Жените не разбират.

• 22 149
  • 828
  •   1
Отговори
# 765
  • France
Сега те разбрах, Янтра. Наистина не съм в течение с шофирането в България

# 766
През годините и аз като всеки българин бях попадала на форума, когато ми е трябвала информация. И все ме заливаше смях как примерно, ако темата е със заглавие: "Каква храна да давам на бебето", на 78-ма страница яростно се обсъжда изсичането на амазонските гори.

Сега и аз участвам... 😂

# 767
# 768
В България не беше ли задължително да карате със зимни гуми зимата. Милиционерите не питат ли "Ко ше прайме сега?", ако сте с нещо друго освен зимно.
Гумите трябва да са или зимни или поне 4 мм грайфер. Тоест може да са летни с грайфер или зимни джапанка.

# 769
  • Out of the Mix
Все повече хора в БГ се отварят и карат с 4 сезона гуми.
Не ходя по планини и не катеря, не съм скиор. Не ти обикалям по проходи. По главни пътища карам само. Проблеми не съм имал, нито на Боровец, нито на Банско, никъде, не се завирам, където и с вериги трудно ще издрапаш.
Същият профил съм като семейството на Гугълчето.
Като правиш по 30к на година, ще сменяш на 1.5 г. гуми, това е. Въпреки че за БГ това е страшно голям пробег, все едно да не слизаш от колата всеки ден, и да караш и междуградско всеки ден. Разстоянията са ни малки.
Аз ги правя за около 3-4 г., с тази разлика, че не ползвам ГТ в София, а си движа със сладураната.
Такива гуми се взимат сега ноември, зимата, за да не се изпечат веднага още първият сезон.
Технологиите са напреднали много, и топ гуми са Crossclimate 2, Vector Gen 3 на GoodYear и в момента има нова Continental All Season Contact 2. Гледайте ревюта, в които разликата със зимните е минимална, нищожна, с летни малка, а с летни на втори сезон изравнени, даже чисто нова е по-добра. Кучи и китайски марки не се коментират изобщо, не бих обул колата си с боклук. Лично съм фен на Мишлен, за моя стил и шофиране са най-балансиран вариант. Проблеми не съм имал с предното поколение, врътнах му на старата кола 35к км., така и я шитнах с тия гуми, на 3-тата зима и лято започнах да усещам леко приплзъване на хлъзгавите ни терени в София, все пак вече поизносени, но с дебел грайпфер все още, но до опасни ситуации никога не съм стигал, защото си познавам възможностите на колите и знам какво правя, нито пък да съм усещал нестабилност или нещо. Миналото лято учудващо добре се държаха на магистралата все още.
Сега новите очаквам да са, нови, и доста по-добри, и от ревюта, и все пак са подобрени като технология.

Абуто, 5к за смняна на масло не е ли малко прекалено?
Толкова, ако караш някаква рейсингова кола, ама за нормална? Thinking

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 22:20 от Revoker

# 770
Абуто, 5к за смняна на масло не е ли малко прекалено?
Толкова, ако караш някаква рейсингова кола, ама за нормална? Thinking
Аз карам Тойота. Много консервативно шофиране. На сервизната книжка пише 10 хиляди на смяна. Една смяна на мен ми излиза около 30 долара - масло и филтър. Сам си го сменям. За 100 хилади мили ще направя 10 допълнителни смени на маслото - значи 300 кинта отгоре. Най-евтината превантивна поддръжка, по-малко износване, по-малко триене, по-малко нагар по бутала и сегменти, по-дълъг живот на двигателя.

# 771
  • Пловдив
И аз си сменям маслото на 15 хил километра. Горе-долу 10 хиляди мили (горе-долу).

# 772
  • Out of the Mix
Може, принципно няма лошо в превенцията. Simple SmileHands Plus1
Япончик съм и аз, ама в друг лагер. SunglassesBeers
И аз съм грижовен с машината си, следователно служи вярно и дълго.
Интересно. Тук 50 лв. е някаква средна цена смяна на маслото към днешна дата - масло и филтър, в гаражен сервиз. Горе-долу еднакви цени.
Гледам не обичаш да сменяш често коли и се целиш в поне 100к. с настоящата, и аз съм така. Свиквам си, щото си избирам машините с мерак и кеф, не просто да търкалям нещо. Харесвам примерно някаква марка, модел и търся по -"джиджана", специално изпълнение, или нещо различно от масовката, кефи си ме, обслужва се от-до и служи вярно с години. Simple Smile

Янтра, Абуто сменя на 5к, не на 10к, затова го питах.

Иначе аз си спазвам 1 г. или 7-10к км., което настъпи първо. Пак смятам е повече от добре.
От масло не пестя, най-доброто възможно. Другият път мисля малко да се "изхвърля" и да мушна един Amsoil Signature, защото разликата с оригиналното на бранда е 30-50 лв., което е пренебрежимо, а и да го пробвам.

# 773
Като не разбирате жените, сте минали на колите. По - добре. И аз съм с две ръце за японките.
Скъпички за поддръжка, ама здрави. Нищо не разбирам от коли, само карам. Да е жив и здрав мъжо.

# 774
  • Пловдив
А, аз съм жена все пак.

# 775
Ако караш малко да сменяш лятни/зимни е неправилно.
Ще хвърляш нови гуми.
След 3 година гумите са за смяна.
И да не си ги карал.
Ало имаш и летни и зимни гвърляш и 2 та комплекта. 
За това 4 сезона.

# 776
  • По света и у нас
Дори като карах в климат като Софийския си бях с 4 сезонните и никога не съм слагала зимни, но естествено ако завали сняг се кара бавно, пързалят се

# 777
  • Пловдив
Аз си показах снимки. За мен при нашето поведение, отношение към колите и каране е безотговорно да караме с всесезонни гуми.

# 778
  • Out of the Mix
Дори като карах в климат като Софийския си бях с 4 сезонните и никога не съм слагала зимни, но естествено ако завали сняг се кара бавно, пързалят се
И със зимни да си, пак се кара бавно, или поне до в ограниченията.
В такива условия, особено ако не е слънчево, а мрачно, светлини навсякъде, намалена видимост, вечерно време още повече се внимава за пешеходци, "скрити" зад тъмни дрехи, няма предпоставки за "спортно" шофиране.
Тия със задното най-страдат, защото се правят на големи майстори.

Наистина силата им е в широкия интервал от температури, както е в момента - от 4-6 сутрин докъм 20 следобед.
Сутрин тръгваш от Боровец на 5 градуса, долу в София е 18.
При -10 и 40+, напечен асфалт до 50-60 градуса лятната и зимната може да са една идея по-добри, но по-скоро би се усетило, ако се гонят времена, и ако се сравнят при спирачен път в еднаква екстремна ситуация, като уточнението е, че човек с каквото и да е гледа да внимава, и не изпада в такава. Разбира се проблемите по-скоро идват от другите дебили (участници) до и срещу теб, но все пак.

# 779
  • По света и у нас
Янтра, нашето западно поведение на пътя не е никак изтънчено и редовно виждаш разхвърчани матраци по магистралата, но при нас няма закон да наложи зимни гуми и никой не се замисля дори. Искат да ката AWD и според тях това е достатъчно да излезеш от калта. В Канада ги карат да си слагат зимни гуми.
Абе от 5 години не се налага да карам толкова и от 3 съм на топло така че все тая.
Но като ида в Рила човек - лете / зиме съм в рая, пък който ще да ме кара и с автобус бих отишла, даже предпочитам.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 01:12 от PriMadonna

Общи условия

Активация на акаунт