Бихте ли започнали работа?

• 3 525
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
И за мен парите са важни, разчитаме на заплатите си с мъжа ми, но поне избутахме годините с матури (и целогодишни курсове) на децата, както и един голям заем, който имахме.

За досегашната си заплата няма как да започна, нямам кой знае какви умения, за да съм конкурентна за висшите позиции. А на това място евентуално бих имала опция за допълнителна квалификация, която да ми даде повече перспективи занапред.

Mama Ru, не съм сигурна дали мога да отказвам предложения, но аз ще ходя за подпис чак след месец и до тогава може да е отпаднала дилемата 😃

Всъщност сега умуването е само теоретично. Може да предпочетат друг кандидат. Което вече ще е разочароващо.

# 16

Парите също ще дойдат.

Не, няма да дойдат. Щяха да са дошли, ако ги имаше. На нивото на обезщетение за човек с опит - това е достатъчно показателно за финансовия потенциал на организацията. Вярвате в дядо Коледа.

# 17

Парите също ще дойдат.

Не, няма да дойдат. Щяха да са дошли, ако ги имаше. На нивото на обезщетение за човек с опит - това е достатъчно показателно за финансовия потенциал на организацията. Вярвате в дядо Коледа.

Не всеки човек с опит е равностоен  на друг човек с опит. Фирмата ще реши, след изпитателен срок, колко струва този опит, колко ценен е този кадър, какъв принос може да има за фирмата и съответно да бъде подходящо стимулиран.
Вярвала съм в дядо Коледа когато му е било времето. После - в живота и реалността.

# 18
Съгласна съм с Доро. Сега, наистина трябва да вземем предвид, че новоо работно място един вид толкова си може, но все пак.
Ако се търси спешен доход, бих започнала, останах с впечатление, че плюсовете и минусите са балансирани.
За досегашната си заплата няма как да започна, нямам кой знае какви умения, за да съм конкурентна за висшите позиции.
Не се подценявай така. И аз мислех, че с малкия ми опит няма да ме вземат, но реално не е само колко опит и умения имаш сега, а и какъв капацитет имаш за развитие и какво е нивото на конкурентите ти. Почти всички места, вкл.доста авторитетни, които ме отрязаха в процеса на подбор, пуснаха и още пускат обява в рамките на до 2 месеца след като ме отрязаха. Няма как да знам дали съм наистина по-добър кандидат, или фирмата всъщност не става, но със сигурност те са направили грешен избор,  със или без мен в картинката.
Ако наистина смяташ, че можеш да се развиеш от ниска заплата в публичния сектор, какво ти пречи да се развиеш от по-висока в частния?

# 19
Нарциса, Hug

Наистина нямам голямо самочувствие. На предишната работа достигнах ниско управленско ниво, но от доста време съм зациклила и се чувствам затъпяла. Не се чувствам конкурентноспособна и че реално съм добра в някоя сфера.

# 20
Искам да задам въпрос към аудиторията. От този месец съм безработна с обезщетение 1 година от Бюрото по труда, което ще е доста добра сума (естествено, много под получаваното от мен до момента). Но бях на интервю и има реален шанс да са ме харесали (така ми се стори). Не ми казаха колко ще е заплатата, но имам подозрение, че ще е ниска, няма да е над обезщетението със сигурност. Иначе работата е хубава, в интелигентна среда, с хубава перспектива за бъдещето. Та, въпросът ми е - бихте ли започнали или ще си почивате, търсейки нещо по-доходоносно (трудно би се достигнала предишната заплата, особено пък в началото).

Това не би ме оставило да се колебая, бих започнала веднага.
Парите също ще дойдат.
Да, но няма гаранция, че е е така т.е. ще се развие добре за нея и ще постигне тези неща. Иначе на интервюта винги ги представят или говорят тези позитиви...

# 21
Искам да задам въпрос към аудиторията. От този месец съм безработна с обезщетение 1 година от Бюрото по труда, което ще е доста добра сума (естествено, много под получаваното от мен до момента). Но бях на интервю и има реален шанс да са ме харесали (така ми се стори). Не ми казаха колко ще е заплатата, но имам подозрение, че ще е ниска, няма да е над обезщетението със сигурност. Иначе работата е хубава, в интелигентна среда, с хубава перспектива за бъдещето. Та, въпросът ми е - бихте ли започнали или ще си почивате, търсейки нещо по-доходоносно (трудно би се достигнала предишната заплата, особено пък в началото).

Това не би ме оставило да се колебая, бих започнала веднага.
Парите също ще дойдат.
Да, но няма гаранция, че е е така т.е. ще се развие добре за нея и ще постигне тези неща. Иначе на интервюта винги ги представят или говорят тези позитиви...

Miss_Кaprisse, съгласна съм, по принцип, че гаранция няма. Но авторката е написала:
- работата е хубава
- в интелигентна среда
- с хубава перспектива за бъдещето

Тези 3 неща не са малко, за да опита. Още повече че пак ще си има закрилата на борсата. Ако беше казала обратното - работата не е хубава, простовати хора, не е интелигентна средата, няма и добри перспективи за бъдеще, тогава изобщо нямаше да мисля, че си струва.
Няма как планината да дойде до нас, ако не се придвижим и ние до нея.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 17:16 от Valerie R

# 22
Първо: как отиваш на интервю и не питаш колко е заплатата? Груба грешка, изглеждаш толкова отчаяна и показваш, че си готова да работиш за малко пари. По темата: не бих работила за пари, по- малко от обезщетението. Колко да е хубава работа с лошо заплащане? Интелигентна среда? За мен това е несериозно. Имаш една година, почини си, не се подценявай! Работа ще намериш.

# 23
На следващ етап ще ми кажат заплатата, на интервюто само ме питаха аз колко очаквам. За другото си права, FrauDanna, явно сериозно  съм загубила вяра в себе си. Но пък средата определено е важна, в голяма степен заради досегашната сега се чувствам като полуидиот.

# 24
  • София
Ако си казал реалните си очаквания за по-висока заплата, има шанс и да успееш. Стига да не си се подценила. Много често работодателят има възможност да варира в заплащането, но не бих отишла на интервю, без да знам някакви граници на заплащането, в които да мога да преговарям.

# 25
@Tany
кажи какви са тия две работи (без заплатата) и ще се опитваме да те посъветваме, макар, че като не те познаваме, само сама можеш да вземеш решение.

# 26
  • Сливен
По принцип не бих стояла вкъщи. По принцип. Бих се замислила обаче колко реална е перспективата за развитие и повишение. Ако мога, бих  проучила как на практика се получава това на новото място. Дори и при най-добри намерения обаче нещата могат да се променят /свиване на бюджета, промяна в правилата за повишение и т.н./, бих обмислила какви са постоянните ми разходи и как ще ми се отрази това по-ниско възнаграждение, което може да остане за дълъг период от време. Друго нещо, което бих обмислила е, какви са възнагражденията в този сектор, в който търся работа и къде спрямо тях се намира моето предложение.
Ако напуснеш по свое желание не мисля, че имаш право на високото обезщетение, трябва отново да си съкратена при определени условия.

# 27
  • SF
Първо: как отиваш на интервю и не питаш колко е заплатата? Груба грешка, изглеждаш толкова отчаяна и показваш, че си готова да работиш за малко пари. По темата: не бих работила за пари, по- малко от обезщетението. Колко да е хубава работа с лошо заплащане? Интелигентна среда? За мен това е несериозно. Имаш една година, почини си, не се подценявай! Работа ще намериш.
Нееее.... Не така правят тук. Заплатата се пази в пълна конфиденциалност. Дори между служителите се очаква да не коментират заплатите.
Заплата на запознанство на интервю никой няма да ти каже, а в "по-така" компаниите, ще направиш и лошо впечатление, ако не спазваш етиката на интервюираните.
Одобрените кандидати получават оферта на електронната си поща. Това е в най-масовия случай, когато фирмите са големи и сериозни.
В кварталното магазинче може веднага да ти кажат заплатата, но в такива бизнесчета нищо не се спазва особено стриктно, за да следят и за конфиденциалност на интервюто.

Моля, не измествайте темата с примери, че знаете за едни магазинчета, в които не си казват заплатите на интервютата. Не за това пиша. Отговарям на FrauDanna конкретно на нещо, което тя споделя.

# 28
Не бих започнала на заплата, която е по-ниска от обезщетението. За малко по-висока - също бих се замислила. За 20-те ми години непрекъснат трудов стаж не съм ползвала никога борса, но бях стигнала в етап, в който имах отчаяно нужда от почивка и презареждане. Рутината работа-деца-работа ме беше изтощило да краен предел. За съжаление дойде голямо увеличение на заплатата, което ме разколеба от т.нар. борса.
Почивката е здраве. И физическо, и психическо. Когато човек се отърси от ежедневните проблеми и стреса покрай тях, може да вземе много по-правилни решения с какво иска да се занимава, да му дойдат идеи  за бизнес, да изкара някой курс или магистратура, да се дообразова, да отдели време за хобитата си, за нови запознанства (лични и професионални), време за децата си.

# 29
  • София
Със сигурност бих започнала, вместо да мързелувам една година и да чакам на държавата. Закърнява се и после трудно бих влязла в час.

Общи условия

Активация на акаунт