Лотария "Зелена карта" 2026

• 26 750
  • 393
  •   1
Отговори
# 315
Просто си носете имунизационния паспорт на прегледа. Ако някоя ваксина ви липсва, ще ви я сложат и ще ви вземат пари за нея.

# 316
Разбирам, но тъй като, не мога да го намеря, възможно ли е личния ми лекар да предостави миналите мои имунизации или трябва да се обърна някъде другаде за това.? Благодаря Simple Smile

# 317
  • София
Имате 2 варианта: ЛЛ да ви издаде документ, ако може или да отидете с детската си ЛАК в ХЕИ и да поискате да ви издадат ваксинационен паспорт.
Архив в ХЕИ водят от около набор 1978 г насам.
В сайта на НОИ също има някаква информация за поставени ваксини, но за доста по-малки деца, например от набор 2000 насам.
Колкото повече официална информация успеете да съберете, толкова по-малко ваксини ще ви сложат на мед.преглед преди интервюто.

# 318
Какво е ЛАК?

# 319
  • София
Лична амбулаторна карта

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 01:34 от Helene S

# 320
Здравейте ние с мъжа ми и детето имаме насрочена дата за интервю втората седмица от Август месец, в кой от двата центъра на Вита бихте ми препоръчали да си направим мед. преглед защото малкия е на 2м, а мъжа ми не може да си намери имунизационния паспорт, следователно може би ще искат да му сложат ваксините там, къде бихте препоръчали за по добро отношение Simple Smile

Благодаря!

# 321
Здравейте ние с мъжа ми и детето имаме насрочена дата за интервю втората седмица от Август месец, в кой от двата центъра на Вита бихте ми препоръчали да си направим мед. преглед защото малкия е на 2м, а мъжа ми не може да си намери имунизационния паспорт, следователно може би ще искат да му сложат ваксините там, къде бихте препоръчали за по добро отношение Simple Smile

Благодаря!
Не може би, а със сигирност ще ви бъдат поставени всички липсващи ваксини, независимо къде отидете за прегледите.

# 322
Ние ходихме във Вита база 1, над Оборище и съм доволна. Потърсете при родителите му старият му картон от детството, там също са нанесени имунизациите. Иначе най-вероятно ще трябва всички задължителни да му бъдат поставени отново ( https://plusmen.bg/bg/facts/answers?p=20 ) Ние си носихме старите картони и лекарят успя да свери цялата информация, поставиха ни допълнително дифтерия и тетанус (пропуснати реваксинации) и МПР - предполагаме че е била еднодозова през 90те, сега е с двудозов прием и ни сложила втората.

# 323

Благодаря!
Не може би, а със сигирност ще ви бъдат поставени всички липсващи ваксини, независимо къде отидете за прегледите.

Как ще му ги сложат повторно при положение че ги има вече сложени просто няма този паспорт и в интернет нищо не излиза

# 324
Ще му ги сложат като стой та гледай -- ние със съпругата ми не можахме да си намерим картоните и си ни ги набиха всичките -- наново, на един път. Нищо ни няма и вече над 6 години сме в САЩ. На децата трябваше да се сложи по една на всяко, те си имаха картони. Естествено, всяка ваксина се заплаща отделно, та си ни излезе добра сума накрая. Бяхме във Вита 1 (до Оборище).

Иначе преди това ходихме и до ХЕИ, но за съжаление, там не можаха да ни помогнат.

Няма да се плашите, това са дребни препятствия -- дето се вика, интересното тепърва предстои.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 05:36 от nixxg

# 325

Как ще му ги сложат повторно при положение че ги има вече сложени просто няма този паспорт и в интернет нищо не излиза
Как ще докаже, че ги има вече сложени?
На честна дума не се издава документ.
Потърсете по местораждане информация, обадете се във  Вита и питайте как се процедира с много липсващи ваксини и липсващ картон.

Всичко ще е наред, по един или друг начин.

# 326
Не може ли при личния да отидете? Там поне ще да по-евтини

# 327
Ходихме при личен лекар който ни каза че нищо не може да направи по въпроса с изкарването на документ за поставени ваксини и ни препрати към РЗИ, ходихме до РЗИ където ни казаха че нямат тази информация и ни препратиха към НЗОК където си изкарахме кодове и при мен излизат че са поставени ваксини а при него нищо не излиза. Имате ли някаква представа какво би следвало да се направи по въпроса? Lucky каква е тази информация по местораждане?

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 12:29 от GabbyGT

# 328
Ходихме при личен лекар който ни каза че нищо не може да направи по въпроса с изкарването на документ за поставени ваксини и ни препрати към РЗИ, ходихме до РЗИ където ни казаха че нямат тази информация и ни препратиха към НЗОК където си изкарахме кодове и при мен излизат че са поставени ваксини а при него нищо не излиза. Имате ли някаква представа какво би следвало да се направи по въпроса? Lucky каква е тази информация по местораждане?
Здравейте, ние сме на интервю втората половина на август. Моят картон не успях да открия.. звъннах на личната лекарка, която макар че е пенсионирана в някакви регистри успя да го намери. Не може да няма някъде данни за поставени ваксини.

# 329
  • Варна
Надявам се да е от полза за някой, но аз миналата година си извадих имунизационен сертификат от РЗИ, който съдържаше цялата информация за всички поставени ваксини в техните им регистри, не съм се занимавал с личен лекар, но пък исках от областното РЗИ в родното ми място също да ми издадат такъв сертификат, защото там бях израснал до 13 г. и основните ваксини са до тази възраст.

п.п. Важно е да се отбележи, че съм 2002 г. и може би зависи кога са почнали да си водят регистри РЗИ-та и може не за всеки набор да пазят информация.

Общи условия

Активация на акаунт