Лотария "Зелена карта" 2026

• 28 301
  • 402
  •   1
Отговори
# 120
Да. Задвижихме процедурата. Оказа се ужасно бавен процес. Адвокатката ми обясни, че по време на  пандемията много работодатели са вкарвали външна работна ръка и така във времето се бави разглеждането на документите.
Каза, че ще отнеме минимум две години. Но като гледам как върви,.....май се отчайвам.Междувременно това не пречи да участвам и в лотарията.
quote author=Гърне без похлупак link=topic=1698261.msg49577084#msg49577084 date=1744204988]
Извинете, в предния си пост съм объркала никовете. Stuck Out Tongue Winking Eye

Исках да питам DIDVER73 какво се случи със спонсорирането му / ѝ.
[/quote]

# 121
Здравейте хора!
Има ли чакащи резултатите на 03 май?
Аз съм един от тях. 😀
Другата седмица за трети път отивам в САЩ с туристическа виза и за трети тът чакам резултат от лотарията. Дано да ми е на късмет!

3 пъти си кандидатствал и не са те избрали/допуснали за интервю? Ако не е твърде лично може ли да споделиш степен на образование, дали имаш задължения към някакви банки в България и дали имаш чисто свидетелство за съдимост.

# 122
За да бъде избран от лотарията, няма значение степен на образование, кредити и свидетелство за съдимост. Последните неща ги изискват СЛЕД като човек е вече селектиран.На самото интервю, кандидата може да не получи виза ако е осъждан. 

# 123
За да бъде избран от лотарията, няма значение степен на образование, кредити и свидетелство за съдимост. Последните неща ги изискват СЛЕД като човек е вече селектиран.На самото интервю, кандидата може да не получи виза ако е осъждан. 

ако "няма" значение защо го попълваме преди интервюто? Който си мисли че това е "лотария" е в заблуда Simple Smile

# 124

ако "няма" значение защо го попълваме преди интервюто? Който си мисли че това е "лотария" е в заблуда Simple Smile
Какво попълвате преди интервюто?

Посочените неща, нямат значение при подаване на апликация. След като ви изтеглят, тогава се изисква свидетелство за съдимост и куп други документи.  Може между кандидатсването и самото изтегляне да има смяна в обстоятелствата. Завършено образование, или да сте осъден.

Лотария е разбира се, има някаква преселекция, но никога няма да знаете на какъв принцип става. И не ви и трябва да знаете.

# 125
  • Down south
Цитат
На самото интервю, кандидата може да не получи виза ако е осъждан. 
Или по ред други причини.

# 126
Цитат
На самото интервю, кандидата може да не получи виза ако е осъждан. 
Или по ред други причини.
Tака е, но човека спомена образование, кредити и свидетелство за съдимост. От тези, виза биха му отказали само ако е осъждан.
Образованието е ясно, изисква се минимум средно. Кредитите не са проблем, в САЩ това е начин на живот. Но ако си осъждан ефективно, забрави за виза.

# 127
  • Варна
И в крайна сметка, предвид последните коментари - има ли някой, който да е бил изтеглен, да е минал успешно интервю и да е заминал за Щатите, имайки потребителски кредит в България?

# 128
И в крайна сметка, предвид последните коментари - има ли някой, който да е бил изтеглен, да е минал успешно интервю и да е заминал за Щатите, имайки потребителски кредит в България?
Аз съм с подобна история, Но с малка подробност ,това беше в далечната 2014 година.

# 129
Да.
Лично аз нямах кредити, но познавам семейство с ипотечен кредит, които заминаха. Погасяват си го от щатите.
Няколко двойки теглиха кредит за самото заминаване, защото си трябват пари в брой и то не малко.
Единственото, което си спомням, че трябваше да си платя всички данъци преди интервюто, за движимо и недвижимо имущество.

# 130
Да.
Лично аз нямах кредити, но познавам семейство с ипотечен кредит, които заминаха. Погасяват си го от щатите.
Няколко двойки теглиха кредит за самото заминаване, защото си трябват пари в брой и то не малко.
Единственото, което си спомням, че трябваше да си платя всички данъци преди интервюто, за движимо и недвижимо имущество.

На тази тема с парите за заминаване, като не пресмятаме билетите, такси за интервю и други "дребни неща"*
С колко е хубаво да се замине?
Ако ситуацията е следната: 3 до 6 месеца без плащане на квартира - но покриване на ток и тн. (временно пребиваване при приятели), ~ 5,000 до 7,000$ заделени за автомобил, за щата Флорида.

# 131
Пиши ми на лично.
Сам или със семейство. В каква област ще работите. И къде във Флорида, щата е голям, от Маями до Сарасота има разлика.

# 132
Да.

На тази тема с парите за заминаване, като не пресмятаме билетите, такси за интервю и други "дребни неща"*
С колко е хубаво да се замине?
Ако ситуацията е следната: 3 до 6 месеца без плащане на квартира - но покриване на ток и тн. (временно пребиваване при приятели), ~ 5,000 до 7,000$ заделени за автомобил, за щата Флорида.
Интересно е колко “приятел” ти е този приятел?

# 133
  • София
Повече от 10к$ не можете да носите в себе си кеш, така че си направете тази сметка също. А иначе в банки - колкото повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух.

# 134
Повече от 10к$ не можете да носите в себе си кеш, така че си направете тази сметка също. А иначе в банки - колкото повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух.
През далечната 2014г на 3.Май влязохме в Щатите с $23000 кеш, които бяха декларирани разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт