dariVali, благодаря за информацията, значи наистина мога да се върна на борсата, без да губят нищо. Със сигурност усещам, че да стоя без работа ме обезсилва и психически, и физически.
............................
В случай, че новата работа не Ви допадне, имате свободата да прекъснете договора и да се върнете на борсата за оставащото Ви време от 12-месечния период.
Неотдавна бях в същото положение като Вас. От работа на дребна мениджърска позиция със сравнително добра заплата, голям отпуск и куп социални придобивки, внезапно останах без работа и с право на 1-годишно обезщетение за безработица от борсата.
Първоначалният ми план беше да си почина няколко месеца, да свърша някои неща, които съм все съм отлагала поради невъзможност да излизам през работно време, изобщо да отделя повече време за себе си. НО, бях казала на познати, че си търся работа и още през първия месец ми предложиха работа по специалността. Заплатата, която ми оферираха, беше по-висока от обезщетението, но по-ниска от предишната, отпуската - 20 дни и без допълнителни бонуси. Мислих, мислих няколко дни, но в крайна сметка приех предложението. Най-близките ми роднини - ММ, майка ми и брат ми веднага ме "оплюха": "Защо не си взимаш 12 месеца обезщетение от борсата?", "Защо трябва да започваш при първото предложение?" и др. подобни. Изкарах около 6 месеца на новото място, където научих нови неща и се усъвършенствах като специалист. Междувременно други мои познати ми предложиха още по-хубава позиция, с по-висока заплата от предишната ми мениджърска и с добър социален пакет. От няколко месеца съм на новата работа, колегите са готини, а това, което придобих като опит в малката фирма ми е много полезно в настоящата.
С две думи съм доволна, и най-вече от това, че не се поддадох на чуждо влияние, а взех най-правилното решение за мен.
Пожелавам успех, каквото и да решите!