По-скъпите кремове по-ефективни ли са?

• 12 991
  • 180
  •   1
Отговори
# 45
За моята кожа няма никаква разлика между нискобюджетен и високобюджетна козметика.Опитвала съм, поддавайки се на коментари.Никаква разлика.Затова гледам активнита съставки в ценовия клас, който съм решила да ползвам.Същото с козметиката за коса- опитвах профи, с дрогерийните косата ми е същата.Така че за мен няма разлика.
И аз така смятам. До преди месец ползвах за лице български крем на цена около 6 лв, който прекрасно хидратираше и подхранваше кожата ми. Козметичката, при която ходя на масаж всяка седмица, беше впечатлена от състоянието на сухата ми кожа. От около месец ползвам около 25 пъти по-скъп крем, среден клас - попива бързо, но не хидратира в дълбочина, не усещам кожата си подхранена.
Моля за марката на българския крем.

# 46
  • на последния етаж
- този е българският, за съжаление не го откривам вече, сигурно е спрян. Sad

# 47
  • По света и у нас
Аз въртя кремовете - Бочко за бебета в зелена туба от 3 лв ми любим за лице лек, идеален дневен а за тяло в зелената кутия, по- тежкия. Но бях в някаква луксозна фаза и накупувах - от къпите Скелендор (испански от едно студио на Раковски)  - 4 неща купих за около 400 лв
 - за около очен малко златено флаконче - Ок е но нищо особено, мирише супер
-  друг с повдигаш ефект, как точно повдига не мога да си обясня, но сравнено с бочкото не виждам никаква разлика. Може би е леко по тежък, мирише супер.
- един тонер който ти прави по-малки порите - не съм изобщо фенка. Не виждам смисъл в този продукт, порите май не се променят.
- Оставала съм доволна от Л’окитен тъмно синьо бурканче - кожата става с по равен тон, също
-  Виши светлосин с хиалуронова киселина и вода от вулкан, нощния крем ти прави като фотошопната кожата, дневния е по лигав и все едно стоиш мокра като го нанесе - не ми беше любим.
- Пробвах ларош посей - с хиалуронова матиращ - не ми матира ами някак като мокра ми стои кожата не ми харесва имам цяла огромна туба трябва да я дам на някой.
- имаше едни английски кремове Пай за матиране на кожата, много натурални. Хубави бяха.
- сега пробвам Рапид ринкъл рипер на Нютроджина, с ретинол , преди лягане. Това ми сви порите! Не е лош. Бръчки не е изправял, аз нямам кой знае какви - само от усмивка и присвиване на очите.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 17:33 от PriMadonna

# 48
Е, как няма да е “хубав” българският крем? Основната му съставка е PARAFFINUM LIQUIDUM😄

# 49
  • София
Днес минах през The body shop. Много ми харесват. Всичко ми харесва.
Загледах и Ланком. Е няма пък да дам толкова пари за един крем, ако ще... За тия пари ще си направя някоя процедура с машина примерно, която ще ми трае поне месец.

# 50
Напоследък любим ми е Biotherm aquasource hyalu plump gel. Усеща се невероятно на суха/дехидратирана кожа, без да е мазен. Направо облекчава кожата. Става пухкава като бебешка и някак по-сияйна и изравнена. Не е евтин определено, но не е и от най-скъпите. Също любим с подобен ефект ми е Bioderma hydrabio, но при него е по-малко това първоначално приятно чувство и някак хидратацията след това е по-краткотрайна, но и той е много, много добър крем за цената си. Иначе аз определено намирам разлика между супер бюджетните (до 10-15 лв.) кремове и тези, които са медицинска козметика или популярни брандове 40+ лв.

# 51
Кати, този ли е?

В момента съм с днивния на Герлен. И дума не може да става за сравнение с бюджетните. Просто разлика на светлинни години...
Този

# 52
В последно време открих козметиката на Dr. Levy Switzerland. Това е нещо различно за мен като усещане. Много по-ефективно от разните там Герлени и Шанели. Например, след маската за лице кожата изглежда страшно освежена, пухкава, абе страхотно действие. Почистващият крем също много ми харесва, може да се използва и като маска, като почистващ, има и частици за пилинг. След бустера сутрин кожата е освежена и някак подмладена. Много ми харесват определено. За разлика от Augustinus Bader например.

# 53
Да, този е.

# 54
Иначе аз определено намирам разлика между супер бюджетните (до 10-15 лв.) кремове и тези, които са медицинска козметика или популярни брандове 40+ лв.
Медицинска козметика няма.

# 55
Примадонна, марката действително е хубава, името е Скейндор.
От години ползвам някои кремове от техните, козметичката ми работи само и единствено с тях.
Ходя и на апаратни процедури пак с техни продукти.
Не съм поддръжничка на темата, че скъпият крем e като евтиният.
Това не означава, че скъпият крем ще заличи бръчки или ще подмлади кожата с 20 години.
То и палтото от 4000 лева няма да ме направи по-висока, или по-слаба, или по-красива, но го предпочитам пред това от 100 лв.
Дано се разбира правилно какво имам предвид.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 20:47 от mardji1

# 56
Според моя опит, един крем за лице може основно да хидратира кожата и евентуално да я успокои, ако е раздразнена, суха, опъната. Може да изсветли леко петна и да избистри тена. Но действието е винаги повърхностно.

Няма крем, който да заглажда бръчки, фини линии, да повдига контур.

Във възрастта между 30 и 40 години съм използвала и скъпа бяла козметика, включително Filorga, Chanel, Estee Lauder, Guerlain. Освен с изключително фините и луксозни текстури, продуктите не са ме впечатлили с нищо. Целият премиум сегмент бяла козметика лежи на удоволствието от използването и на красивите флакони, които да си наредиш на тоалетката. Към днешна дата следя за максимално изчистен състав на един крем и дали кожата ми се чувства хидратирана, дали е мека. Както написа и друга потребителка в темата, ако ще давате такива пари, по-добре да е за процедура при дерматолог.

# 57
Точно тия Скейндор ми ги рекламира много агресивно една козметичка. Само дето, ако бяха толкова чудодейни, тя- която ги ползва за толкова време, щеше да се е опънала като 20-годишна, а тя си е все така стара и сбръчкана. Че и сметка ще ми прави чак колко месеца съм щяла да го ползвам, пък колко щяло да ми излиза на месец. Чунким аз друга козметика, освен крем за лице не ползвам, че с едно просто изчисление можеш да му хванеш края. Satisfied

# 58
  • По света и у нас
Определено Вишито има по- добър ефект от Скендора и е сигурно е над 2 пъти по- евтин.

Забравих да напиша че и слънцезащитно мляко за лице имам от Скендора и ми остава бяло по кожата… нищо по- различно от другите подобни кремове. Нютроджина има прозрачен слънцезащитен спрей за лице и да е бил към 28 лв а не 58лв или там колкото беше Скендора. Не помня вече.

# 59
Определено Вишито има по- добър ефект от Скендора и е сигурно е над 2 пъти по- евтин.

Забравих да напиша че и слънцезащитно мляко за лице имам от Скендора и ми остава бяло по кожата… нищо по- различно от другите подобни кремове. Нютроджина има прозрачен слънцезащитен спрей за лице и да е бил към 28 лв а не 58лв или там колкото беше Скендора. Не помня вече.
А може ли да покажеш кой ти прави кожата като фотошопната, цитирам?

Моята козметичка казва, а и другаде съм чела, че разликата е в големината на молекулите, от което и в усвояемостта от кожата. Тоест, по-скъп крем, по-малка молекула активно вещество, по-добра усвояемост.

Иначе тя много, ама много хвали някакви Биела продукти.

Общи условия

Активация на акаунт