Термин Март 2025 Тема 2

• 38 614
  • 838
  •   1
Отговори
# 705
Може да вземеш магнезий и Ношпа,ако тях няма ефект, тогава болница.
Наскоро бях на курс за бременни и там ни обясниха, че ако усетим контракции, може да вземем две таблетки Ношпа, ако след приема няма подобрение, да посетим лекар.
Стискам палци! 🤗
Кас сте с подготвителните контракции.Аз от сутринта съм с постоянно стягане и отпускане.Малко се притеснявам и се чудя дали да не отскочим до болницата

# 706
2ра бременност ми е. Първата преди доста години, с нито една контракция дори и след системи за предизвикване на раждането, съответно се стигна до секцио. Какво точно усещате при контракциите и колко чести са при вас?
Също искам да попитам всички ли вече имате коластра. Не помня при първата ми бременност кога започна при мен. Но кърмех повече от година и се надявам и сега да имам тази възможност. Не знам дали от това или просто организъм, но боледуванията на детето ми са изключително редки и много леки.

# 707
В 24гс съм и още нямам коластра. Не знам в коя седмица би трябвало да започне. Силно се надявам всичко да е наред и да мога да ги кърмя.
А колкото до контракциите - усещам на моменти стягане на корема и на пипане е твърд. За няколко минути минава. Ако нещо се задържи за по-дълго, пия магнезий и но-шпа.
А секса при нас е мираж Joy Забраниха ми още от началото, както и да шофирам. То първите три месеца ми беше толкова лошо, че не съм се и сещала. После към края на четвъртия като поотминаха повръщането и виенето на свят, имах период на мокри сънища Laughing Сега започнаха разни други болежки и неразположения, така че още няколко месеца сух режим. Все пак бебетата са най -важни, така че с другото ще наваксваме когато е безопасно.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 14:08 от Marmoleta

# 708
И аз все още нямам коластра в 26та седмица. За контракции също не съм имала, или ако съм имала не съм разбрала, че са контракции. Аз пък днес си набивам филм, защото бебето не е толкова активно като вчера например. Четох, че е нормално, но все пак го мисля

# 709
  • София
Не се събраха достатъчно желаещи, и затова не го организирах.

Може да измислим догодина нещо Wink
Момичета, преди време имаше идея да си органзираме Secret Santa. Събраха ли се желаещи, ще се организираме ли?

# 710
И аз все още нямам коластра в 26та седмица. За контракции също не съм имала, или ако съм имала не съм разбрала, че са контракции. Аз пък днес си набивам филм, защото бебето не е толкова активно като вчера например. Четох, че е нормално, но все пак го мисля
Не се стресиран, при мен всеки ден е различен и гледам да не се вглабявам в това, колко и кога се движи, защото бях с много проблеми и това допълнително би ме изнервило и напрегнало. Преди няколко дни така силно риташе, че за първи път и ММ го усети, много се развълнува и от тогава все иска пак да усети Grinning
Обясних му че и аз самата по-скоро рядко усещам такова бушуване Confused също все още го усещам ниско долу, само веднъж усетих до пъпа много силно, явно се върти.
Не се шашкай, мисли позитивно Hug

# 711
Не се стресиран, при мен всеки ден е различен и гледам да не се вглабявам в това, колко и кога се движи, защото бях с много проблеми и това допълнително би ме изнервило и напрегнало. Преди няколко дни така силно риташе, че за първи път и ММ го усети, много се развълнува и от тогава все иска пак да усети Grinning
Обясних му че и аз самата по-скоро рядко усещам такова бушуване Confused също все още го усещам ниско долу, само веднъж усетих до пъпа много силно, явно се върти.

Радвам се, че не само моето човече не е супер активно и будещо ме нощем хаха. Винаги е успокоително още някой да е по същия начин. Simple Smile

# 712
Всеки ден наистина е различен.
Аз също го усещам главно ниско долу, но от тази седмица започнах да го усещам и по- високо. Доскоро го усещах главно вечер по- осезаемо, а последните 2-3 дни и сутрин до към обяд. ММ преди няколко дни успя да го усети. Аз съм 24 седмица, но и бебето върви с две седмици по- голямо.

Радвам се, че не само моето човече не е супер активно и будещо ме нощем хаха. Винаги е успокоително още някой да е по същия начин. Simple Smile

# 713
Това с коластрата не го разбрах. Знам, че тя тръгва преди млякото, и цялата функция се активира дни преди или след самото раждане, разбира се, ако е естествено, а не секцио..За секцио знам, че ако с предварително решена дата може гърдите да се подготвят с внимателно триене чрез тривка по време на баня в областта на зърната и самата гърда.  Но това трябва да се случи най-много седмица преди секциото, защото самата функция подпомага контракциите, които от своя страна не са ок за бебето, ако твърде ранни. И тук Магнерота и но-шпато въобще няма да помогнат много.
Ако отделяме коластра още в началото на 6-тия месец... след коластрата тръгва млякото, какво ще го правим като се появи толкова рано 🤪

# 714
Мои колежки като бяха бременни, още към 5-6 месец имаха коластра. Не истинска в смисъл количество. Просто на самите зърна от време на време (веднъж седмично горе долу) лека коричка засъхнала, жълто зеленикава леко лепкава. Така са ми обяснявали.

# 715
Трето дете чакам, коластра не съм имала по време на бременност. Някои почват да си стискат зърната, за да проверят, което изобщо не трябва да се прави. Коластрата тръгва след раждането.

# 716
Трето дете чакам, коластра не съм имала по време на бременност. Някои почват да си стискат зърната, за да проверят, което изобщо не трябва да се прави. Коластрата тръгва след раждането.
Аз със сигурност имах коластра доста преди раждането, но не помня в кой точно момент започна. Събудих се една сутрин и на тениската ми личаха петна, не много големи може би колкото монета от лев, два, точно на зърната и това продължи до раждането. Родих секцио и веднага започнах да кърмя, имах страшно много кърма и като първескиня неопитна, млада и не търсеща съдействие, защото си мислех, че всичко знам се оказах след два дни с температура и треска, точно заради многото кърма, почти направих цистит. След като започнах да се цедя всичко си дойде на мястото. Просто исках да си сверя часовника с вас Hug

# 717
За Secret Santa сега виждам, това какво е?
Heart
Коластра имам от 4 месец, АГ каза че е нещо нормално. С първата бременност - нямах.
Heart
Бебка ме рита постоянно ниско долу, от време на време имам и болки, но е от растящата матка. Хубаво е да я усещам, а нея започнах от 5 месец, с висока и предна плацента съм ако има значение. Татко й се радва и постоянно й пее песнички, като чуе моя или негов глас и спира да рита. 😁🩷 Но ми се появиха леки киселини след всяко хранене и храната се връща леко. Особено ако ям млечни.
Heart
Секс правихме веднъж, след това получих гъбична инфекция и ми забраниха секса до края, особено че оргазмите предизвикват леки контракции, отделно ако имате скъсени шийки, може да предизвика аборт.
Моята шийка в първи триместър беше 40 см, във втори е 34 см. А вашите как са?

Забраниха ми лежане по гръб.

# 718
Явно при всеки организъм е различно, но все пак залагам, че си направила неволно движение, което го е предизвикало... Цяла седмица след като родих, въпреки, че слагах бебо върху себе си от ден едно за по няколко минути, се събудих с мокра тениска. Предната вечер една приятелка ме предизвика да направя няколко кляка (по-точно 40, което беше единственото физ.упражнение извършено от мен през първият месец 😆😆😆) всъщност от този момент започна кърменето...
Защо е забранено лежането по гръб? С позите за сън ми е най-големия проблем - ако легна на дясно, където знам, че е бебчо - той рита и подозирам, че не му е удобно. Ако легна наляво, той не рита, но имам чувството, че му намалям пространството и затова не рита. Ако легна по гръб, усещам опъване на корема... Спя с възглавница за бременни, но докато се наглася, имам чувството, че ще дойде сутринта...

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 23:50 от Vicky_P

# 719
За Secret Santa сега виждам, това какво е?
Heart
Коластра имам от 4 месец, АГ каза че е нещо нормално. С първата бременност - нямах.
Heart
Бебка ме рита постоянно ниско долу, от време на време имам и болки, но е от растящата матка. Хубаво е да я усещам, а нея започнах от 5 месец, с висока и предна плацента съм ако има значение. Татко й се радва и постоянно й пее песнички, като чуе моя или негов глас и спира да рита. 😁🩷 Но ми се появиха леки киселини след всяко хранене и храната се връща леко. Особено ако ям млечни.
Heart
Секс правихме веднъж, след това получих гъбична инфекция и ми забраниха секса до края, особено че оргазмите предизвикват леки контракции, отделно ако имате скъсени шийки, може да предизвика аборт.
Моята шийка в първи триместър беше 40 см, във втори е 34 см. А вашите как са?

Забраниха ми лежане по гръб.
И моята шийка е 33/34мм. При един вагинален преглед с пръсти, заради кървене ме бяха стреснали, че е с 90% скъсена. Но после се установи, че трябва да се гледа цялата а не само колко е навън и колко е вътре

Общи условия

Активация на акаунт