Стани богат - тема 24

• 12 901
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Не беше за значението в нашия език, само го казвам, защото някак се създава впечатление за връзка.

____

Лунно време може да се дефинира, то всякакво време може да се дефинира, вкл. за всяко село по едно, не е нужно да са 24 пояса или на обяд да е 12 часът - но не е дефинирано. Wink

_____

Швеция и Норвегия са с преобладаващо протестантско население - и да имат католици, вероятно имат, са малко. Германия е тази с голяма католическа общност, но също по-малка от протестантската, а той каза: "в Германия са католици" (сите ли, бре, както питал шопът от вица за руснаците в космоса). Но пък нямат въоръжен конфликт, разбира се.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 17:41 от Магдена

# 466
Аз изобщо не мисля, че е щипнала непредвидена сума от играта. Не го хванах отначало епизодът, но Кънчев нещо говореше за благотворителност, а цялото ѝ участие ми остави усещането за нагласеност. Досега такова чувство за нагласеност не съм имала, макар че е имало и други късметлии. Имаше един при Билалов, който налучкваше и даже по едно време каза, че избирал отговор Д, защото името му (Дени) с нея започвало, ама играта на Сузана беше абсолютно нелогична и с демонстрирани фундаментални пропуски.

# 467
  • Пловдив
Едва ли е чак такава връзкарка. Wink Късметът често изглежда нагласен (или - по една друга тема във форума - дело на ангел хранител, който по някаква причина е избрал точно късметлията), но съвсем спокойно може и да не е. От десетки или стотици играчи и 4 възможни отговора не е малка вероятността един или няколко играчи да извадят късмет с няколко въпроса. Това не е един играч от един (двама, петима), а от много, повечето от които не са имали късмет. Вероятностите са си вероятности, понякога се сбъдват.

Та късмет имаше жената определено, но злобничко да кажа, че нищо не знаела - не мога. И вярно, хубавица е. Това без връзка с резултата го казвам, понеже горе се спомена.

# 468
За бардака за мен беше объркващо, че и руснаците използват думата именно в смисъла, най-използван у нас:

# 469
Кънчев нали това каза - че при нас думата е дошла от руския.

# 470
  • Наблизо
Бардак на други езици си е безпорядък,въпреки че много по-рядко се използвани знае от на български.
И аз се заблудих.
За играта на Сузана,въпросът за Хершел беше лесен заради годината,но тя на супер късмет налучка.За медалите,аз щях да кажа Малта,защото очаквах исландците да са взели медал в някакъв типично скандинавски спорт като кърлинг например.
Честити да са й,но много самочувствие,късмет и почти кикакви фундаментални знания.

# 471
А и 50 човека са й написали във Фейсбук колко е умна. Един даже е публикувал линк към стихосбирката й. Много лоялна агитка.
При такива напъни и аз започнах да вярвам, че не е просто късмет, а нагласена история, за да лансират новата поетеса. Ако започне да се появява по други предавания, ще се убедя, че всичко е било постановка.

# 472
Аз също не съм особено впечатлена от знанията на коментираната участничка. Късмета (ако приемем, че няма нагласена намеса) беше това, което й помогна да стигне до тези суми.
Но разсъжденията й не бяха като на човек с големи познания. Особено въпроса за Уран беше толкова очевидно, че става въпрос за британски астроном, а три от отговорите пак толкова очевидно бяха имена на британски монарси (три първи имена и една фамилия - допълнителна подсказка), че чак се учудих, че този въпрос е за такава висока сума.
А тя къде заби на Вашингтон, Дикенс... каква логика вкара, въобще не я разбрах. Чист късмет, че нацели верния отговор.

# 473
  • София
Шегата ми може да ви се стори малко груба - но вече трудно бих се стреснал от нещо в хода на СБ.
Продуктово позициониране и рекламен договор а'ла СБ: Даваш 5К и ние те добутваме до 10К при заявена благотворителна кауза (приют, музей, параклис, чешма, собствен опит за нещоси там). Със ситни буквички най-долу под черта: сумата за реализация на спогодбата се събира от следващите .... (попълнете цифра) участници на стола.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 11:05 от EmBrother

# 474
  • София
По същия начин Мъдреца от "Голямото преследване"
който спечели 50 К от "Стани богат"
в други игри отпадаше пръв:
"Минута е много"
"Един срещу всички"
"10/64"-толкова безславно игра и не показа никакви знания,
че сигурно и той не помни, че е играл.
А когато стартира ГП- Мъдреца най-малко хващаше състезателите.

Като почна "Стани богат" 2001 година и Петър Вучков-водещия
на "Минута е много" казваше(това съм го чувала лично):
''Когато има 4 опции за отговор, ще се налучква и така до 50-100 000 лв.
И после всички ще коментират:
-Гледай го този колко са умен."
А на "Минута е много" и сега на "Последия печели"
са отворени въпроси-или знаеш или не знаеш (налучването не върши работа.)

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 23:30 от lite16

# 475
А и 50 човека са й написали във Фейсбук колко е умна. Един даже е публикувал линк към стихосбирката й. Много лоялна агитка.
При такива напъни и аз започнах да вярвам, че не е просто късмет, а нагласена история, за да лансират новата поетеса. Ако започне да се появява по други предавания, ще се убедя, че всичко е било постановка.

На теория всичко е възможно, но(дори и конспираторът в мен) сякаш не усетих да има такава работа.
Разбира се, не претендирам да съм прав, но в някои отношения Сарксян е толкова посредствена, че дори и коварни типове като редактори и продуценти, едва ли биха рискували да я правят "мюре" казано на жаргон.
Иначе, ако трябва да заложа на това къде на 101% е имало рамо - играта на журналиста Любомир Лазаров(с уговорката, че в действителност е знаещ човек, с експертиза и т.н.).
Имаше от всичко  - драма, съспенс, трилър и разбира се хепиенд. Stuck Out Tongue
Това не омаловажава качествата и играта му, макар че косвено си е двоен стандарт спрямо всички останали(особено онези с наистина богата обща култура), но така или иначе идеята ми е, че за подобни финтове си трябва солиден опит и систематични знания, които липсваха при Сузана Сарксян.
В един момент дори Ники Кънчев не можа да повярва как "окоси" наред поредицата от въпроси.
Да, допускам че всичко може да е било плод на сценарий и някаква актьорска игра, но ме съмнява.
Според мен, казано на футболен език - аутсайдерът(от долните дивизии и то, хаха) в мача изненада неприятно фаворита(и то на негов терен).
Grinning

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 19:37 от Soleiblanc

# 476
  • София
Днес е градският празник на Кърджали. Имен ден имат Иларион, Сергей, Василий, Пелагея, Алексей, Анатолий, Захар, Яков. Според народните поверия на църковния празник 21 октомври не бива да тръгвате на дълъг път и да споделяте плановете си. Жените могат да се занимават с ръкоделие.
(Т.е., ако вече сте си у дома пред телевизора, може да захванете гергеф с лика на водещия... Simple Smile)
През 1912 г. при Кърджали българите нанасят поражение на османците и присъединяват трайно града с Източните Родопи към Царство България.
А едва преди 41 г. (и не знам дали е въпрос от СБ) в 17-та Генерална конференция по мерки и теглилки е дефинирана дължината на метъра, като равна на разстоянието, което изминава светлината във вакуум за 1/299 792 458 от секундата.
Родени са Нобел (1833), джазменът Дизи Гилеспи (1917), Урсула Ле Гуин (1929; напусна ни през 2018-а) и дори Ким Кардашиан вече става на 44.
През 1969-а Джак Керуак поема "по пътя" нагоре към безсмъртието.
Скрит текст:

# 477
Шер и здравейте, липсвахте ми!

# 478
  • София
Хинапът.

Баба Шер Simple Smile

# 479
  • Другата България
Хинап не е ли?

Общи условия

Активация на акаунт