🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 724
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 210
Вметвам пак, не правете аналогии на която и да било от Бистра и Мътна с Нешка Р. - нито са били по нейно време, нито изобщо кой знае какво са постигнали (държавното първенство даже не е място в нац.отбор).

Само тук да не съглася:
Мая е с 5то място на олимпиадата с ансамбъла, което хич не е малко, футболистите ни като бяха 4ти го водим за супер успех и още го споменаваме.
И двете имат отличия от международни състезания.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 12:14 от Одри ♡

# 211
Ще насъбера хейт, но ако трябва да заемам страна - предпочитам Мая пред Нина. Мая не е цвете за мирисане, но тя движи събития и като цяло е противоречива личност със своите действия/бездействия.
Нинчето е толкова безинтересна и скучна, горката, че с нея и без нея нищо няма да се промени. Да не говорим колко ми се сливат с Ина.
А и това жалко мънкане вчера на срещата с Владо. Абе заяви се силно и уверено, бе. Покажи си ясно и категорично позицията. Какво ровиш там с крак в пясъка. Мая те направи на 2 стотинки.

И друго. Аз пък хич не съм впечатлена от Марина. Даже много взе да ме дразни този наратив за най-добрата майка. От къде се взе всъщност той и по-скоро - защо? Нещо искат да се доказват жените-майки ли, не разбрах? Един вид, не са по-долу от другите? А някой въобще твърдял ли е подобно нещо, че да чувстват, че трябва да се доказват?

Не съм впечатлена и от Тренера. Да, възрастен е, преподавател. Предполага се мъдър и с житейски опит, йога-мйога там по плажа за повече духовност на образа, ама... издиша ми.

Иначе ми хареса епизода, игрите бяха много интересни.

Стела отново съм на едно мнение с теб (е, почти ама не съвсем).
Мая (пък и Бистра) може да е всякаква - добра, зла и пр. но прави нещо. Прави някакви схеми, около нея се случват разни неща. Отделно не ми е толкова пасивна. Нина не прави нищо, тотално безинтересен образ, сигурно не я дават случайно толкова малко.
За Тренера - плюли сме си в устите. Предвид възрастта, физиката му  това че е преподавател очаквах опит, мъдрост, а то...два пъти получи шанс - две грешни стратегии.
За Марина няма да се съглася, аз съм впечатлен, но наративът за най-добрата майка наистина е тъп.

# 212
И друго. Аз пък хич не съм впечатлена от Марина. Даже много взе да ме дразни този наратив за най-добрата майка. От къде се взе всъщност той и по-скоро - защо? Нещо искат да се доказват жените-майки ли, не разбрах? Един вид, не са по-долу от другите? А някой въобще твърдял ли е подобно нещо, че да чувстват, че трябва да се доказват?

+1
И аз си задавах същите въпроси. Все едно само тя е раждала , само тя е майка, само тя е добре поддържаща се майка, само тя е майка, която спортува. Ми не е Grinning, има много.. Подобно поведение ме отблъсква!
И като вземат да си слагат тениски с разни слогани, от сорта на майка, татко и т.н. Grinning

# 213
Интересен епизод вчера Simple Smile

За пореден път ме подразни наглостта на Бистра и Мътна да говорят за семейство, че видиш ли Нина е трябвало само да им каже (т.е. да им се ПОМОЛИ), изобщо забравиха как се бяха засилили да гонят всички неудобни от "семейството". Алекс и той много удобно получи амнезия и остави Нина сама да се бори. Докато г*зеца му беше на пангара, други ги редеше, сега Миро го взе под крилото си и той дори не се опита да подкрепи Нина. Падна ми в очите.

Нина може да не е играча на сезона, но има пълното право да иска докрай да изживее това приключение, което се случва веднъж в живота, така както може и й харесва. Разбирам разочарованието й, че е отишла с нагласи да срещне и нови приятели, а се оказа заобиколена с врагове. И не виждам нищо недостойно да се опита да получи някаква подкрепа, дори да не е от собствения й лагер. Това което ме дразни в нея, а и в повечето от този лагер, е тоталното им безхаберие, лентяйство и ниско самочувствие. Оставили са Мая да ги врътка и да им се качва супер много на главите. В този ред на мисли - донякъде си го заслужават.

Браво на Марина, бори се докрай и много малко не й стигна! Беше тежко, но и вдъхновяващо да се гледа как не се отказва, въпреки че битката бе предрешена. Дано има повече успех в игрите занапред. И, да - това с превъзнасянето на "майката" ми дойде в повече. От друга страна - тя играе и за децата си, даде добър пример.

Жалко за Еляса, исках да го гледам още в предаването.

Рената започва да ми допада. Въпреки високопарните й и лицемерни приказки за морал и духовност, все пак мисля, че има човещина в нея, а и понякога прави много сладки физиономии, чаровна е.

Владо и аз съм на мнение, че прави доста популистки изказвания. Някак не мога още да го усетя що за човек е.

Явно стратегията 3 на 1 занапред ще бъде по-предпочитана, предвид общата игра на двете от единия лагер.

# 214
  • София
Аз съм фен на Марина.
Балансирана, в чудесна форма, нито за миг не се предаде, дори когато беше очевидно, че ще загуби... Всъщност, силно съм впечатлена, че дори двете заедно не бяха кой знае колко пред нея.

Единственото, което ме подразни беше сълзливото обръщение към децата. Понеже съм майка и аз, а и вероятно повечето пишещи тук. Това е нещото, от което винаги много съм пазела децата си. Да не ме видят разклатена и емоционално нестабилна. Мама да плаче е шок за всяко малко дете! Не го ли знае Марина? Нарочно ли беше или си изтърва емоциите? А и да си го кажем, не се е случило нещо кой знае какво, тя е здрава, разбира се с всички, всички я уважават и признават, драма няма. Разбирам, че я е яд, че загуби, то ние пред екраните си изгризахме ноктите от яд, ама това жалване в камерата на малките... 🤨

И то, ще им го пратят преди да се е върнала ли? Абсурд, съвсем да ги сттесира какво се случва с мама. Или сега, като гледат заедно? Щото тогава си е чисто показно и малко олеква.

# 215
Явно стратегията 3 на 1 занапред ще бъде по-предпочитана, предвид общата игра на двете от единия лагер.

Може и 2 + двама други дето не биха се обединили.

# 216
Дотук образите както го виждам аз (за удобство ще ги разделя по лагери)
Лагер 1
-Гогов -
Скрит текст:
дълго време ми беше най-интересният образ. Бившият полицай и рекетьор няма скрупули, не се срамува да преписва и разбира много добре, че това е игра. Натрупа 7 (осем) гривни, няколко пъти беше златогривен. Шкембака не му пречи. „Захапа“ Рената на няколко пъти относно нейния „морал“. Малко се позагуби, но играе играта чудесно.
-Владо -
Скрит текст:
човекът -популист иска да е в добри отношения с всички и засега му се получава. Кънчо му даде гривните си, това го броя за успех на Влади. Комплексно развит, не се бута да е тартор.играе играта чудесно
-Рената-
Скрит текст:
развиха я късно като образ но е интересна. Лагер 2 я имат за „слаба“!!!? Слабата Рената спечели две битки - една срещу Бистра за богагите, сега бе на втора позиция в битката на богатите точно преди дузпите. Накрая помогна на Ванеса.  Успя да убеди Еляса да ѝ остави своите гривни. Има хъс в нея, а и е със запомняща се физика. Нейните нумерологии и астрологии я правят екзотична, но пък така се забелязва по-лесно. Играе играта чудесно
- Дзами -
Скрит текст:
опитва се да го играе тартор. Стана ясно че е простак и има патриархални разбирания за жените. На няколко пъти се поскара с другите - я с Гогов, я с Рената. Не е толкова страшен колкото изглежда. Взе да се осъзнава че това е игра Напоследък го показват по-малко защото показват повече Рената и Влади. Играе нивата прилично.
Петя, Ванеса и пр…
Скрит текст:
само като име ги знам, не ме впечатляват

Лагер 2

-Шериф -
Скрит текст:
големият популист. Сложи контрол над храната, после тръгна да раздава мекици на Бистра и Мая. Като разбра че трябва да го играе цербер се отказа да е артелчик, но това не му попречи да хване Берке настрана и да му казва какво да готви. И при него шкембака и вечната усмивка могат да ви заблудят - знайте че Шериф е много опасен. Играе играта добре
-Кирил
Скрит текст:
- каквото и да стане ще запомним Кирил. Прояви се като нищожество, като бабаит без покритие. После на два пъти се спаси по смешен начин в последния миг. Играе доста зле, твърде емоционален, но пък е запомнящ се образ. В него има много неразработен потенциал
-Биляна и Берке -
Скрит текст:
никаква игра, но пък толкова ни натрапваха любовта им че ще ги запомним. В интерес на истината не съм сигурен дали Биляна не играе (за Берке съм сигурен, че чувствата му са истински). Ако Биляна играе значи се справя добре.
-Георги и Секулички  -
Скрит текст:
видяхме ги един -два пъти и….“потънаха“ някъде. Секулички не е толкова добър, колкото даде заявка. Слаба игра
-Тренера - от
Скрит текст:
човек с неговия опит, пък и преподавател очаквах много повече. Грешни стратегии, опити да чете морал на хора по 20-30 години, отказ от лидерство. Слаба игра
-Марина -
Скрит текст:
не е от запомнящите се образи. Заедно с Шериф го игра „артелчик“, заедно с него се отказа, проведе две битки в които се бори мъжки, но без успех (причините няма да коментирам). Впрочем и двете битки участваше Шериф и засега Маринчето изглежда като негов придатък. Може повече, но не успява с игра
- Грозденка -
Скрит текст:
не е силна на игрите въпреки че не трябва да я отписваме. На изпитанието с въжето се представи добре и ако срещу нея нямаше гимнастичка можеше да спечели. Има култови реплики, „пали“ лесно и  „гасне“ бързо. Интересна е, но донякъде
.
-Иван, фена на Глория
Скрит текст:
- ще бъда кратък. Объркал е предаването. Но пък поне стана известен
-Лора -
Скрит текст:
за нея запомних само че е руса, че я бива в плуването (в единствената ѝ игра имаше плуване, а тя не се представи добре)  и че веднъж-два се скара с Грозденка, покрай шашмите на Лагер 3. Смятайте щом толкова не ми е направила впечатление какъв играч е.
-Еляса -
Скрит текст:
реши да го играе подлец и стратег. Не лоша идея, но тъкмо му изгря звездата и отпадна.

Лагер 3
Бистра -
Скрит текст:
упорита, решителна, на моменти - малко злобна. Но пък победи в доста битки, извоюва си правото на респект. Висока като жираф. Лесно се запомня. Странно - за гимнастичка не е особено добра на балансите. Първо започна като героинята, която ще бъде спасителка на лагера, после стана антигероиня. Стратегически играе играта добре, социално ѝ куцат уменията
-Мая
Скрит текст:
играе играта перфектно. Загуби 3 битки, но това не ѝ е проблем защото манипулира Бистра и я бута като „таран“ определяйки кой да изхвърчи.
-Мимо -
Скрит текст:
пропуснат потенциал. Паразит отвсякъде, но пък за кратко беше централен герой за част от лагера. Вероятно от продукцията очакваха да влезе в конфликт я с Бистра и Мая, я с Майора, но него твърде много го мързи, за да воюва.
-Кънчо -
Скрит текст:
мърморан и безотговорник. За цялото предаване направи един интересен ход.
Миро -
Скрит текст:
се е подготвил. Един от малкото. Умее да играе  на арената, не влиза в конфликт с никого.
Нина, Ина, Яна -
Скрит текст:
абсолютно безлични. Не са за там

женският каст е много слаб - Джулияна, Яна, Нина, Ина, Лора, Грозденка категорично не са за там....сега чак се сетих, че имаше и една Вера - и тя не е за там. Нито Петя. И в мъжкия има пропуски (например Иван, фена на Глория), ама  в женския нещата са потрес

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 13:04 от Лорд Сняг

# 217
Не съм приключила с целия епизод, стигнах до края на втората игра. Дотук:
За дузпи в първата игра, Емил можеше да избере довършване на кулите. Предвид, че играчите от неговото племе бяха доста по-напред от другите, така щеше да им даде равен шанс да се борят помежду си и със сигурност един от тях щеше да победи в играта. Той избра плуване, с което лиши Марина от всякакъв шанс за победа. А Шериф засече Ванеса съвсем преднамерено. Изобщо, изборите на Емил не ми харесват.
Ако във втората игра е позволено (в първата може ли?) двама играчи да се обединят срещу един, то нека игрите да са така измислени, че обединяването да не е толкова решаващо.

Продължавам да гледам в очакване на репликата на Гогов за Миро.Simple Smile

# 218
Тренера играе на сигурно, и не е интересен типаж. Не иска да се кара с никого, иска всички да си прекарват приятно, при кражби организира терапевтични сеанси. Заложи на сигурното и в случая  - знаеше че Шериф е силен на плуване и искаше непременно да вземат златната гривна в лагера, като така лиши Марина от победата. Не блести нито със стратегия, нито със екзотично или скандално поведение.

# 219
Тренера е старата школа, той е възпитан човек, не е свикнал с подмолни действия да си извоюва позициите. И предвид това, че е дин ориз не може да си свари, не е много напред с мисловния процес изобщо. Просто е симпатичен мил човек, който се справя добре само в неговото си поприще.
Лорде, за Сашо нищо не каза, забрави ли го?
За мен Кънчо и Мимо са еднакво излишни.

# 220
Забравил съм го. Някои хора толкова са ми и направили впечатление значи. Петя, Вера...за тях се сетих чак накрая. Сашо мога да от определя с две думи - другия мрънкач.
Старата школа има място тук, само ако ще мачка на игрите и печели не толкова със стратегия, колкото с игра.  Старата школа имаше смисъл ако тук имаше някой като Момчил от ИВ 5 - без да нагрубява никой да бие в 25-26 игри.
Риалитито е отворено към Новата школа
За Кънчо съм на мнение, че е излижен, но за Мимо - не. Според мен продуцентите са очаквали предвид колко е мързелив някой да се опита да го размърда и да стане скандал. Бедата е, че не се намери такъв човек, а пък Мимо е толкова мързелив че не иска да се бори за мястото си. Иначе казано на предаването му е трябвал мързеливец, но не и чак такъв мързеливец, а такъв който от мързел може да направи скандал.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 12:58 от Лорд Сняг

# 221
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Много съм разочарована от лагери 2 и 3. Нумеролозите са ми най-неприятни, но най-добре си играят играта.
Кемп Глория хич ги няма в мисленето и стратегическата игра. Тренерът вече за втори път се пада на диска и за втори път измъдрят кофти стратегия. Хем гледат какво се случва по игрите, а никакви изводи не са си направили, много е странно това. Докато се усетят как да играят, предаването ще свърши.
Дано поне тренерът е успял да си свари ориз този път, да не е съвсем валат от това, че се падна неговият номер на диска.
Кемп 3 са като психичноболни, всеки по различен начин. Мая и Бистра си играят тяхната игра, колят и бесят в лагера, но за пред Влади всички били семейство. Алекс много мишкарски се отметна от думите си, толкова пък да нямаш смелост да застанеш зад мнението си. Нина... за нея даже не ми се говори. Мрънка там, че никой не се съобразявал с нея, но се държи все едно е на почивка, само храната й липсва. Иначе поведението им с Мимо е "Барът е до морето и морето е до бара". И на всичката тази незаинтересованост и безхаберие иска да я пазят, но хора от чужд лагер. Ми ок, сигурно така ще се случат нещата. Rolling Eyes

Марина не ми се стори кой знае колко силна. Дожаля ми, че така се измъчи с тежките кофи, играейки сама срещу двама. И пак имаше реален шанс да ги бие, нумероложките бяха тотал щета на никаквия пъзел.
И тук пак намирам грешка на тренера, че в първата игра избра плуване за дузпите, избирайки да даде път на Шериф. Нямаше как да знае каква е втората игра, разбира се, но ако беше избрал да продължат с пъзела, Марина имаше огромен шанс да го нареди, беше доста близо до решението, пък и Шериф си беше наредил първия ред. А на втората игра Шериф имаше огромен шанс да отнесе Рената и Ванеса.

# 222
Дедо е ясно, че нищо не разбира от играта, както и двайсеторната коалиция, къде са влезнали заедно, така че не мога много да го виня за рандъм изборите, които прави. Тоя втори кемп е много по-назад от другите два стратегически и после мрънкат "ама ние все падаме на игрите". Еми много ясно, че ще падате, като правите дебилни избори за подбор на играчите?!?!

Тренера си закла Маринчето с избора на плуване, като не съм сигурен, дали въобще е наблюдавал, как се движи тя на другите елементи, за да прецени, че може да избере конкретен такъв за дузпите, че тя да се спаси, затова пусна плуването, където Шерфичето за малко да фейлне даже...

Общо взето най-безличен ми е втори кемп, хубаво са се подбрали все безинтересни образи на едно място. В другите поне някой се опитва да мисли, играят, лъжат-мажат, а тука в тоя лагер само Кумба Я, крадем храна, правим се на влюбени, ръсим морал и ни бият кат брашняни чували къде ни хванат. Нито едно правилно решение при избор на играчи до момента, нито един ориентиран в играта персонаж.Само като се сетя за ония Георги, къде му се свидеше една гривна още в началото да участва за златната такава, лошо ми става. Нина в мъжки род, който иска да си подсигури повече време на острова и да си медитира по каманаците, и да си "изживее приключението", "да открие себе си", "да израстне личностно". Къде да се гръмна?

# 223
И в тази връзка, не искам да се разпада Лагер 3. Те засега генерират най-много сеир на глава от населението си Grinning

# 224
Много съм разочарована от лагери 2 и 3. Нумеролозите са ми най-неприятни, но най-добре си играят играта.
Кемп Глория хич ги няма в мисленето и стратегическата игра. Тренерът вече за втори път се пада на диска и за втори път измъдрят кофти стратегия. Хем гледат какво се случва по игрите, а никакви изводи не са си направили, много е странно това. Докато се усетят как да играят, предаването ще свърши.
Дано поне тренерът е успял да си свари ориз този път, да не е съвсем валат от това, че се падна неговият номер на диска.
Кемп 3 са като психичноболни, всеки по различен начин. Мая и Бистра си играят тяхната игра, колят и бесят в лагера, но за пред Влади всички били семейство. Алекс много мишкарски се отметна от думите си, толкова пък да нямаш смелост да застанеш зад мнението си. Нина... за нея даже не ми се говори. Мрънка там, че никой не се съобразявал с нея, но се държи все едно е на почивка, само храната й липсва. Иначе поведението им с Мимо е "Барът е до морето и морето е до бара". И на всичката тази незаинтересованост и безхаберие иска да я пазят, но хора от чужд лагер. Ми ок, сигурно така ще се случат нещата. Rolling Eyes

Марина не ми се стори кой знае колко силна. Дожаля ми, че така се измъчи с тежките кофи, играейки сама срещу двама. И пак имаше реален шанс да ги бие, нумероложките бяха тотал щета на никаквия пъзел.
И тук пак намирам грешка на тренера, че в първата игра избра плуване за дузпите, избирайки да даде път на Шериф. Нямаше как да знае каква е втората игра, разбира се, но ако беше избрал да продължат с пъзела, Марина имаше огромен шанс да го нареди, беше доста близо до решението, пък и Шериф си беше наредил първия ред. А на втората игра Шериф имаше огромен шанс да отнесе Рената и Ванеса.

Марина в първата игра имаше съвсем реален шанс да бие. Освен Рената никой дори не я бе доближил, може би още минута -две и трябваха. То като говорим за силни играчи, трябва да се гледа не как стартираш, а къде си на приключването от играта. Има хора които си пестят силите в началото
Във втората ако не бяха две срещу нея категорично щеше да бие.
Но да - там нямат в лагера стратегическо мислене.

Лагер 3 като хора не са никак приятни, но поне се случва нещо. Бистра и Мая колят и бесят, но и това е част от играта. А Бистра нямаше да коли и беси ако не бе спечелила толкова битки.
Лагер 1 като цяло са ми най-неприятните типажи, но пък там играят с много мисъл. Също така за разлика от лагер 2, където има петорна комбина тук тарторите подчиниха всички и играта става така че лесно се планира.

tfn2k, Тренера въобще не разсъждава играта през призмата на това кой какво умее. Според него щом някой е нахъсан - значи че успее. Странен ми е тоя тренер. Един треньор трябва да преценява личните качества на всеки.
Беше решил че златната гривна трябва да е непременно в лагера, оттук нататък видя че Шериф се справя добре във водата и го бутна на морска битка. Въобще не е мислил за Марина и че има вероятност тя да се провали на втората битка. Сега пак ще охка и пъшка, че не искал така да става

Общи условия

Активация на акаунт