Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 84

• 37 246
  • 791
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добре де, обяснете за ниско интелигентни като мен- пола/панталон втора употреба, не са ли търкали чужд г.з? Особено ако е бил на миниминист на тема гащи, къде е скрил хигиената?

# 661
Абе Екстер, за каква хигиена говориш, само за пример, ти не си ли виждал моми реално с гол г.з, които търкат седалки в градския транспорт, които преди тях като нищо някой клошар-минималист е търкал. Онова поне са го изпрали Simple Smile Не го разбирам това аз, харесваш се така, ОК, ама толко ли не може да стоиш права няколко спирки.

Не се бях замислял, но явно съм също минималист, не съм сигурен кое поколение, но кат малък имаше традиция да се къпем веднъж седмично в неделя, след Пинко, а по време на кризата 90те години се наложи да си купувам ски и сноуборди секънд-хенд, както и да ползваме еднодневните карти за пистите по половин сезон, пестейки хартия. От времето на Кърт и Нирвана обичам да си нося тениските докат се разтегнат по врата и сега ми е особено неприятно, че жена ми ги изхърля преди да почнат да се формират дупки, които вероятно биха придали винтич апиърънс. Роден съм и си живея в центъро, който явно е доста полулярен, щом всички се бутате при мен. Уви, стана ни тясно жилището и доста антикварни боклуци от царско време и дрехи изхвърлихме, дано са ги пуснали в някой антиквариат и да сте им вдъхнали нов живот.

Сега, ако искате да се върнете към корените и времето на Луи, трябва да отчетете факта, че аристокарите, както се споменава в романа Шогун, са били отлично информирани за вредата от къпането, което не им се е случвало всяка година, и са използвали други аксесоари като кутии за гниди и парфюми. Така че бъдете толерантни като се возите в метрото и се насладете на ароматите, това е като разходка в розова градина в сравнение със средновековен Париж.

# 662
  • Бургас
Хората с органите си търкат чужди г*зове на голо, ти за панталона си се загрижил...

# 663
Тази тема от ден на ден по-интересна става:satisfied: Вече си знаем и кой на голо, кой на втора употреба... си ги ползва имотите де Satisfied

# 664
Хора,изплюх си кафето докато чета последните страници....
Винаги има къде да му стане весело на човек...

# 665
Аз обожавам вторите. Преди година се зарибих. Преди това ме беше гнус 😀 Ходя само в една верига, където внасят от скандинавските страни. Та предимно съм на лов за скандинавско и лен/памук, ест материи, редовно неща с етикет или никакви следи от употреба. Като взема нещо за 20 лв, което струва 200-300 евро се чувствам ударила джакпота.

# 666
  • София
Интересен уклон придоби темата, да.
   Exter, по тази логика като купуваш апартамент втора ръка, не те ли е страх каква енергия, карма и прочие ще наследиш; дали някой не е умрял в него и т.н. В ресторантите ако знаеш кога и как се дезинфекцират маси, ръце на сервитьори и прочие. Да повечето реномирани ресторанти имат базова хигиена, но понеже познавам хора работили във бранша ще спра до тук... И така за всяко нещо. Не купувам дрехи ВУ, защото незнам къде има хубави. Преди години колко деца отгледах с тези от втората до нас.... Имаше уникални дрехи,особено детски, купувах и подарявах. Сега Пепко и компания печелят играта Sweat Smile Също така моите деца до 3та годинка съм им купувала дрешки само от келешлък, рядко- отгледах ги с купища дрешки от приятели. Не виждам нито проблем, нито минимализъм, нито нещо специално- просто е нормално да има такъв процес Simple Smile
Както и да е. Да върна темата.
    Аз продължавам да се чудя накъде отиват нещата...Ясно е, че всичко е поскъпнало. Самите ние правихме ремонти и виждам какво и колко струва. И въпреки всичко цените и на имотите и на наемите ми се виждат все по-трудно достижими Rolling Eyes В редките случаи, в които влизам във фейсбука, ме заливат с обяви за имоти- продажба и наеми в София, Варна, Бургас. И колкото повече ги гледам толкова повече се чудя. Двустаен- спалня с холокухня нейде в Манастирски ливади, далеч от комуникативанта част- 200000 евро, има някакъв ремонт, живяно е, базова кухня. От вчера обяви за под наем- Люлин- гарсониера- доста базова, но не баш коптор- 1200лв. Двустаен- Иван Вазов- лъскав 1600лв. Център- 2 имота мега лъскави- единия 2200лв, другия 2400лв. Няма да ви казвам какви са коментартите отдолу и се чудя кой би ги наел....При тези условия аз лично бих изплащала панелена гарсониера, ама след 20 години ще е моя. И да ми се срути, пак пред мен ще се срути....И за протокола не им налитат като мухи на мед. Наши приятели освободиха много, много приятен апартамент на топ място в центъра- наема им беше 1200лв, сега е пуснат на 2к, никой още не го е наел, а е наистина много приятен и на страхотна локация!
MaryPop, пиши на лично ако имаш желание коя е, че и аз имам желание, ама като влезна в популярните и само парцали...

# 667
  • София
Интересен уклон придоби темата, да.
   Exter, по тази логика като купуваш апартамент втора ръка, не те ли е страх каква енергия, карма и прочие ще наследиш; дали някой не е умрял в него...
Ето, който не е чел темата е пропуснал последните ми мнения. След брокер, адвокат, финансов брокер, имотен детектив си викам екзорсист за тая работа...

# 668
При сегашните цени на имотите+ нотариални такси+ ремонт+. обзавеждане сметките не излизат много печеливши ако става дума за отдаване под наем. Особено ако в апартамента не е живяно и той и всичко в него е чисто ново. Наемите в момента ми се струват много ниски в сравнение с разходите по придобиване и въвеждане във вид за даване под наем. Ако стои необитаем поне не се амортизира, но от друга страна не носи никакъв доход. Какво мислите по въпроса?

# 669
  • София
Аз не знам някой от вас ходил ли е в Зара скоро и дали има представа за пазарната политика на компанията Индитекс, собственост чиято са Зара, Масимо Дути, Бершка, Страдивариус и още.
Не за друго, а понеже за хигиена ми говорите.
Влезте в пробните, където винаги има една педя прах по пода от дрехите, които се търкалят по земята, смачкани на топка, обличани десетки пъти, отделно там можеш да си вземеш "назаем" дрехи, демек купуваш, носиш един месец, после ги връщаш чисто нови, неупотребявани в магазина, даже и етикет не ти искат, после обратно на закачалката и в обръщение.
Каква хигиена, какво чудо.
Аз поръчвам само онлайн, защото пристигат от складовете нови, необличани и необувани.

Аз съм спасила освен имотите и доста мебели и вещи, на които съм вдъхнала нов живот и никак не крия, че това ми доставя удоволствие. Събирала съм включително стари портални врати от кофата, които заминават при дърводелците за реставрация, показвала съм в другата тема резултатите. Ар деко кресла и прочее.
Сваля се всичко, шлайфа се, шкури се, после нови дунапрени, дамаска, основа и готово.
Сигурно, заради мебелите от семйните ни имоти, които са били отнети, а мебелите, поръчвани и доставяни от Франция и Виена нямаше къде да отидат и заминаваха на боклука, за да не напомнят и без това известното на службите буржоазно минало на семейството ми, послужиха за подпалки на ромите.

Сега, за сметка на отнетото, всичко се връща обратно, даже някъде разказвах как винаги, абсолютно винаги изпращам снимки на бившите собственици.

При сегашните цени на имотите+ нотариални такси+ ремонт+. обзавеждане сметките не излизат много печеливши ако става дума за отдаване под наем. Особено ако в апартамента не е живяно и той и всичко в него е чисто ново. Наемите в момента ми се струват много ниски в сравнение с разходите по придобиване и въвеждане във вид за даване под наем. Ако стои необитаем поне не се амортизира, но от друга страна не носи никакъв доход. Какво мислите по въпроса?

Ако се смята в дългосрочен план, а не за краткосрочна спекула, излизат и още как.

# 670
С инфлацията в момента, дългосрочно, сметките излизат.

Имота искам да ми носи доход. Бих го заключила в случай че нямам възможност да го ремонтирам и обзаведа на мига, но пак ще го докарам във вид подготвен за ремонтиране.

Заключено готово жилище не бих държала.

# 671
А прави ли ви впечатление, че при облекло инфлация няма?

# 672
Е как да няма?
Яко инфлация е и в облекло и обувки.

# 673
А прави ли ви впечатление, че при облекло инфлация няма?
Още един нов виц...

# 674
  • Бургас
Има, включително и на ВУ.
Аз също не държа празен имот и не бих държала.
Понеже събрах разнообразно портфолио, част ще продам в момента, в който вземат акт 16. Не са в райони, добри за дългосрочно отдаване.

Общи условия

Активация на акаунт