Жените не разбират.

• 22 216
  • 828
  •   1
Отговори
# 510
Дам... ММ ми купуваше памперси от дъжд на вятър, но всеки път мрънкаше колко са скъпи. Ако бях оставила на него детето още щеше да спи с памперс, щото е по лесно.

# 511
  • София
В момента водя съдебен спор с доказателства по въпроса. "Грижовният баща" една касова бележка не може да извади срещу мен.
Аз имам тонове бележки, бележки от лекар, фактури, снимки....

# 512
А тези мъже са си били така или рязко са станали стиснати и непукисти. Много мразя скръндзави мъже, не че ми трябват парите им, ама да се броят стотинки за важните неща...

# 513
  • София
А тези мъже са си били така или рязко са станали стиснати и непукисти. Много мразя скръндзави мъже, не че ми трябват парите им, ама да се броят стотинки за важните неща...

Един такъв го отписах още след първата вечер заедно, когато на сутринта купи две банички и ми поиска стотинките за моята.
Има неща, с които човек не бива да прави компромиси още от самото начало. И такива като автора са ми в тази графа.

# 514
Мъжете не участват качествено във възпитанието на децата си, защото ги мързи. Те са заети с по-важни неща от това да водят детето на педиатър, да знаят докъде е с ваксините и прегледите, да помнят да го запишат на преглед, да са наясно какви дрехи му трябват за новия сезон, как се казват учителите му и приятелите му, да седнат да рисуват заедно, да избират училища, да помагат с домашно, да избират подаръци, кръжоци, занимания, да имат някакъв поглед върху социалния живот на детето, но най-вече да прекарват време с това дете и да говорят с него. По време на тези дребни заниманийца протича и възпитанието, минута след минута. По мои наблюдения в огромна част от семействата тази тежест се носи от майката. Ама защо така, тя ли е толкова властна и контролираща, или просто е зарязана да се справя с всички неща, свързани с детето, а за мъжа остава да дава пари, тъй като е доста уморен след работа, а през уикенда има други задачи, а и забравя горкият, че на детето му трябват ръкавици. Добре, че сред по-младите мъже наблюдавам положителна промяна.
Нах.
Явно си попаднала на кофти мъж.

# 515
Хората съдят според собствения си опит и според социалния си кръг. Моят опит откъм ангажираността на бащите около мен с децата е коренно различен и ми е доста странно да чета как имало такива, които да не искат да се занимават с децата си. Но очевидно и такива хора има.

# 516
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Явно тук са се събрали най грижовните мъже на света... Навън са лошите.

# 517
Да се занимаваш постоянно, ежедневно с детето става дума, а не да идеш веднъж с него на риба, да му купиш маратонки или инцидентно да го закараш на лекар.

# 518
Хората съдят според собствения си опит и според социалния си кръг. Моят опит откъм ангажираността на бащите около мен с децата е коренно различен и ми е доста странно да чета как имало такива, които да не искат да се занимават с децата си. Но очевидно и такива хора има.
Мдааа и аз се чудя.
За мен детето е приоритет.

# 519
  • София
Скрит текст:
Мдааа и аз се чудя.
За мен детето е приоритет.

Имах си хас за control freak като теб...

# 520
  • София
Да се занимаваш постоянно, ежедневно с детето става дума, а не да идеш веднъж с него на риба, да му купиш маратонки или инцидентно да го закараш на лекар.
БМ винаги е бил "летен баща". Щрак, щрак, снимки с децата на морето - вижте меее.
Но също така осъзнавам, че си беше уникален идиот и на този свят има много свястни и грижовни бащи, които наистина участват в живота на децата си ежедневно и на всяка възраст.

# 521
И предполагам и най-грижовните майки...Wink

# 522
Има много бащи за които е показност. Да го видят навън, че е извел детето и да се прехласват колко добър и грижовен баща е докато лафи на пейката. Ама жената чисти, готви, гледа болно дете, купува дрехи, подготвя документи и т.н и изнася реално огромна част от скритата грижа за едно дете. Казвам скрита, защото външните хора няма как да знаят как се разпределя домакинството, иначе едва ли има жена, а и повечето мъже, които не са наясно какво се изисква.

# 523
И предполагам и най-грижовните майки...Wink

При една раздяла децата почти на 100% остават при майката и бащата я ги вижда я не. По-тихо там. Не познавам една разведена жена, която да е спряла достъпа до децата си - просто оня като го "отвържат" и много често забравя, че освен съпруг е бил и баща.

# 524
добре, че не трябва да доказвам колко грижовна майка съм с касови бележки..
просто не ги пазя, но и според мен не само в това се изразява грижовността на един родител..

Общи условия

Активация на акаунт