Лотария "Зелена карта" 2026

• 32 775
  • 456
  •   2
Отговори
# 405
Здравейте, при нас има развитие с Family based Green Card application-a. Септември, 2024 г бяхме готови и събмитнали всички документи и чакахме насрочване на интервю - Което мислихме че ще отнеме 3-6 м. Година по-късно вече имаме дата за интервю - искат ни някои допълнителни документи за интервюто и да минем медицински прегледи. Остава само да ни одобрят, стискайте палци! Simple Smile
Мога ли да питам тези, които са заминали с GC - след като пристигнахте в САЩ  колко време отне, за да получите документите(GC) по пощата на американския ви адрес?

# 406
  • София
Около месец може би.

# 407
2021-ва, няколко седмици( бяхме предплатили още преди да пристигнем). Но зелените карти не ви трябват спешно. По нужен е ССН, който идва пак до месец най често.

# 408
И при нас около месец, 2019.

Както каза So Lucky, SSN е по-важен, Зелената Карта все ще дойде, а и си имате визите в паспортите.

Като споменахме SSN, независимо какво сте посочили в DS-260, дали искате да ви го издадат автоматично или не, най-добре отидете до офис на SSA и си го извадете сами на място. Аз бях посочил, че искам да стане автоматично. Темите в Интернет (тогава още го имаше форума в all.bg) бяха противоречиви, едни казваха посочи автоматично, други казваха да не се прави, че създавало проблеми, и аз нали съм по лесното, разбира се, че посочих автоматичното. Да, ама минаха 2 или 3 седмици откакто пристигнахме, започнах работа и ми го поискаха. Затова отидох до офис на SSA. Там една приятна млада мюсулманка със забрадка ми обясни, че тия автоматичните почти никога не идвали (тогава още бяхме в Калифорния, Бей Ерията) и да си подам документи на място. Така и направих, подадох за мен и за децата - за жената не можело, трябвало сама да дойде. На другия ден отиваме с жената и децата. Чакаме си реда и на гишето някаква друга ни казва, че не можело, че щом сме били посочили автоматично, да сме си го чакали, все някога щяли да дойдат картончетата. Аз и обясних, че предния ден, при нейната колежка съм подал документи и е нямало никакъв проблем. Онази ми отговори, да съм отидел при колежката тогава. Айде обратно на опашката и при колежката. Като ни дойде реда, свършихме работа, подадохме и за съпругата ми. След седмица четирите картончета пристигнаха по пощата Simple Smile

Няма да се плашите, всичко ще се нареди - все пак идвате от България, не могат да Ви уплашат с нищо, тука сме тренирани Simple Smile

Поздрави и късмет!

# 409
Здравейте, имам въпрос относно DV-лотарията. Ако даден кандидат е завършил средно образование, но няма издадена диплома, защото не е взел матура и има само удостоверение, ще бъде ли това проблем при интервюто в посолството? Приемат ли удостоверение, или изискват задължително диплома за средно образование?

# 410
Здравейте, имам въпрос относно DV-лотарията. Ако даден кандидат е завършил средно образование, но няма издадена диплома, защото не е взел матура и има само удостоверение, ще бъде ли това проблем при интервюто в посолството? Приемат ли удостоверение, или изискват задължително диплома за средно образование?
Щом не е взел матура, значи няма средно образование. Изискването е да има такова.

# 411
Здравейте на всички, докато чакаме да обявят датите, да питам и аз миналите по този път няколко неща. В главата ми се върти от доста време някакъв хибриден вариант между САЩ и Бг и ми е интересно дали някой прави нещата по подобен начин? Аз лично имам приятели, които в последните години правят така-6 месеца през лятото са в САЩ, а останалите 6 са си в Бг. Аз съм архитект и мога да работя и дистанционно, представям си вариант,в който да прекарваме в щатите около половината време(това знам,че е минимума), но една не малка част да бъдем тук, в Бг. При този вариант обаче, най-трудно ми се вижда уреждането на жилищния въпрос...но да приемем,че това го решим. Като район ми се върти Ню Йорк/Ню джърси-когато бях в щатите преди 10 години за около година, просто се влюбих в този град и оттогава искам да се върна там. В Ню Йорк има много обяви за архитекти, програмата, на която работя е най-използваната в архитектурните бюра там, така че мисля, че няма да имам проблем с това. И всъщност дали има опция цялото това нещо да се случи с работна виза?  Благодаря на всеки споделил някакъв опит Simple Smile

# 412
Загрял/-а си тигана, а рибата още си плува в морето. Simple Smile

Като цяло, въпросите ти са малко отнесени и е трудно да се даде прецизен отговор.

Като за начало, кой е този работодател, който ще те наеме на H1B Visa (мисля, че питаш за този тип Visa конкретно), а след това ще е OK да те няма по 6 месеца в годината? Нали ще му се наложи по някакъв начин да оправдава физическата ти липса на територията на САЩ пред съответните власти? Т.е. необходимо ще му е да докаже, че те е пратил в чужбина, поради конкретни нужди, възниквали във връзка с работната ти позиция.

Тези "много обяви за архитекти в Ню Йорк", които си гледал/-а, посочват ли, че предлагат и спонсорство за H1B Visa за чуждестранни работници? Защото, ако отговорът е "не", шансът да те наемат на някоя от тези работни позиции е минимален, да не кажа - нулев. Особено в сегашната напрегната обстановка и под диктата на текущата администрация.

# 413
Да приемем, че въпроса е от човек спечелил зелена карта.
"Хибридният" вариант е ситуацията с "двата стола". Шест месеца тук, шест месеца там ще мине два-три пъти максимум. След това може да те спрат на летището и да не те пуснат да влезеш. И с жилището няма да е изощо лесно. Изобщо не коментирам движението на мебели и друга покъщнина на всеки шест месеца. Цените на квартирите - особенно на тези пък месец за месец е отделна тема.

# 414
Аз лично имам приятели, които в последните години правят така-6 месеца през лятото са в САЩ, а останалите 6 са си в Бг.

Това можеш да го направиш чак след като получиш гражданство. Със зелена карта само, шансът да те спрат на летището при поредното влизане и да я анулират, е съвсем реален.

Другото, което трябва да имаш за такъв начин на живот е: Първо, много стабилна работа с добри доходи, защото не е евтино начинание, като се започне с поддържането на две жилища и евентуално два набора лични автомобили и се свърши с редовното презокеанско пътуване и плащането на здравна застраховка тук, която ползваш само половин година. Второ, да работиш за себе си: това, че можеш да работиш дистанционно, само донякъде помага - много често компаниите тук имат изискване като си дистанционно, да си все пак в определени географски рамки на територията на страната. Последно: ако имаш семейство, то партньорът ти да покрива същите изисквания, за да не си съсипва живота, и да нямате деца в училищна възраст, защото това йо-йо за ученик е немислимо.

Така че ако успееш да получиш зелена карта и след това гражданство, и между другото забогатееш и преуспееш професионално -  няма пречки, другото ще се нареди. Джордж Клууни и той така живее.

# 415
Хора, вие много добре сте го обяснили, но доколкото разбирам, човекът, задал въпроса, нито е спечелил Green Card, нито дори има работна Visa, а само си пита хипотетично. Simple Smile Няма лошо, де.

# 416
Е, те мечтите въртят света. Нека си мечтае човекът.

# 417
Абсолютно сте прави,че си питам хипотетично и ето, че вече прочетох няколко полезни неща по хипотетичните си размисли Grinning на някои от нещата имам отговор, но на други не. Относно работната виза- да,тя ми отпадна като вариант, точно поради посочените от вас причини. Така или иначе, намерението е за участие в лотария, така че всичко засега е напълно в полето на предполагаемото. На тези, които отговарят на хипотетичните ми въпроси-благодаря Heart На тези, които винаги имат ясна представа предварително ,как точно ще се стече животът им- извинявам се, че размишлявам и търся съвети Grinning

# 418
Ако наистина си добър архитект и си се поустановил в България, стой за на трибуквието.
Дори и да спечелиш зелена карта пролетта, и заминеш за Ню Йорк (много гореща точка в момента) те чакат доста трудности, докато стигнаеш до момента в който можеш да си позволиш за живееш и на двете места.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 20:40 от So Lucky*

# 419
  • Ю Ес ъф Ей
Здравейте на всички, докато чакаме да обявят датите, да питам и аз миналите по този път няколко неща. В главата ми се върти от доста време някакъв хибриден вариант между САЩ и Бг и ми е интересно дали някой прави нещата по подобен начин? Аз лично имам приятели, които в последните години правят така-6 месеца през лятото са в САЩ, а останалите 6 са си в Бг. Аз съм архитект и мога да работя и дистанционно, представям си вариант,в който да прекарваме в щатите около половината време(това знам,че е минимума), но една не малка част да бъдем тук, в Бг. При този вариант обаче, най-трудно ми се вижда уреждането на жилищния въпрос...но да приемем,че това го решим. Като район ми се върти Ню Йорк/Ню джърси-когато бях в щатите преди 10 години за около година, просто се влюбих в този град и оттогава искам да се върна там. В Ню Йорк има много обяви за архитекти, програмата, на която работя е най-използваната в архитектурните бюра там, така че мисля, че няма да имам проблем с това. И всъщност дали има опция цялото това нещо да се случи с работна виза?  Благодаря на всеки споделил някакъв опит Simple Smile
Вече са ти отговорили, колко лесно може да останеш без ЗК и то това от преди Тръмпово време. Сега ICE ще ти скочи на главата още на излизане от летището. Шегувам се. Един вид.

Ню Йорк/Ню джърси ми звучи като да кажеш София/Перник. Simple Smile Аз не познавам никой да се е влюбил в Ню джърси Simple Smile
Архитектите не са повече в Лалаленд? На мен Ню Йорк архитектурно ми е "вехт".

Общи условия

Активация на акаунт