Термин Март 2025 Тема 2

• 38 420
  • 838
  •   1
Отговори
# 195
Аз си мисля че е много рано за покупки. Тъкмо влезнах в 18гс. С близнаци, първа бременност, едното бебе още се крие и не е ясно дали ще е момиче или момче. Честно казано изобщо нямам идея какви неща ще са ми необходими. Идеята ми е около нова година да хвърля по едно око къде какво се предлага и да набележа най необходимото.
А колкото до работодателя - моят знае от първия ден, защото се наложи веднага да изляза в болничен.

# 196
А на каква количка сте се спряли? С приятеля ми пробвахме easywalker модел Jimmey, която е много подходяща за високи хора като нас, но се чудя дали ми се дават 2500лв само за количка, имайки предвид, че и столчето за кола на besafe, което съм харесала е 1600лв. Като се замисля колко много неща ни чакат за купуване ми става лошо хаха ..

# 197
На мен не ми става лошо. Практичен човек съм и въпреки, че имам възможност не смятам да купувам скъпа количка и столче. Така процедирах и с другите си две деца. Много скъпи играчки и дрехи също не съм им купувала, защото бързо ги чупеха, а дрехите бързо умаляват и ги захабяват. Но това е моето мислене.

# 198
Bibi и аз мисля да действам по същия начин. Само най необходимото и на прилични цени.

# 199
За количката разбирам, затова ми е интересно и вие на коя марка и модел ще заложите Simple Smile

# 200
А пробвахте ли и Harvey-то? Много ми се иска да си вземем него (5-цата) но ме притеснява, че май е твърде тежка, а ще трябва да я качвам по стълби постоянно.
А на каква количка сте се спряли? С приятеля ми пробвахме easywalker модел Jimmey, която е много подходяща за високи хора като нас, но се чудя дали ми се дават 2500лв само за количка, имайки предвид, че и столчето за кола на besafe, което съм харесала е 1600лв. Като се замисля колко много неща ни чакат за купуване ми става лошо хаха ..

# 201
Harvey-то по спомен идваше 1-2кг по-лека от Jimmey.
А пробвахте ли и Harvey-то? Много ми се иска да си вземем него (5-цата) но ме притеснява, че май е твърде тежка, а ще трябва да я качвам по стълби постоянно.

# 202
Момичета, как се справяте с напрежението. Нервните кризи стават все по-чести и мисля, че перманентното ми състояние е да плача. Не мога да спя, не мога да ям. Отсреща чувам само колко дълго продължава моето състояние и как вече не се издържа, което е и причина да си дадем почивка с ММ, каквото и да значи това. Не знам на къде да поема и как да продължа, по-скоро как да изляза от тая дупка, дайте ми съвет, моля Sob

# 203
И аз се колебая между easywalker и jimney harvey 5 premium, но още не съм ги тествала наживо.
в този сайт са по-ниски цените, ще дебна дали няма да ги намалят още повече https://bebino-bg.com/category/238/bebeshki-kolichki-2-v-1.html?BRAND=86

@sunshine lady - съжалявам, че преминаваш през това! Истината е, че при мен хормоните и настроенията са доста в ред и не мога да ти дам адекватен съвет. ММ трябва да се опитва да влиза в положение, но вероятно не може, защото дори не може да си представи през какво преминаваш ти. Според мен опитай да говориш с психолог, който да има опит с бременни Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 15:53 от tsgeo28

# 204
На мен ми препоръчват количка Cybex Balios, но не съм я виждала на живо.
Иначе , Sunshine lady, работите ли, пиете ли витамини, да нямате недостиг на нещо? Аз се имам за спокойна, единственото което ме притеснява е бременността и болките покрай нея, рядко нещо да ме издразни, но и по цял ден почивам вкъщи. Според мен трябва да елиминирате причините, които водят до това състояние, не вярвам да се дължи на бременността само.

# 205
На мен не ми става лошо. Практичен човек съм и въпреки, че имам възможност не смятам да купувам скъпа количка и столче. Така процедирах и с другите си две деца. Много скъпи играчки и дрехи също не съм им купувала, защото бързо ги чупеха, а дрехите бързо умаляват и ги захабяват. Но това е моето мислене.
Аз съм по същия начин. Количката се ползва малко и после човек се чуди какво да я прави. Ние взехме от olx - нацелих неизползвана, тъй като майката е получила подарък друга количка, а купената от нея е останала като резерва. Включва зимен и летен кош, и столче за кола, много е сладка и лилава (като за момиченце), и струваше феноменалните 430 лв. Chipolino. С всичко процедирам така - следя намаления и 2ра ръка и си търся изгодни неща в добро състояние, защото подозирам, че не малка част от тях после ще са директно на боклука, тъй като нямам нерви да ги складирам безбожно дълго докато се намери купувач за тях, а бебешките стоки се заседяват - olx е пълен до пръсване с тях - всеки ползва година-2 и продава.

# 206
И аз първоначално се бях насочила към Balios, но няколко човека вече ми казват, че след определен период (около година) започва да създава проблеми и не е много устойчива. А моето намерение е да си пазя количката и за 2ро дете, така че бих предпочела нещо, което ще издържи по-дълъг период. За Еasywalker не съм чула нито едно лошо мнение до момента.

@Sunshine lady, ние също преминаваме през труден период в момента, но не заради отношенията между нас, а заради много близък роднина, който е в тежко състояние. Предвид и големите рискове да не успея да донося бебето си, напрежението при нас не е малко. Аз обаче избрах да се фокусирам върху положителните неща и дори нещо да ме дразни, (роднината временно живее с нас, така че повярвай ми, доста неща ме напрягат) полагам усилия да не им обръщам такова внимание и приоритизирам спокойствието и за мен и за партньорът ми. Опитай се, когато се изнервиш, вместо да го изкарваш на мъжа си (ако го правиш), да се запиташ дали наистина има смисъл да му отдаваш значение или е преходен дразнител, който утре няма да бъде фактор. Пробвай дори да излизаш от къщи в такива моменти, само и само да не ескалира напрежението, защото това е период и ще премине. Важното е да запазите любовта и добрите отношения. Разбира се, това е възможно само ако и двете страни го искат. Време прекарано в някаква приятна за теб активност/ хоби също би помогнало според мен

# 207
Съншайн лейди, Аз бих добавила и (онлайн) консултации с психолог, да се погрижиш за себе си 🩵 всички чухме наскоро за казуса по новините и надявам се трябва да си дадем сметка, че бременността и майчинството ся обвързани с толкова много промени в нас и около нас, че усетиш ли, че нещо не е по реда си с менталното ти здраве,погрижи се както би за всеки един друг здравен проблем - с помощта на специалисти и налични ресурси като информация, споделяне. Аз си ходя редовно на терапевт и за себе си откривам, че много ми помага.

Ние също само четем за количките, но още не сме ходили в магазини да ги побутаме и сравним. Моите приятелки повечето са точно с Балиос С и Лукс и са доволни много, но при нас отчитам, че ще трябва да качвам и слизам 2 етажа по стълби, така че ще ми е нужна лека количка.
Аз много се изкушавам за всякакви неща, но бях споменала, че ние на този етап планираме и освежаваме бъдещата детска, та неизменно с мен и мъжът ми е една рулетка и мерим по магазините неща 😂

# 208
Здравейте дами, късно се включвам във вашата тема. Ще съм плаващо между темите с термин Април и Март, тъй като моят термин се измести и дълго се чудех дали да се включа и тук.

Ще бъда с планирано секцио заради проблем с очите, което ще се случи към края на Март. Бременна с първо бебче и пола ще потвърдим този петък, за което много се вълнувам. Засега бременността ми минава спокойно, като изключим агресивното гадене, което имах във втори месец и подуването.

Да дам и своето мнение за количките, аз съм си харесала две засега - KinderKraft - B-Tour, 3 в 1 (по-бюджетна) и Anex IQ Premium /all in one. Чудех се много за Harvey 5 Premium, но си е доста пари ииии евентуално ако излезе оферта на черен петък, може да я купя.

Надявам се всички се чувствате добре! Аз все още чакам енергията, която уж трябва да се появи във втория триместър Sweat Smile

Интересно ми е дали имате някакви необикновени желания за хапване или нещо на което наблягате? Аз съм се хвърлила на киселото и то главно туршиите.

# 209
За първа количка взехме на Chicco и много си я харесвам, после за лятото взехме Ergobaby metro +, която е много маневрена, лека, по-тясна и влиза в асансьори или в магазините на входовете. С нея направо се родих, после си взех и зимното им чувалче и си я ползвахме и зимата. Най-добрата покупка ни е тя. Сега с второто също ще я ползваме, защото си е като нова.

Общи условия

Активация на акаунт