Бихте ли започнали работа?

• 3 588
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Чак да се закърнява... Тогава след майчинство 2г сигурно е направо нулиране на съзнанието...

# 31
  • София
Чак да се закърнява... Тогава след майчинство 2г сигурно е направо нулиране на съзнанието...

Не изпадайте в крайности..Със сигурност има трудна климатизация в началото, където може да има и доста промени. Но ако не и се налага и е решила да си почива не виждам смисъл

# 32
  • София
Реално няма да чака на държавата, а на собствените си осигуровки. И може да не закърнява, а да намери нови стимули за развитие. Неслучайно на други места хората си взимат година сабатикал понякога и се обръщат към собствените си нужди.

# 33
  • Сливен
Всъщност след две години майчинство наистина си е почти нулиране. През това време са се случили много неща, сменили са се хора..., колкото и да се опитва човек да е в крак изборът е или време и грижа за децата или кариера, и приемаш резултата от решението.
Извинявам се, не е това темата.

# 34
Реално няма да чака на държавата, а на собствените си осигуровки. И може да не закърнява, а да намери нови стимули за развитие. Неслучайно на други места хората си взимат година сабатикал понякога и се обръщат към собствените си нужди.

Да, но им се запазва работното място през това време, не искат да го оставят, зареждат се и се връщат. А авторката каза, че се е чувствала като полуидиот на старата работа.

# 35
Ми точно затова не е нужно да скача на първото предложение, ако има вариант да не го прави.

# 36
Щом имаш големи деца, и ще взимаш обезщетение за максимален срок, значи не си първа младост. Имаш нужда от почивка. От друга страна, ако до сега си била в частния бизнес, една работа в държавния сектор ще ти се отрази много добре... В училищна администрация не се преработват..
Всяка година ти вдигат заплатата, по трудно ще те уволнят, работа, ако има, е за час два на ден..

# 37
Дами, благодаря за коментарите, много са ми полезни и интересни! Само да вметна, че не всеки е много образован, компетентен и амбициозен. Аз определям образованието и опита си като средна работа. И дълбоко се съмнявам, ако не работя една година, да ъпгрейдна особено много себе си. Не съм съвсем по течението, но не съм и от целеустремените хора.

# 38
След определена възраст спокойствието и сигурността на работното място са по важни от парите.

# 39
Хвърли ези-тура. И си наречи страните  "да започна/да си почивам още". Още докато монетата пада, ще знаеш кая страна се надяваш да ти се падне. Тоест, кое искаш повече.
Но мисля, че повече искаш да започнеш там

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 14:31 от Рошличката

# 40
Замисли се серозно, ако ти се обадят, че си одобрена. Сега само си гадаеш. Ако ти се обадят остави си вратичка поне ден да помислиш.  Можеш и да помолиш да отидеш за час- два някой ден за да видиш каква е точно работата, може да са поукрасили нещата на интервюто. Ако не беше това предложение, щеше ли да мислиш да търсиш работа?

# 41
Да, Кенди гърл, не съм възнамерявала да стоя година без работа. Благодаря за съветите, мисля да се възползвам.

# 42
  • По света и у нас
Ще си вземеш ли обещетението дори и да започнеш работа?  

Аз съм в подобно положение от миналата седмица. Понеже обезщетението ме устройва не мислех да работя за известно време, но приех работа на половин работен ден.

Прецени си колко ти трябват парите и дали новата работата е готина. Аз бих заработила нещо което не плаща повече, ако работата е “мечта”.

# 43
Ще си вземеш ли обещетението дори и да започнеш работа?  

Започна ли работа, обезщетението се прекратява. Иначе остана само утре за отговор. Да видим какво ще стане...

# 44
  • По света и у нас
При мен нещата са, че взимам обезщетението без начени е дали ще работя.

Прецени си струва ли си в твоя случай да взимаш новата работа за сметака на това да си починеш една година. дали парите от обезщетението могат да покрият разходите ти и дали много ти харесва новата работа.
Може пък да изчакаш и нещо по хубаво да ти дойде. Не бързай. Новата работа може да си вдигне заплатата малко повече след месец. Имаш 12 месеца да си търсиш - никак не е зле.

Общи условия

Активация на акаунт