили са, защото не са имали друг избор и защото ако не отидат, държавата им, племето им, семейството им ще бъдат поробени, убити или взети като роби. А те самите ще бъдат считани за дезертьори. Същевременно много дълго време жените не са могли да оцеляват физически без наличието на мъже. Дали са били до печката, защото са ценели приноса на мъжете им в оцеляването си или защото това им се е налагало, но не са искали, бихме могли да разберем ако приложим същата логика, която ти използва в твоето мнение.

# 371
Пак се почна с английските непреведени цитати... Снобки. Laughing

# 372
  • София
То това, че решението е твое, не значи, че не може да бъде повлияно и не само от дискусия с бащата, а и от много други неща. Не виждам какво пречи да чуеш мнението му.
Пречи ми липсата на необходимост от чуждо непрофесионално мнение, когато става въпрос за моето тяло. Природата слага тежестта върху мен, следователно и изборът е "върху" мен. Говоря за аборт, раждане, кърмене.

# 373
  • France
На мен ми пречи. Неговото мнение не ме засяга по никакъв начин. Не е АГ, не е дори лекар. С какво точно може да допринесе - с нищо. Така че ще си го спестя.
Между другото съм родена със секцио по желание и се чувствам чудесно.

# 374
това с висенето в операционната на мъжа, не го разбирам ..
и като цяло еднакво дразнещи са ми мъже без мнение и такива със мнение - по всички въпроси..
преди години ми се наложи операция по спешност и бившият ми мъж решил (без да знам), че трябва да стои вътре през цялото време, докато съм под пълна упойка.. да се занимават и с него, защото разбира се му станало лошо..
ами не ми изглеждаше като акт на любов или голяма загриженост, ами леко психарско, да не кажа много..

Общи условия

Активация на акаунт