С термин ЮНИ 2025

• 34 557
  • 709
  •   1
Отговори
# 45
Как сте момичета?
Как ви е корема? Моят е страшно подут. Нормално ли е така да се издувам и чак да трябва да си откопчавам копчето на дънките, които до скоро ми бяха много широки?
Другото, което исках да ви питам е с какво се храните? Избягвате ли някакви неща, наблягате ли на други?

# 46
Нормално е да се подува стомахът, аз съм по същия начин, купих си два нови панталона , защото другите ми стискат и нямам какво да облека за работа…  надявам се скоро да отшуми.
Относно храната - първото АГ ми забрани тестени и сладки храни, спазвам го, ама не на 100%. Не ям скумрия, грозде, а така ги обичам… избягвам хляба доколкото мога, включвам повече зеленолистни и плодове, сурови и пушени колбаси не съм вкусвала, както и меки сирена. Тъй като имам проблем с перисталтиката откакто съм бременна, избягвам бобени култури, както и зеле. Общо взето не знам какво да ям и постоянно търся в Гугъл дадена храна позволена ли е. За пример онзи ден - пия чай от каркаде и на половината вече се усетих да проверя мога ли да го пия - отговорът е не.
Та така…
А ти с какво се храниш?

Как сте момичета?
Как ви е корема? Моят е страшно подут. Нормално ли е така да се издувам и чак да трябва да си откопчавам копчето на дънките, които до скоро ми бяха много широки?
Другото, което исках да ви питам е с какво се храните? Избягвате ли някакви неща, наблягате ли на други?

# 47
Как сте момичета?

Добро утро и от мен!
Подута съм, но за щастие по принцип съм си леко пълничка и всички дрехи са ми еластични 😂
В момента ми се яде само домати и сирене. Вчера ядох сьомга с малко картофена салата и царевица.
От както разбрах за бебчето строго избягвам сладко.. И без това съм с ИР.
Снощи много ме боля корема, щом се събудих от сън. Болката беше менструална, но кръв няма. До сега не бях изпитвала толкова силни болки, дори и по време на менструация. Обадих се в спешен кабинет да попитам дали да ходя за преглед, а те ми казаха да пия парацетамол и днес сутринта да се обадя на някой лекар. Моя приятелка ме успокои, че матката се била разпъвала/разширявала и било нормално.

# 48
Как сте момичета?
Моя също е подут. Аз забременях чрез ин витро, и заради всички поддържащи лекарства и стимулации съм напълняла 7 кг, а съм едва в началото на пълнеенето Grinning
Гледам да избягвам сладкото, въпреки че първите няколко дни след положителния кръвен ядях много сладко, и направо не можех да се спра.
Ще се опитам да не променям пътите на хранене на ден, а именно да хапвам по 2 пъти основно ядене и 1 път някаква междинка.
Ще наблягам на протеините и по-малко въглехидрати и мазнини.
На този етап не избягвам абсолютно нищо (освен сладко и тесто).

# 49
Дете на морето, аз също съм с ИР и лекарката не коментира нищо относно това състояние. Може би не е зле да се позапозная с темата ИР И БРЕМЕННОСТ.

Calista13, бебенцето е най-важно, килограмите ще ги свалим, а и реално тези 7 кг ти идват от лекарствата. Възможно е сега тепърва да качваш много бавно и постепенно, което ще е супер.

Аз съм с наднормено тегло от преди да забременея, надявам се да закрепя положението по някакъв начин, но да видим.

# 50
  • София
И аз съм като балон:)
Ходя вече 3ти ден на работа с едни дънки, тъй като другите трябва с колан да нося и..
За вкъщи е лесно, ама не мога да ходя с клинове на работа, а с рокли ми се струва, че всички ще се усетят, а още е рано да казвам.
Иначе не ям бобови, сирене, суши, никаква готова храна от навън. Не мога да гледам храна, честно казано. Само хрупам солети, ядки някакви, вчера едни яйца си изпържих, че да хапна нещо нормално. Гади ми се, но иначе съм гладна. Мисля, че за сега открих, че супа и овесена каша ми понасят добре.
Момичета, внимавайте с чайове те, че масово съдържат неподходящи за нас неща.
И аз не трябва да ям въглехидрати, ама то нищо друго не мога.. Та ще видим после изследванията какво ще покажат.
Днес си пуснах пакет щитовидни да видя какво се случва и там.
Някой ползвал ли е тая отстъпка 20% за изследванията за бременни в Синево? Какви са условията, че забравих да питам

# 51
И аз съм като балон:)
Ходя вече 3ти ден на работа с едни дънки, тъй като другите трябва с колан да нося и..
За вкъщи е лесно, ама не мога да ходя с клинове на работа, а с рокли ми се струва, че всички ще се усетят, а още е рано да казвам.
Иначе не ям бобови, сирене, суши, никаква готова храна от навън. Не мога да гледам храна, честно казано. Само хрупам солети, ядки някакви, вчера едни яйца си изпържих, че да хапна нещо нормално. Гади ми се, но иначе съм гладна. Мисля, че за сега открих, че супа и овесена каша ми понасят добре.
Момичета, внимавайте с чайове те, че масово съдържат неподходящи за нас неща.
И аз не трябва да ям въглехидрати, ама то нищо друго не мога.. Та ще видим после изследванията какво ще покажат.
Днес си пуснах пакет щитовидни да видя какво се случва и там.
Някой ползвал ли е тая отстъпка 20% за изследванията за бременни в Синево? Какви са условията, че забравих да питам

Мале аз пък не мога да спра да мисля за храна, от сутринта съм озверяла и само около хладилника се въртя. До момента не ми се е гадело от храна. От парфюм ми стана веднъж лошо, и като се возя в кола ми се вие свят.

# 52
Здравейте момичета,
С най-голямо удоволствие се записвам в темата тук. По приложенията ми, термина ми е за 08.06.2025, днес съм в 5та седмица+4 дни.
Опитите за нашето така желано бебче започнха още през 2022 година и след много лекари и посещения, успяхме да видим двете черти, за което съм много благодарна на д-р Калчев. Надявам се да стигнем до успешен финал.
Ние сме от малък град на 4 часа от София и плана ми е да се следя и раждам в София като за момента съм се ориентирала към д-р Чучумишев за следене, а за раждане има време, надявам се и от вашите мнения да добия представа, за сега съм хвърлила око на Доц. д-р Мария Атанасова, като ако някой знае, колко по-рано трябва да отида при нея, ако реша да раждам, ще ми бъде полезно да ми каже. Иначе днес ще ми бъде първия преглед в моя град, където ще се следя по документи за болнични и т.н. Имам вече и часове и за д-р Калчев и д-р Чучумишев, единия другата седмица, другия началото на Ноември.
Имам тромбофилия и поставям Фракси всеки ден, като днес за първи път успях сама и съм много доволна. Освен това си приемам Pregnacare Max с Omega 3, метилирана фолиева к-на, Б12, витамин Д и Холин. Имам въпрос за момичетата, които поставят Фракси и имат назначени един път в месеца аПТТ, фибриноген, Д-димери и ПКК, кога ги изследвахте за първи път? Реално сега при мен рано ли е, трябва ли да изчакам още или вече е ОК да ги пусна?
Последно изследвах ЧХГ вчера и беше 816 (спрямо 133 на 04.10 се е удвоило точно двойно за 48 часа), надявам се да е ОК и днес да е минало 1000 и да се види на прегледа ми довечера.
Много ми е приятно да се запозная с всички вас и да сме заедно тук до края! Simple Smile

# 53
Здравей, Сис! Много се радвам, че се засичаме в тази темичка! Simple Smile
И аз съм на терапия с фраксипарин. Нямам високорискови мутации от това, което съм изследвала, но ми го изписаха профилактично, докато излязат Protein C, protein S и протромбин III и двата VEGFA гени. Назначиха ми и изследвания на витамин б12, б6 и Д, както и хомоцистеин. Аз преди консултацията изследвах на своя глава тези, които изброи, понеже четох по другите теми. Вчера бях на ангиолог. Тя каза, че те към момента не и дават данни дали трябва да се продължи с терапията и ще изчакаме другите изследвания. Та може би да изчакаш консултацията си и тогава да ги пускаш, да не те дупчат 5 пъти като мен, след като вече имаш някаква започната терапия.

Здравейте момичета,
С най-голямо удоволствие се записвам в темата тук. По приложенията ми, термина ми е за 08.06.2025, днес съм в 5та седмица+4 дни.
Опитите за нашето така желано бебче започнха още през 2022 година и след много лекари и посещения, успяхме да видим двете черти, за което съм много благодарна на д-р Калчев. Надявам се да стигнем до успешен финал.
Ние сме от малък град на 4 часа от София и плана ми е да се следя и раждам в София като за момента съм се ориентирала към д-р Чучумишев за следене, а за раждане има време, надявам се и от вашите мнения да добия представа, за сега съм хвърлила око на Доц. д-р Мария Атанасова, като ако някой знае, колко по-рано трябва да отида при нея, ако реша да раждам, ще ми бъде полезно да ми каже. Иначе днес ще ми бъде първия преглед в моя град, където ще се следя по документи за болнични и т.н. Имам вече и часове и за д-р Калчев и д-р Чучумишев, единия другата седмица, другия началото на Ноември.
Имам тромбофилия и поставям Фракси всеки ден, като днес за първи път успях сама и съм много доволна. Освен това си приемам Pregnacare Max с Omega 3, метилирана фолиева к-на, Б12, витамин Д и Холин. Имам въпрос за момичетата, които поставят Фракси и имат назначени един път в месеца аПТТ, фибриноген, Д-димери и ПКК, кога ги изследвахте за първи път? Реално сега при мен рано ли е, трябва ли да изчакам още или вече е ОК да ги пусна?
Последно изследвах ЧХГ вчера и беше 816 (спрямо 133 на 04.10 се е удвоило точно двойно за 48 часа), надявам се да е ОК и днес да е минало 1000 и да се види на прегледа ми довечера.
Много ми е приятно да се запозная с всички вас и да сме заедно тук до края! Simple Smile

# 54
Mel_, много ти благодаря, аз също много се радвам, че се засичаме тук. Heart
Ще видя днес и другата седмица какво ще каже този в града и д-р Чучумишев и ще знам кога да ги пускам.
Забравих да кажа, че миналия месец бях положителна за уреаплазма, пих антибиотик 10 дена и забременях след това. Вчера бях в центъра и ми взеха контрола за уреаплазма, много се надявам да се е изчистила. Simple Smile

# 55
Здравейте момичета,

Поздравления! Радвам се, че започваме да се събираме тук бъдещи мами, и желая на всички ни прекрасен и пухкав финал.
Аз записах час при доц. Мария Атанасова чак за февруари за следене. До тогава ще видя къде ще ходя. Да го имаш предвид, че часовете за нея вървят 4-5 месеца напред.
Аз съм от Русе и също София ми е на 3-4 часа и ще видим, как ще се оправя с това постоянно пътуване, но ще го мислим в движение!

# 56
Calista13, а ти също ли си го записала часа с цел евенуално да раждаш при нея или за следене?

# 57
Calista13, а ти също ли си го записала часа с цел евенуално да раждаш при нея или за следене?
За следене и евентуално раждане. Все още се чудя между Токуда и св. Лазар.

# 58
  • София
Момичета, гледах забавно клипче за 1вия триместър. Слагам го тук, ако на някой му е интересно: https://youtu.be/cfn04QUO4B8?si=rB3k0Dy7JoghWvLI
Надявам се да се отваря.

Ще споделя нещо, може за някоя от вас да е полезно..
Имах наченки на ИР, ужасен холестерол и инсулин, чувствах се наистина много зле. Ние правихме тогава инвитро опити и това взимане на хормони и стреса от неуспешната бременност ми качи с 15 кг теглото.Та се наложи или да взимам лекарства или да правя диета. Аз избрах НВ диета - без бързи въглехидрати. Свалих за половин година 10 кг, без изобщо да си давам зор, без спорт и прочие. Моите наблюдения са, че от естрогена при трансферите качвам буквално за дни. При последния пак качих 5 кг, беше неуспешен и още си ги нося с мен. Опитвам да ги сваля някак, за да е по-здрава бременността, но с тие солети едва ли ще се получи.
Важно е да не изключвате напълно въглехидратите ако сте с ИР, а просто много помага да се намалят и да се изключи сладкото, всичко от опаковка. Нормализираха ми се всички показатели, имах повече енергия, спах по-добре, нямаше го това подуване на корема от всяко нещо. Сега с бебче трябва да се изкоментира с ендокринолога, но като цяло ми звучи доста по-добре от лекарства,ако не се цели бърза корекция де.

# 59
Вие позволявате ли си кафе? Аз пия едно на ден с кофеин и едно без, но четох, че безкофеиновите са дори по-вредни отколкото да прекалиш с кофеина и ще гледам да го спра. Чудя се и едното кофеиново дали да оставя или съвсем да го спра.

Общи условия

Активация на акаунт