Има ли мъже, които поставят приятелка/съпруга преди майка си?

• 7 587
  • 126
  •   1
Отговори
# 105
Sysly, аз обичам повече детето 😅
Иначе съм съгласна. Тъпо е да искаме мъжа да предпочита нас вместо майка си ,макар да ни се иска. Майка съм на син и не би ми харесало след 20 години синът ми да ме забрави заради жена си ,би трябвало да има баланс,но и свекървите да не се бъркат в новото семейство

# 106
Иначе съм съгласна. Тъпо е да искаме мъжа да предпочита нас вместо майка си ,макар да ни се иска. Майка съм на син и не би ми харесало след 20 години синът ми да ме забрави заради жена си ,би трябвало да има баланс,но и свекървите да не се бъркат в новото семейство
То си е така, този дето ни е мъж днес, утре може вече да не ни е, а детето си за нищо на света не го заменяме. Grinning
В случая е същото - приятелката/съпругата на един мъж утре може вече да не му е приятелка/съпруга, а майката е една. И дали му харесва му или или не, няма никакво значение, майка е и няма с коя друга да я замени.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 12:36 от Sysly

# 107
То си е така, този дето ни е мъж днес, утре може вече да не ни е, а детето си за нищо на света не го заменяме. Grinning
В случая е същото - приятелката/съпругата на един мъж утре може вече да не му е приятелка/съпруга, а майката е една. И дали му харесва му или или не, няма никакво значение, майка е и няма с коя друга да я замени.
Много сте права. Направо " при жива майка за какво му е жена". Нали така. Joy

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 15:12 от Asia1

# 108
Авторке, аз не разбрах нещо. Той още с мама ли живее или на квартира?

# 109
Има си квартира и все още има, аз си имам моя собственост, в която той не е съгласен да живеем поради наличие на няколко домашни любимцеца, а и е малко жилище.

Към  момента на злополучната покана(преди две години ) си имаше квартира (абсолютно същата, в която е и сега), но си намери оправдание да стои в майчиния дом, защото уж трябвало да гледа котката на стопаните, докато ги няма.. а и нали беше сериозен махмурлия точно в този момент,и така нататък.

Това,че си има квартира съм го писала вече, просто на никого не му се четат моите чаршафи (което аз го разбирам)

Аз си имам иначе мой си дом,но не можем да живеем там и планът е да се излезе на самостоятелна квартира, което за мен в момента не е опция и се дърпам. Simple Smile аз съм почти нанесла се там, де. Но не са позволени домашни любимци, та аз си ходя всеки ден (или той) до моето си жилище да храним животинките.

# 110
Това с животните е откачено. Той не иска твоите животни, но ходи да гледа животните на майка си, а ти си си зарязала животните непрекъснато да са сами и само ходиш да ги храниш... На повечето животни им трябва и компания, що за отношение...

# 111
Зависимостите са наследствени и Гошо вероятно е алкохолик или поне е на път да стане. Тези безпаметни напивания от време на време може да зачестят преди да се усетиш. След като си вдигала скандали значи, че ти виждаш проблем, но Гошо не, което пък значи че няма да спре, защото той проблем няма.
НИКОГА няма да ида да гушкам пиян до н@сиране мъж, ако ще и във Версай да ме покани - просто ми е отврат.

# 112
valeriе_,
имаш свое жилище, своя собственост, която си оставила, както и животните, и почти си се нанесла при един aлкохолик, на квартира.
Това малко жени биха направили.

Вероятно "свеки" може да ви остави ключа, ако има и друг дом, и вероятно има. Затова спомена "да искам ключа".
Сега става по-ясно.

Оствяш питомното, да гониш дивото.
Разбирам и това, че алкохолизма не го считаш за проблем. Всички ти казаха мнението си против човек с алкохолна зависимост, но за теб това не е от значение.

# 113
Тази тема е много тъжна. 
Няма любов към себе си.
Няма любов към Гошо.
Няма любов към домашните любимци.
Пресилени драми, сложни комбинации, скандали, унижения, логорея.
И за какво? За фалшив статут на "съпруга" и "снаха".
След време няма да има любов и за децата.
След време ще има само една изнервена, озлобена, нещастна жена.
Която като нищо ще се пропие, и ще повтори модела на така ненавижданата свекърва.
Много тъжно.

# 114
Въпросът, който задаваш е много труден, стар като света и се съмнявам точно в тази тема да успеем да му дадем еднозначен отговор:

Има ли такива мъже, които ясно показват на майките си, че приоритет им е връзката,и че не допускат лошо отношение към съпругите? В голямо колебание съм заслужава ли си да прекъсна отношения за нещо такова, при положение,че май 99,9% от мъжките майки са такива.

В твоя случай, как да покаже Гошо, че не допуска лошо отношение към теб, след като не е станал пряк свидетел на лошо отношение? Нали казваш, че тя пуска обидни реплики САМО когато сте насаме. А Гошо е толкова слабохарактерен, заспал и пасуващ, че не знам на какво трябва да стане свидетел, че да признае, че майка му е минала границата. Заел е позиция да си твърди, че тя си е такава и с това слага край на темата. От това, което описаваш, майка му е неприятна, но той е още по-неприятен. Дори да те беше поканил на гости и майка му да не се беше върнала същата вечер, а чак след седмица, редно ли е да ползвате нейните завивки? И да ти дава нейните чехли? Гнусно и нехигиенично е и тук вече със сигурност мога да ти кажа - има мъже, които не правят така. Сменят чаршафите. А, и не се напиват преди това.

# 115
  • София
Това с животните е откачено. Той не иска твоите животни, но ходи да гледа животните на майка си, а ти си си зарязала животните непрекъснато да са сами и само ходиш да ги храниш... На повечето животни им трябва и компания, що за отношение...
И мен това вече ми дойде много.
Дотук темата беше... зле. Но сега вече стана много зле. Цялта история е много махленска.

# 116
Първо, по въпроса всички мъже ли сме такива - категорично не сме. Ролята на мъжа е да недопуска двете важни жени в живота му да имат пререкания - даже тук бих добавил и тъщата. Майката е една, както за нас, мъжете, така и за Вас, жените. Разбира се, хората не сме перфектни, и пререкания се случват, колкото и да ги избягваме. По конкретния случай с чаршафите - Вашата преценка е била много лоша, отстрани не изглежда никак ок - това го казвам като глава на семейство със собствен дом - ако детето ми доведе момиче/момче у нас, да ми спи в чаршафите и да ми ползва чехлите, без от ЕЛЕМЕНТАРНО уважение да ме е попитало - еми не, не е ок. Разбира се, че няма да вдигна луд скандал - ще го дръпна настрани и ще му изговоря как тези неща не се правят така и втори път това да не се случва! Въпрос на мъжество и на принципи е - от самото начало на връзката ни, аз съм казал, както на едната страна - майка ми, така и на другата - вече съпругата ми, че няма да позволя лоша дума от едната към другата и обратно, като разбира се това зависи и от мен! Имало ли е ситуации и спорове, имало е и ще има - и двете са със силни характери, но с времето това се напасва и такива ситуации са изключителна рядкост. По отношение на алкохолизма, особено от страна на мъжа - това е доста голям проблем, мани ти той е спокоен... който и да е порок, с който се залъгваме, че не е такъв и че "винаги можем да спрем" е сериозен проблем. А ти обмисляш да имаш семейство - че такъв човек как ще отговаря за бебе, как ще е адекватен, той трябва да е скала за теб, а той какво - порка, ляга пиян и мръсен в леглото.... на 35, че ми е и набор даже.... аз такива простотии не съм си позволявал на 20, като ли сега.... Добре, че признаваш, че явно и ти имаш някакви липси/проблеми, щом все на такива попадаш, ама недей изпада в крайности - далеч не сме всички такива... Успех!

# 117
RoninBG,
Викаш тя да си купи апартамент и чехли? И после да тропа с ключовете.

RoninBG,
Аз съм другата Валери - Valerie R .

Е, сега го извъртя.
Написал си МОЯТА къща, МОИТЕ правила в същия пост с КУПЕТЕ СИ. Не НАШАТА къща с мъжа ми, НАШИТЕ правила. Излиза, че на нея го казваш, на valerie_. Затова ти отговорих така.

Редно е на тази възраст - 31 тя, 35 той, и двамата да са достатъчно зрели и всеки за себе си да е решил жилищния си проблем, според възможностите си. И ако са решили да живеят заедно да видят как къде.
Това за цветята, което казваш да полива, е неуместно - двама ще си купят общо жилище и единият от тях дава ключ на майка си или на друг.
[/quote]
От моя апартамент родителите ми имат ключ.

# 118

Генетично кой знае какво ще наследи.
Може да се окаже трето поколение алкохолик. Или не.

Това е най-притеснителното. И мъжът, и майка му имат проблем с алкохола. Аз не очаквам в дългосрочен план той да спре да пие, тъкмо обратното.

# 119
  • Пловдив
Има си квартира и все още има, аз си имам моя собственост, в която той не е съгласен да живеем поради наличие на няколко домашни любимцеца, а и е малко жилище.
Не живееш сама, живееш с някой от родителите си или баба/дядо, нали?

Общи условия

Активация на акаунт