🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 37 336
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 345
  • Другата България
Скучен ми беше епизода.
Може би защото не харесвам нито Рената, нито Бистра.
Но харесвам Петя, и се радвам за нея, да видим избора ѝ.
И да видим дали Марина ще се окаже права, че Петя е стратегът на нумеролозите.
За момента аз нямам такова мнение за нея, но и все пак не сме видели кой знае колко, все беше в миманса.

И продължавам да се дразня на Влади, а и не само.
Какво значи “никой не взема решения самосиндикално“? Никой не може да мисли самостоятелно, а дори и да го направи, трябва да вземе разрешение от алфа-мъжкарите? И докога така?
Добре се получи така, защото и Миро, и Бистра няма да играят за златната гривна и ще спечелят храна

Да, получи се точно както Миро искаше, сега големият въпрос е - СЛУЧАЙНО ли се получи?
Миро объркал правилата на пъзела ... Grinning Flowers Jack O Lantern

Малко ще обмисля епизода преди да коментирам, че пак имаше изненади Simple Smile
И аз се зачудих за това, и на мен ми е трудно да преценя нарочно или случайно Миро се “обърка“.
Почти му повярвах, че е случайно. Blush

# 346
Да не се окаже Гогов ухапания - от доста време гледа като пребозал, даже вече и не влиза в кадър.

# 347
Ако се падне колелото в лагер 1 или 2 и не изберат 3ма мъже с 1 жена, направо да се закриват. Те така автоматично елиминират кемп3 и си гарантират храна, освен ако играта не е някаква мега статична и изцяло ментална, където Мимо, не само да не е тотален пълнеж, ами и да свърши някаква работа. Ако тръгнат да мислят отново "равнопоставени" отбори, пак да е "морално", че да има по равно от двата пола, като нищо лагер3 може да вземе едно от двете предни места.

# 348
  • Другата България
От промото поне аз в полузаспало състояние разбрах, че утре един ще иска да се премести от един лагер в друг лагер. Интересно, кой ли ще е той, и откъде ще е? Сещам се за Киро, но той знае, че е нежелан при нумеролозите, да е някой от самите нумеролози? Трудно ми е да прогнозирам.
И утре ще отпада още един, този с бълхата. Кой се оплака тази вечер, освен ....пак Киро?
Че е нахапан, наяден, изпояден?

# 349
Ами, ако се падне 3 + 1 да играят Мимо-Гарсия може да си вербуват мъж от друг лагер ... примерно.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 23:01 от Одри ♡

# 350
Тази вечер Сашо и Миро обсъждаха преминаване в друг лагер. Миро каза че по принцип няма проблем и с лагер 2 и с лагери 1 но момичетата вероятно биха отишли в лагер 2 и той от тактически съобаржения ще иска да е в лагер 1. Сашо разсъждаваше, че трябва да са в два различни лагера, за да въртят играта.

Стори ми се, че показваха татуираната ръка на Гогов като обясняваха че не може играча да продължи. Рената към него погледна и доколкото имат закачка, че Бог ще го накаже или нещо от тя род допускам че може да е той.

Според мен ако се паднат 3 жени от Мимо Гарсия направо могат да се разпадат. Двама от тирмата мъже няма да участват (Сашо и Мимо). На Миро това  ще му е трета битка. Бистра не е добра в плуването.  и остават Мая и Нина.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 22:57 от Лорд Сняг

# 351
  • София
И аз се зачудих дали Миро не го изигра това с объркването, за да не рискува Бистра да не направи грешен ход.
Алекс мисля, че ще се пробва в лагер 1. Като нищо ще изостави "своите".

# 352
  • Другата България
А за нахапания нещо?
Това за Сашо и Мимо съм го пропуснала.....верно съм полузаспала.

# 353
Аз останах с впечатлението, че Миро ще иде в лагер 1 а Бистра, Мая и Сашо - в лагер 2
Разбира се има и опцията Бистра, Мая, Миро да са в лагер 2, а Сашо - в лагер 3
Поне това са си разсъждения на Миро и Сашо.

П.С. битката за провизии ще е във водата, а Бистра издиша там. Мимо пък - още повече. От лагер 2 май само Грозденка е зле с плуването.

# 354
Берке започна да се оплаква, че го нахапали комари. После се включи и Кирил и дадоха крака му на който имаше цитопласт.

Миро и Сашо коментираха, че ако загубят играта за провизии, лагерът им ще се разпадне. Сякаш и двамата се насочиха към лагер 1, а после в синхрона Сашо каза, че трябва единият да е в лагер 1, а другият в лагер 2, за да си обменят информация какво става в лагерите.

Рената ми е антипатична с държанието си пред камерата, с мимиките, жестовете, начина на говорене. Добре, че и' подсказаха на пъзела, че да победи. Не се представи добре и на предишния пъзел, при все, че само за него трябваше да мисли, докато Ванеса носеше вода (Марина се справи по - добре, хем търчеше с пълна кофа).

# 355
Симпатизирам на лагер 3, но не виждам никаква конфигурация, в която те да успеят по някакъв начин да вземат провизии и не ги виждам да оцелеят. Лагер 1 са прекалено силни и стратегически,  и физически. Лагер 2 може да са общо с три мозъчни клетки, но имат достатъчно танкове да вземат максимума. Не ми харесва колко е неравностойно.

Алекс е изключително натоварващ човек за съжителстване. Не знам Яна и Нина колко са дразнещи, но това негово мрънкане и всезнайство мен биха ме докарали до това да го удавя в морето.

# 356
  • София
Не искам лагер 3 да се разпадне. Защо всички да са еднакви

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 00:27 от Не се сърди, човече

# 357
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Приключих с епизода и аз и първо ще пиша, после ще ви чета, че ще забравя какво искам да кажа. Първо и най-важно - мир вам, светлина, духовно извисяване и просветление! Намасте! Grinning
Хареса ми, че Миро искаше да изпита Бистра, не съм се съмнявала и за миг, че ще се провали на теста. Прекалено алчна е, а и изобщо не мисли далновидно. Страшно е проста горката - искала да командори и да раздава порциите. Anguished Кои порции точно? Тези, които няма да спечелят, защото за нея е най-важна е властта и да е златногривна? No comment!
Радвам се, че остана последна. Видя й се и умственият потенциал на пъзелчето от 10 части на втората игра.
Но от друга страна съжалявам, че Миро не успя да си получи звучния шамар и да осъзнае, че Мая и Бистра само го използват.
Защо някои не бяха в публиката на игрите? Преди като че ли всички присъстваха.
И какъв беше този трибют за Бистра? Половин час слушахме глупости колко била добра, наивна и колко й били важни другите. Добре че всичко това го видяхме с очите си.
"Мамо, знаеш, че съм твоето дете"... WTF?!
И след тази простотия и абсолютно изгубено време, ни усмъртиха и с порция от досадната любовна история. Половината епизод беше талаш и плява.

# 358
  • София
Само да поясня, че идеята е Алекс и Миро да отидат в лагер 1, а Мая и Бистра в лагер 2, но да си играят заедно четиримата, а уж не се разбират.
бтв: То защото другите са слепи (е тези в лагер 2 може и да са) и ей така ще ги оставят да си разиграват коня, хаха, доообрее, вярвайте си.
Алекс е класически мрънкач и дървен философ за подобен тип формат, но не мога да отрека, че е добър теоретик и анализатор. Би бил добър коментатор (има и добър изказ момчето), но не е човек на действието. Ще говори и говори, ще мрънка и мрънка, но няма да предприеме нищо сам, освен ако някой кокос не го удари по главата.

Дано Петя на която много симпатизирам не направи някоя глупост. Задължително трябва да пусне Венци в игра, да го видим и него. Скритата нинджа при нумеролозите. Най-добрата тактика за Петя е да избере четирима от нейния лагер, защото така ще си гарантират златната гривна, а и няма да видим битка за нея, така че Влади, който е много добър плувец ще може да участва във водната битка за провизии. Просто защото няма да има битка за златната гривна.
Друг вариант е да избере само себе си и Венци + двама по-важни участници от другите лагери с цел да ги измори преди голямото плуване което предстои. Би било добре да пусне Шериф (най-добрия плувец при Глория) и отново Бистра в игра, която е и уморена доста. Не мисля, че Венци ще има проблем да ги бие всичките. А може и Петя да избухне. Шериф не е нищо особено, но не бива и да бъде подценяван разбира се.

Аз от това което разбрах е, че ще плуват само четирима от лагер, но не може да са четирима мъже! Това означава ли обаче, че може да са четири жени? Защото ако е така, то било скандално направо. Защото се пускат трима мъже и една жена срещу четири жени и какво става??? Погром.
Изобщо дискът утре (бтв: днес) ще е кардинално важен за играта занапред.
Но сякаш лагер 3 изглежда обречен. Миро не е добър плувец, що годе става. Бистра много бързо се изморява, слабо кардио. В лагер 3 само Алекс е надежден във водата.

Страшно много се изкефих как плановете на Бистра се сринаха (абсолютно нарочно избра Рената, много добре знаеше за крака и, там на острова нищо не остава скрито-покрито) и тя за пореден път беше болезнено приземена. Браво на Рената! Космическото момиче отново успя. Много ме радва. 😊
Миро искаше да реши судокуто на Бистра, за да може да я тества. Той искаше да провери дали за нея златната гривна е по-важна от храната. Е, няма как да разбере...
Миро изобщо не се е пуснал нарочно да падне, а чисто и просто не разбра правилата на играта и се обърка. И докато започне да оглежда таблото си и да започва отново, Рената нареди своето судоку.
Направи впечатление, че Бистра няма издръжливост, а и на пъзели е много зле.
Добре, че се смири и кротна (надявам се да не е поза), защото лъснаха страшно много нейни слабости (не че преди не съм писал за тях, странно как може да бъде смятана за сериозен играч на този тип трасета и игри) и щеше да е първата изгърмяна във фаза 2, защото настрои много хора срещу себе си.
Сега ако наистина се промени и стане по-смирена, по-усмихната и вежлива може и да отклони вниманието от себе си и да оцелее по-дълго в играта.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 02:41 от Diavolo

# 359

Общи условия

Активация на акаунт