Жените не разбират.

• 22 173
  • 828
  •   1
Отговори
# 660
То пък щото много сложно да смениш едно масло. Особено ако имаш гараж с ров
Нашия гараж е със окоп.
Жената сваля двигателя, изкарва го навън, на широко, няма опастност да счупи някой маникюр - и там сменя маслото, измива двигателя с шампуан, слага му балсам и пак го монтира на колата.
Ама с окоп е лесно - два часа работа.

# 661
Много е важно в битов план и двамата души да са еднакви "мърлячи" или "чистници". Нито за мен, нито за мъжа ми е важно да е подредено и чисто. Не, че не се чисти, ама не е драма да има няколко дена прах. И той си мята по пода чорапите, ама и аз го правя. Там веднъж в седмицата се пооправя. Който свари, измива чиниите. Не сме затънали в боклуци, не сме отгледали плесен, не сме развили астма. Ама има хора, за тях това хич не е ок и е добре да са със себеподобни.

# 662
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Нашия гараж е със окоп.
Жената сваля двигателя, изкарва го навън, на широко, няма опастност да счупи някой маникюр - и там сменя маслото, измива двигателя с шампуан, слага му балсам и пак го монтира на колата.
Оф, бе, Абуто,  канал се казва, питай жена ти Grinning
Двигателите вече и най тъпите джамбази не мият, щото осъзнаха, че после стават проблеми.
 Ама в сервиза предпочитат да го сменят масло на подемника, щото добре ще източиш маслото, но после някои трябва да го изкара от канала, и не им се занимава с хамалогия.
А и си трябва вложка за пробката на маслото, различни са по марки и модели...
Но не е невъзможно и пред блока, просто е разправия, отработеното масло не се хвърля просто така...

# 663
  • София
От сам, през двама, до деца, разликите са големи. Като бях сингъл, имах толкова свободно време и толкова малко битовизми, че чак скучаех Joy Разбира се, зависи и какво очакваш. Ресторантът ти спестява готвене и чинии, които общо отнемат час-два, но пък се лишаваш от домашна храна. Можеш да спестиш доста време, ако живееш минималистично, но се лишаваш от доста глезотийки на домашния уют. Забелязала съм, че много мъже са ок да живеят скотски, но завъдят ли жена, започват да очакват друг начин на живот. Очаква ли тя да се включат обаче... "ми аз мога и без тези неща да живея"... Wink

Тоест ти като си сама, чистиш за 1 час и не ти тежи.
Но като има и мъж и дете, вече чистиш 1.30 и това ти сломява волята.

Явно аз съм от друга планета.
Прост и не разбиращ.

Какво според вас е номрално да прави една жена?
Не някой да я карат.
Вие какво мислите, че трябва да прави? Така да и идва от вътре.
Да не се чувства перачка и готвачка и робиня.
Каква роля има жената.
Има ли роля или само статист краси зад кадъра ?

Говорим в рамките на идеалния свят. Имате пари и най-разбиращия мъж на света.

Като съм сама цапам много по-малко.
Готвя по-рядко и в по-малки количества.
Свободното ми време е само за моите хобита и мен.

Това накратко примери. Мъжът ми участва в много неща и не се оплаквам от него, но обективно, дори разпределени между двама, задълженията ми са повече, отколкото като бях сингъл и имам по-малко свободно време.

Колата лично си я карам за смяна на гуми и масло. Около мен един мъж не ги върши ръчно тези работи.

Какво значи роля? Ние сме хора и всеки човек има различни умения и възможности, които не са вързани за половите му органи. Разпределяме се според тях. Ако някой смята, че ролята на жената е да се грижи за всичко по домакинството и децата, вече предложих мъжът да я подплати финансово и имотно, каквото следва да е неговата "роля" в тези обстоятелства, ама тая идея винаги среща голям отпор от мъжкия пол.

# 664
Нашия гараж е със окоп.

Искам да знам прави ли му масаж, когато му нанася балсама?

# 665
  • France
Та тъй. Все си мисля, че тук (отново) промяната трябва да започне от нас, жените.
Тук съм много съгласна. Не обичам да шетам след вечеря. Или слагам чиниите на плота в мивката или ММ реди миялната. Тя си е виновна в случая. Аз съм готова на какви ли не подвизи за да установя равенство в домакинството. С бившия съм правила графика на домашните задължения и всеки се разписваше в квадратчето, когато свърши нещо. Така стана ясно кой колко.

# 666
Това не е дискусия.
Това са глупости.
Колко пък е сложно да чакаш пералнята да изпере.
Пиеш си кафето и си гледаш в телефона.
Това са безмислици. 

# 667
  • София
На мен преди пералнята ми е най-трудното. Тук дрешка, там чорап, това е мръсно, това май е чисто, това ...
И на другия ден "Мамооо, защо си ми изпрала черния панталон, исках да си го нося днес!"

# 668
  • France
...отработеното масло не се хвърля просто така...
По принцип се изкупува в сервизите. Там какво го правят, вече не знам.

Ама Ронин, ти стоиш и вардиш пералнята, докато пере ли?!? Уау! Остави я, може и сама.

# 669
  • София
Това не е дискусия.
Това са глупости.
Колко пък е сложно да чакаш пералнята да изпере.
Пиеш си кафето и си гледаш в телефона.
Това са безмислици.  

То ако е само пералнята, добре. Но не е. Не е сложно, но е досадно и неблагодарно. Последното видно и от твоите постове. И пак да попитам, като не е сложно, като е нищо работа, защо не го вършиш ти?

# 670
  • France
Остави го, той просто не знае, че пералнята не простира, не нагъва и не прибира сухото пране.

# 671
Ама Ронин, ти стоиш и вардиш пералнята, докато пере ли?!? Уау! Остави я, може и сама.
Ронин е средно статистически мъж, не можеш да очакваш да действа като жена: докато пере пералнята да заредя и пусна съдомиялната, да отида да погледна мусаката във фурната, а на връщане да надникна докъде докара домашното ученика.

# 672
  • София
Аз пък много обичам да си оставя пускането на уредите за накрая и да изляза.

# 673
  • София
Никой не е казал, че е трудна или сложна домакинската работа. То и да изливаш бетон, да заковеш три пирона или да дрънкаш клишета в Зуум не е кой знае колко сложно, ако тръгнем по тази линия. Мъжете не сте до един ракетни инженери. Но, както казва една приятелка - домакинската работа се вижда само когато не си я свършил. Ей това поражда усещането за гняв и безсмислие, което е разрушило не една връзка, ако партньорът е дървен философ.

Същата приятелка казваше "80% от времето ми минава в местене на вещи от едно място на друго". И си е точно така с малки деца. Чиниите, прането, играчките, дрехите, тротинетки и раници, бутилки и буркани - по цял ден сновеш с пълни ръце напред-назад.

# 674
  • София
Помня, че в една тема някой ми се беше възмутил, че бях въвела правило - в хола да няма детски вещи. Пощурявах, като видя нещо шаренко там....

Общи условия

Активация на акаунт