Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 84

• 37 162
  • 791
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, здравейте😊
Предварително се извинявам ако въпроса ми не е най-подходящия за темата тук, но все пак бих искала да попитам: имате ли мнение, личен опит или познати, които имат закупено жилище през Bigla III? Изглеждат ми доста качествени - както онлайн, така и минах да разгледам няколко готови сгради. На пръв поглед изглеждат доста добре и качествено строени. Тъй като и доста сгради имат в Лозенец, някой запознат ли е от вас от ценовите диапазони за кв.м. при тях?

Благодаря!

# 31
За качеството нямам лични наблюдения, но съм чувала, че били от по-качествените сгради. Относно цените - в момента строят една сграда в Лозенец и искат около 3600 без ДДС. За вече построени сгради не мисля, че може да се намери апартамент за продажба директно от тях. Всичко е изкупено, евентуално вторичен пазар.

# 32
Мнение на Виктор Папазов за имотите, приемането ни в еврозоната и земеделската земя.
https://www.youtube.com/watch?v=AlmZKi2gMSU

# 33
Ние със сигурност ще влизаме ли догодина или не ?
По моя преценка - не. Но да видим.

# 34
Ние със сигурност ще влизаме ли догодина или не ?
Не мисля. Честно казано се съмнявам и за 2026.

# 35
Със сигурност няма да влизаме догодина. Smile

# 36
Както ги виждам нещата и 2026 ще ни подмине. И мокрите сънища за Шенген ще си останат само сънища.  Сегашното с-е върши работа да се ползва транзит през Румъния и Бг за украински стоки и да се ползват нашите пристанища.
Да видим нататък

# 37
  • София
А Македония и Албания как ги виждаш? Ще влязат ли да купувам там сега?

# 38
Момент. Да открия кълбото... Да хвърля боба и ти казвам...
Не знам за тях, не вярвам. В момента според мен е голяма каша и няма как да се върви по план. Затова според мен приоритетите ще са на друго място. Но да видим .
Днес имаше една новина  , че Урсула имала план да пренатъкми европейските финанси  . Не знам какво планира точно и какво ще значи.  Ако искаш да потърся, може и да я намеря.

# 39
  • София
Е търси я де, ама на български, че други не говоря. Най-много на македонски, ама северен...

# 40
За на български чакаш да ви застигнат новините и си ги търсиш и четеш сам. Както до сега. Simple Smile 
Скрит текст:
Пусни поне един лак де , бате ! Simple Smile майтап . 

# 41
  • София
Скрит текст:
Пусни поне един лак де , бате ! Simple Smile майтап . 
Е полезно си беше, имаш по един на всичките Blush

# 42
Каква е идеята за вдигане на цените при евентуално влизане в Еврозоната? Нали и сега се обявяват в евро, че и с фиксиран курс, каква е разликата?

# 43
Вероятно някаква сигурност. Сега сме на лев, а валутния борд могат да го отменят ако утре ако решат в парламента. И да стане инфлация, рецесия, криза, безработица, да се разбягат чужди инвеститори и т.н.
Докато в еврозоната ако влезеш, оставаш си там - няма предвиден механизъм за излизане. Излизане от ЕС има (Великобритания се възползва), но от ЕЗ няма. Или поне няма прецедент и законово уреден начин - то ако някой реши, вероятно има как да стане.

# 44
Да, де, но освен с позитиви, идва и с негативи. Ето, например така обсъждания в темата Юрибор. Не целя дискусия, наистина се чудех защо толкова се дискутира евентуалното покачване.

Общи условия

Активация на акаунт