С термин ЮНИ 2025

• 34 620
  • 709
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от мен! Аз също съм с термин 9 юни. Това ми е първа бременност и много се притеснявам. Първият ми преглед ще е другата седмица.
Иначе съм с възпаление на мъдреците и подут лимфен възел, но разбрах, че съм бременна деня преди операцията и съответно я отмених. Сега се притеснявам дали това ще окаже влияние. Моля, ако някой е попадал в такава ситуация или знае за някой, който е бил в подобно положение, ако може да ми каже как се процедира в такъв случай. Реално мен не ме боли, само лимфния ми възел се подува от време на време. Също зъболекарят като го гледа ми каза, че имам малко количество гной. Когато говорих с АГ доктора по телефона ми каза, че първо иска да ме види и след това ще преценим как ще се процедира, но дотогава има седмица и половина.
Също веднага след като разбрах, че съм бременна си взех фолиева киселина от аптеката, но от там ми дадоха Фолацид. Сега като започнах да чета във форума видях, че на повечето е било изписано Неофолик Мета и се чудя дали това по някакъв начин може да повлияе, защото Фолацид е само фолиева киселина, а неофолик мета е преработена такава за по-лесно усвояване. Знаете ли дали има голяма разлика между тях?
Иначе при мен има леко гадене понякога и често уринарене.
Извинявам се за множеството въпроси и благодаря предварително!

# 16
Калиста, при Войнова съм, но за следващият ми преглед няма часове, та ще пробвам и при друг.

Мари, видя се сакче за сега. След 10 дни трябва да ида пак. Пия само фолиева, която съм почнала още преди бременността, не са изписвали друго.

Забравих да добавя в предният пост - успешна и лека бременност на всички в темата. 🤍

# 17
Хей, аз съм отново!
Ходих на лекар (извън България съм).
Казаха ми да си почивам и към 15-та седмица да отида да ми вземат кръв, за да потвърдят бременността. Нито ми изписаха витамини, нито ми дадоха насоки. Попитах за менструалните спазми и всичко останало, но се разочаровах, когато с половин уста ми казаха, че всичко е "нормално" без подробности. Дори не ме прегледаха на ехограф. По принцип знам, че моята бременност се води рискова, понеже имам някои здравословни проблеми, но като цяло докторът ми каза, че до три аборта било "нормално".
Тръгнах си много разочарована и разплакана от кабинета.

# 18
  • София
Здравейте и от мен. Аз съм активна и в темата за май, тъй като терминът ми е 2ри юни, а нямаше още темичка за нас.
Иначе и аз съм с 2ра бременност, 1ва естествена, след една инвитро, която завърши със спонтанен аборт в 6+4.

Мога да дам няколко съвета за тези, които не знаят от къде да започнат:
- след уринарния тест си пуснете чхг и прогестерон и го повторете пак след 2 дни, за да видите дали се удвоява и как е новото на прогестерона
- при зацапване - изследвайте прогестерон, не чакайте - звъннете на АГ или ако не можете да се свържете/няма го веднага в спешен кабинет
- 1ви преглед - 10 дни след закъснение, тъй като тогава ще се види дали има сакче в матката, а не просто пухкава лигавица (както беше при мен, като отидох на 2рия ден от закъснението и после не спах до следващия преглед)
- на момичетата със загуби - горе главата, има бременности, които се развиват както трябва и не е задължително всеки път да има проблем
- изследвайте щитовидни хормони, основен пакет за мутации свързани с тромбоза, за да знае аг какво да препоръча
- метилирана фолиева се пие от жени с конкретни мутации. Има пренатални витамини, които съдържат и двете.
- симптомите са на вълни и това, че днес не ви болят гърдите не значи, че ще е така утре 🙂

На моя гръб са изпитани препоръките, дано да съм полезна 🤞
На всички успешна и лека бременност!

Аз днес съм в 6та седмица. Ще ида на преглед да видим ембрион в сряда. Надявам се да видим де, че бях в петък на преглед и там ехографа беше супер зле и нищо не се видя. Буквално доктора каза, че е зле ехографа. Та за мое успокоение ще ида на други място, където ако ни хареса ще остана да се следя.

За раждане в Токуда и аз се замислям, живот и здраве. Влизала съм на АГ етажа и знам че е ново и хубаво. Имат и добри лекари и има избор на екип, нещо, което в Надежда май няма. Единствено за следене да знаете, че се чака много, на асансьора е ужас някакъв по цял ден и там се чака, пълно е с болни от всичко на света по коридорите и паркинга е ужасно малък и винаги пълен. Просто го вземете предвид.

Симптоми - леко гадене, болки в матката, чат - пат болезнени гърди, ужасно подут корем, киселини вечер.

Дете на морето, взимай си фолиева киселина, тя е много важна. Също можеш да си вземеш от някъде pregnacare, ако си в Европа ги има навсякъде, те си съдържат дозата която трябва. Има и мета форма, ако си с мутации.
Менструалните болки са нормални. Кървенето, особено ярка кръв - не е.
Консултирай се с лекарите, които следят заболяванията ти какво да смениш, ако си на терапия.

# 19
Записах си час за Доц. Мария Атанасова - Токуда за февруари. Да го имате предвид, ако сте се насочили към нея и Токуда, че записват вече за Февруари.

# 20
Здравейте момичета ☺️
Плахо, плахо се записвам в темата. Преди 2 дни видях положителният тест и все още не мога да повярвам.
Имам момче на почти 8 години. От над 2 години правим опити за второ детенце и все не де получаваше. Имаме няколко неуспешни инсеминации, тъкмо разучаваме за Турция и чудото се случи само с един опит за месеца.

Сега се молим само всичко да е наред и да е с щастлив финал.
Нещата, които ме тормозят преди първият преглед са - имам открита тромбофилия. Д-р Тончев ми е назначил терапия от виждането на положителният тест. Започнала съм всичко както ми го е описал преди година.
Фраксипарин, Б12, специалната фолиева киселина ( избяга ми думата). Записах си час при Олга Дукат и д-р, който изражда, но мъжа ми не му запомнил името. Часът ми е чак за 25ти. Според вас с тази тромбофилия дали не трябва да потърся и по-ранен преглед при друг лекар?

Като цяло изобщо не знам дали да съм в тази клиника, просто искам да съм на място, където ще ми обръщат внимание ( защото съм се напатила) и да раждам при същият лекар, който ме и следи през бременността.

Много се радвам, че открих тази тема ☺️
Такова вълнение е, изобщо всичко съм забравила, какво трябва, какво не трябва... 😂

# 21
  • София
Задължително, ако сте на терапия трябва да се проследява.

Момичета, забелязвам, че от положителния тест насам имам едно леко и жълтеникаво течение. Ужасно е, защото го усещам като стана и веднага тичам да видя да не е кръв.
Питай аг и каза, че нямало да ми прави микробиология понеже така или иначе няма как да ме лекува. Това доста ме озадачи, мисля и утре на прегледа да питам другото аг. Но до тогава - някой в подобен симптом? Да се притеснявам ли?
Няма мирис, малко е, нямам сърбеж..

# 22
И при мен от време на време се получава воднисто към жълтеникаво и по същия начин като теб тичам да видя да не е кафяво/кърваво, заради предишна история с аборт в 6 г.с.
Моята каза, че не е притеснително, понеже матката в момента се адаптира към плода и е нормално да има течения, с каквито не сме свикнали.

AnnyHanny, аз съм изследвала високорисковите и излязоха само отклонения при MTHFR, което има отношение към усвояването на вит. Б. Въпреки това АГ вчера ми изписа фраксипарин всеки ден и ме изпрати на консултация с ангиолог, където ще ходя утре. Назначи и още изследвания - VEGFA, Protein C и S, ATPP, D-Dimer и разни други стойности, свързани със съсирването на кръвта.
Доста ангиолози и хематолози предлагат и онлайн консултация. Плащаш веднъж и можеш да пишеш в рамките на 7 дни. Може да се консултираш, за да ти е по-спокойно.

Задължително, ако сте на терапия трябва да се проследява.

Момичета, забелязвам, че от положителния тест насам имам едно леко и жълтеникаво течение. Ужасно е, защото го усещам като стана и веднага тичам да видя да не е кръв.
Питай аг и каза, че нямало да ми прави микробиология понеже така или иначе няма как да ме лекува. Това доста ме озадачи, мисля и утре на прегледа да питам другото аг. Но до тогава - някой в подобен симптом? Да се притеснявам ли?
Няма мирис, малко е, нямам сърбеж..

# 23
  • София
Mel, сподели кой ти е аг, че толкова адекватно процедира 😮

# 24
Д-р Наталия Узунова от София Мед. Никога не е пропуснала изследване. Още миналата година след първия аборт ми назначи един куп неща, които други АГ ми казваха, че няма смисъл и се правели след 3-4 аборта. Кой има време и психика за 3-4 аборта не знам...
Mel, сподели кой ти е аг, че толкова адекватно процедира 😮

# 25
Здравейте момичета! Записвам се в тази така бленувана тема.
След успешно инвитро, и по мои изчисления с термин юни. Първо детенце 🥹
Започвам ви, прекрасни, с въпрос.
Има ли тук момичета в София, които могат да ми препоръчат лекар за следене. Предпочитам частна практика.
За сега се заглеждам в Токуда и св. Лазар.
За Токуда нямам абсолютно никаква представа към кого да се обърна за следене. А за св. Лазар съм се насочила към Бойко Димитров.
С Хашимото съм (не знам дали е от голямо значение), и знам че би могло да прави проблеми.

П.П Не живея в София, бих искала в болницата където се следя, да ми бъде и раждането, за да си спестя излишни разхождания, а просто всичко да го свърша на едно място.
Благодаря ви! И ви желая на всички прекрасни тук леко бременеене! ❤

Поздравления, всичко ще бъде наред 🙏🏻
Свети Лазар е луксозен хотел - там се вълнуват основно да ти вземат парите. Следях се там с първата бременност, докато не си открих доктора и родих в Шейново. Държавните болници може да не са лъскави, но неонатологиите в Шейново и Майчин дом са едни от най-добрите. Токуда също е със страхотна неонатология. Разгледай докторите и виж кой би ти вдъхнал доверие. 

Аз не смея много да се запиша, миналата година по това време забременях и за съжаление не бе успешно. Надявам се този път всичко да бъде наред, моля се и вярвам.
Живи и здрави ще ни е второ мечтано и чакано детенце.
 Успех на всички момичета и пухкави бебенца за финал да имаме юни Simple Smile

Аз се следях и раждах в Свети Лазар с първата бременност. Като за частна болница определно може да се каже, че атмосферата е предразполагаща и се държи на комфорта на пациентите. За мен предимствата в нея обаче бяха доста повече, дори спрямо някои частни болници. Обслужването е експедитивно и организирано, не се налага да чакаш на преглед с часове, няма закъснения в графика на лекарите, което за една бременна е супер изнервящо, ако трябва да виси за преглед. Свети Лазар е единствената болница, която в ценностната си политика към пациентите, отделя много внимание на семейството като цяло. Неслучайно е позволено присъствието на бащата по време на раждане, бебето не го отделят от теб, ако си пожелал да бъде в стаята с теб през целия престой. Близки и роднини също могат по всяко врема да дойдат за посещение. В това отношение няма рестрикции, които да висят дежурно на стената.
Бях с пълен пакет за проследяване на бременността и цената беше фиксирана. Всички прегледи бяха включени в този пакет и накрая нямаше изненади в. Само за пример давам моя позната която се следеше в Токуда, накрая и излезе двойно, защото не всички прегледи бяха включени. Всеки си прави избора.

# 26
Благодаря Mel,
Задължително ще отида отново на хематолог. Надявам се при теб всичко да е наред 🤗

# 27
  • София
И аз благодаря, Mel.
Момичета, в лидл има клинове за бременни, ако някой търси.

# 28
Здравейте момичета! Записвам се в тази така бленувана тема.
След успешно инвитро, и по мои изчисления с термин юни. Първо детенце 🥹
Започвам ви, прекрасни, с въпрос.
Има ли тук момичета в София, които могат да ми препоръчат лекар за следене. Предпочитам частна практика.
За сега се заглеждам в Токуда и св. Лазар.
За Токуда нямам абсолютно никаква представа към кого да се обърна за следене. А за св. Лазар съм се насочила към Бойко Димитров.
С Хашимото съм (не знам дали е от голямо значение), и знам че би могло да прави проблеми.

П.П Не живея в София, бих искала в болницата където се следя, да ми бъде и раждането, за да си спестя излишни разхождания, а просто всичко да го свърша на едно място.
Благодаря ви! И ви желая на всички прекрасни тук леко бременеене! ❤

Поздравления, всичко ще бъде наред 🙏🏻
Свети Лазар е луксозен хотел - там се вълнуват основно да ти вземат парите. Следях се там с първата бременност, докато не си открих доктора и родих в Шейново. Държавните болници може да не са лъскави, но неонатологиите в Шейново и Майчин дом са едни от най-добрите. Токуда също е със страхотна неонатология. Разгледай докторите и виж кой би ти вдъхнал доверие. 

Аз не смея много да се запиша, миналата година по това време забременях и за съжаление не бе успешно. Надявам се този път всичко да бъде наред, моля се и вярвам.
Живи и здрави ще ни е второ мечтано и чакано детенце.
 Успех на всички момичета и пухкави бебенца за финал да имаме юни Simple Smile

Аз се следях и раждах в Свети Лазар с първата бременност. Като за частна болница определно може да се каже, че атмосферата е предразполагаща и се държи на комфорта на пациентите. За мен предимствата в нея обаче бяха доста повече, дори спрямо някои частни болници. Обслужването е експедитивно и организирано, не се налага да чакаш на преглед с часове, няма закъснения в графика на лекарите, което за една бременна е супер изнервящо, ако трябва да виси за преглед. Свети Лазар е единствената болница, която в ценностната си политика към пациентите, отделя много внимание на семейството като цяло. Неслучайно е позволено присъствието на бащата по време на раждане, бебето не го отделят от теб, ако си пожелал да бъде в стаята с теб през целия престой. Близки и роднини също могат по всяко врема да дойдат за посещение. В това отношение няма рестрикции, които да висят дежурно на стената.
Бях с пълен пакет за проследяване на бременността и цената беше фиксирана. Всички прегледи бяха включени в този пакет и накрая нямаше изненади в. Само за пример давам моя позната която се следеше в Токуда, накрая и излезе двойно, защото не всички прегледи бяха включени. Всеки си прави избора.

Благодаря за изчерпателния отговор. Може ли да споделиш при кого си следи бременността и доволна ли си? Имаше ли винаги връзка с лекаря? Кого би препоръчала от там?

# 29
Момичета.. Много ми се гади, а често и до повръщане се стига. Тази сутрин в 4:00 се събудих и при напъните се изпускам и пишвам.. Това не е ли много рано да се случва? Дори съм с превръзка, защото не мога да насмогна да пера бельо.
Другото което доктора каза, че не би трябвало да бъде проблем, но при всеки било различно е дали може да се обичаме нежно с моя мъж 😁 така и не успях да разбера, а сега сме и още по страстни заради новината 😁

Общи условия

Активация на акаунт