Жените не разбират.

• 22 218
  • 828
  •   1
Отговори
# 495
А жените не могат да стават жертви на лоши майки?
Да. На майката на мъжа си.
Според 90% от колежките - свекървите са като баби Яги и само чакат да им доведат снаха за да почнат тормоза. И после колежките като родят син и разбират, че свекърва им е била права и започва чакането на момента, когато ще дойде оная пикла (с претенциите, ботокса и леките корекции), която иска да им отнеме най-ценното, най-милото - синът, чудото на природата, заченат с толкова любов и роден с толкова мъка...
И колелото се върти. И хвърчи перошина.

# 496
  • По света и у нас
Ти пък от къде знаеш аз как си възпитавам сина? Ти как видя???

Аз пак казвам, че моята свекърва беше бразилка зодия стрелец и нямам оплаквания от нея. Жената не ме е мъчила, имала е всичко на всичко 1-2 тъпи изказвания за 7 години, иначе само ми е помагала. Ако знаеш каква сватба ми спретна като от Оскарите, още я споменавам.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 03:44 от PriMadonna

# 497
Аз познавам само една майка, която не дава детето, защото бащата е лош и я е изоставил (даже случаят не е поява на друга жена, не се понасяха и взеха заедно това решение, но жената не можа да преживее, че мъжът и също искаше раздялата като нея, а не страда). Това са някакви луди изключения.

Всички разведени/разделени майки около мен поощряват срещите на детето с бащата. Сега вече друг въпрос е, че мъжете им не смятат, че трябва да се съобразяват с някой и си гледат техния график, и когато им е кеф. "Днес мога, утре не мога. Ти нали си майка, други планове нямаш. Ако имаш ще ги нагласиш според моите."

# 498
Аз съм родила и отгледала две мои деца, плюс че имам опит с чужди (племеници и деца на много близки приятелски семейства), и пак не смея да влизам смело и безотговорно в тези подраздели, защото са минали години и информацията ми може да не е актуална, или най-малкото неуместна. Някои от въпросите, разисквани в тези подраздели са ми наивни и дори смешни, но по един много мил начин - защото съм минала през подобни страхове и съмнения, и знам какво е да ти минават какви ли не мисли през главата. Затова е добре там да се влиза с чисто сърце и истинско желание за помощ, а не за самоизтъкване и избиване на комплекси. Особено когато някои от майките са на годините да ти бъдат дете.
Някои раждат на 20, други на 40. Аз например още мога да имам деца и ако забъркаме някое ще има 19-20 години разлика с най-големия си брат. И значи аз мога ли влизам и да си избивам комплексите в тези подфоруми? Щото там има откровени идиотии и тотални глупости. Хич не ги намирам за наивни и смешни, а за откровено опасни. Осолявания на бебета НАПРИМЕР. Как да махнеш уроки като прекараш вода през метла и измиеш лицето на бебето. Абе да не продължавам....

Щом приравнявате изказванията си с тези на компетентния по всички въпроси потребител от мъжки пол, така да бъде.
Продължавам да твърдя, че мненията му са неактуални, неуместни и в повечето случаи - подигравателни и заядливи. Затова и написах, че според мен в тези подфоруми трябва да се влиза чистосърдечно. На питания за осолявания и други опасни неща не съм попадала, само на съвсем обичайни притеснения. Може би защото съм от скоро тук и нямам достатъчно наблюдения. Но и глупост да е написана, начина не е да се напише "ахаххахххахаха", защото тогава следващият път питащата няма да пита, а направо ще действа. Не виждам защо да няма малко повече женска солидарност и емпатия.

# 499
Факт е, че много мъже са счупени от майките си.
Кой как успява или не успява да се справи с проекциите на майката при израстването и оформянето като личност, е вече различно нещо. По-силни и борбени характери се справят, други не.
МНого от комплексите и фрустрациите при един мъж тръгват точно от отношенията му с майката по време на възпитанието.
Преди години често ползвах шеговито фразата: "майка му е виновна".
Ролята на бащата се появява на една по-късна и съзнателна възраст, след 7-8-9 годишна възраст, който се оказва нерядко липсваща фигура или безгласна.

# 500
Появява се по късно, защото е било прието, че децата са отговорност на майката, както и домакинството. В общи линии майката диктува семейния живот. Още повече, че има и родители, които идват от по старо поколение и проектират до някаква степен своя живот и опит върху децата си.
Проблемите могат да идват под най различна форма и доста често родителя не осъзнава как това оформя детето му.
Според мен проблемите със свекървите се преекспонират. Жените очакват мъжът да забрави за съществуването на майката, а пък майката от своя страна се бори за връзката със сина си, когато усети, че я губи. Може да се постигне баланс, но много жени не го разбират и така се създават конфликти.

# 501
Обикновено мъже с властни майки, от скута на мама скачат в скута на жена си. Но за майката такова опекунство вече не е в рода на нещата като вижда отстрани как водят за носа милото дете, както го е правила тя малко преди хм...подписването.
И масово се прекопира един и същ модел от родителя към половинката.
Но да, аз през годините не съм разбирала защо трябва да ставам в 6 сутринта да пържа мекици на мъж, който иска да води здравословен начин на живот, само защото мама така била правела, нито защо трябва да обикалям целия град, за да събера пълна кошница с продукти на прИмоция, нито защо е нужно да знам наизуст актуалните цени на олиото, брашното, ориза и македонската наденица. И изобщо защо трябва да ставам мъченица в името на съмнителни семейни идеали, когато мога да стъпвам по тази земя и без ореол ( и гърбицата в комплект с него).

# 502
  • София
Този свекървенски цикъл съществува, защото бащата не си е бил на мястото като мъж и баща, съответно свекървата проектира всичките си незадоволени нужди върху сина си. Отделно едно време единствената власт, която жената е имала, е била върху снахата, само тя е била под нея. Упражнявана е върху нея, и после тя упражнява върху нейната снаха, за да почувства някакъв болен вид справедливост. Тези неща са остатъци от едновремешния модел на семейство.

# 503
много често се обвиняват контролиращите, властни майки, че изкривяват децата или синовете си.. не, че не спомагат за психическото и емоционално осакатяване не децата си, но не знам дали повече ме дразнят тези майки, които макар и негативни, токсични са поне открити какви са, или пасивните чехльовци в сянка, които са им мъже на тях, тоест бащите..

# 504
Мъжете не участват качествено във възпитанието на децата си, защото ги мързи. Те са заети с по-важни неща от това да водят детето на педиатър, да знаят докъде е с ваксините и прегледите, да помнят да го запишат на преглед, да са наясно какви дрехи му трябват за новия сезон, как се казват учителите му и приятелите му, да седнат да рисуват заедно, да избират училища, да помагат с домашно, да избират подаръци, кръжоци, занимания, да имат някакъв поглед върху социалния живот на детето, но най-вече да прекарват време с това дете и да говорят с него. По време на тези дребни заниманийца протича и възпитанието, минута след минута. По мои наблюдения в огромна част от семействата тази тежест се носи от майката. Ама защо така, тя ли е толкова властна и контролираща, или просто е зарязана да се справя с всички неща, свързани с детето, а за мъжа остава да дава пари, тъй като е доста уморен след работа, а през уикенда има други задачи, а и забравя горкият, че на детето му трябват ръкавици. Добре, че сред по-младите мъже наблюдавам положителна промяна.

# 505
И като им го кажеш това, следва въпрос: "Добре де, това дето го изброи толкова ли ти тежи?" Smiley
Скрит текст:
При нас баща му в доста неща се включва, но аз поради ред причини съм основният човек, който води детето по лекари. Първо, че отнасям цялото притеснение и треперене, после логистиката, и накрая даването на 20 и кусур вида лекарства - освен да запиша и запомня кое кога се дава и цялото кандърдисване на детето да ги изпие, да му ги впръскам и т.н. А нашето ей така за спорта, може и половин ден да ти се инати да му пръснеш един спрей в носа. И да, тежи ми чисто психически. Защото ако се наложи някой път татко му да даде всичките тези лекарства, половината обикновено ги е забравил.
Ах да, а преди да се стигне до лекарите, при първото притеснение да не е болно - "Абе, пушка е! Нищо му няма!"

Ми да, не разбирам действително.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 10:26 от Анонимен

# 506
  • София
Което е евтина манипулация от типа вменяване на вина, с цел да те вкара в оправдателен режим как не си лоша майка, само защото очакваш и другият родител да върши някакви неща за детето си.

# 507
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И като им го кажеш това, следва въпрос: "Добре де, това дето го изброи толкова ли ти тежи?" Smiley
И почваш да съжаляваш, че ако го утрепеш, не може да мине за "ковид случай"...

# 508
Което е евтина манипулация от типа вменяване на вина, с цел да те вкара в оправдателен режим как не си лоша майка, само защото очакваш и другият родител да върши някакви неща за детето си.

Никога няма да забравя как лелята на приятеля ми каза, че аз като жена трябвало да поемам цялото домакинство понеже той работел (все едно аз не ходя на работа и по презумпция домакинството трябва да е зачислено на мен защото съм имала злощастието да се родя с вагина).

# 509

А още по-манипулиращо е: Трябва да обичаш да ги правиш тези неща, нали си жена. А чистенето и готвенето трябва да ти доставят удоволствие пак по същата причина.

Общи условия

Активация на акаунт