С термин ЮНИ 2025

• 39 729
  • 709
  •   1
Отговори
# 285
Знам, че след преглед и чуване на пулс вече не се гледа удвояване на ЧХГ, това е само в началото.

# 286
Над определена стойност започва да се удвоява по-бавно, мисля че беше над 5000, а и повечето лекари не го гледат това освен ако няма някакви притеснения.

Добро утро! Нормално ли е за 96 часа ЧХГ да се е почти удвоил в 6-7 г.с?
На 17-ти е било 14 700, а на 21-ви 27 500

Не трябва ли да се удвоява на всеки 48-72 часа. Според вас това повод за притеснение ли е. Доктора на който въобще не вярвам ме сряза още от самото начало че било ок

# 287
Дете на морето, нивата са високи и е нормално да не се удвояват толкова бързо вече. Не пускай повече изследвания, за да се притесняваш излишно. Важно е какво ще се види на ехографа, когато се приберете в Бг.

# 288
Аз днес бях на преглед имаме плодно сакче и жълтъчно мехурче, ембриона другия път ще се види надявам се, водя се 5+4. След 2 седмици пак ме вика ако нямам оплаквания.

# 289
Хей ☺️
Винаги има как да решиш да ги спреш. Аз ги спрях уж, защото в началото бях с тема и ми беше супер трудно да пиша и казах на колежките " Сега ги спирам или никохщга" 😂 вързаха се. Не знам как не ме разпитваха за апетитен, който имах. В момента не ходя на работа, защото трябва само да лежа, знаят, че уж имам проблем с бъбреците. Може и да подозират и да не питат, не знам, но няма да казвам колкото се може по-дълго.

Тъкмо щях и аз да питам дали сте казали на друг освен на мъжете си.
 Аз мисля да изчакам до следващия преглед след 3 седмици, когато трябва да се види и пулс и как се развива бебето. При мен е особена ситуацията, тъй като веднага ще се забележи, че не пуша. Трябва да измисля какво ще скалъпя за пред най-близките ни поне до тогава.
И при мен болки все още има 2-3 пъти на ден и умора и отпадналост най-вече.

# 290
Здравейте и от мен, толкова съм радостна, че открих темата, цяла сутрин я чета. Чудесно е да се припознаем взаимно в симптомите и вълненията, и тревогите.

Аз съм с термин 22-ри юни, първа бременност

в 4 + 4 разбрах от домашен тест, следващите няколко дни следях ЧХГ. На 5+2 бях на преглед, видяха само сакче, 4мм. (днешният ми филм е за формата, излежда продълговат, от вашите коментари разбрах, че трябва да е кръгъл, но лекарката нищо не каза, ММ каза, че формата се е променяла на ехографа).

Викна ме след 2 седмици за ембирон и сърдечна д-ост, но не мога да чакам и ще отида на 6+6

Реших да се следя и раждам в Токуда, бях се спряла на доц. Атанасова, но с тези часове след 4 месеца .. Много добри отзиви получих за Ненад Леков, в супердок също са му супер оценките, та при него планирам засега. Отзиви имате ли?

Отделно обмислям дали да не се следя и на второ място по каса, трябва да проуча.

Много ме болят гърдите и усещам страшна умора! Като промени - започнах да лягам по-рано, намалих кафетата до 1-2 и спрях интензивните тренировки, вдигащи пулса до 190... Но много ми липсват, засега оставих само фитнес, много леко го давам, но ми е скучно... Свиканла съм да тренирам 5-6 пъти, седмично, сега търся нещо щадящо да допълня фитнеса, вие какво движение имате?

След като казах на ММ, споделих на много близка приятелка, с която работим и всеки ден сме заедно. Майка ми знае, довечера казваме и на свекърите. Другата седмица, дай боже да се види ембрион и сърдечна д-ост, ще споделя на шефовете ми с цел да мога да си подбирам ангажиментите съобразно, а и да мога да се преглеждам в работно време.

Дълго се получи, но разбирате вълненията ми! Heart

# 291
За фолиевата бих те посъветвала да минеш на метилорана форма, ако не ти е такава - Неофолик Мета например

Аз нещо не разбрах , може ли пояснения за разликите ? Или някакъв линк където мога да прочета .

# 292
Здравейте и от мен, толкова съм радостна, че открих темата, цяла сутрин я чета. Чудесно е да се припознаем взаимно в симптомите и вълненията, и тревогите.

в 4 + 4 разбрах от домашен тест, следващите няколко дни следях ЧХГ. На 5+2 бях на преглед, видяха само сакче, 4мм. (днешният ми филм е за формата, излежда продълговат, от вашите коментари разбрах, че трябва да е кръгъл, но лекарката нищо не каза, ММ каза, че формата се е променяла на ехографа).

Викна ме след 2 седмици за ембирон и сърдечна д-ост, но не мога да чакам и ще отида на 6+6

Реших да се следя и раждам в Токуда, бях се спряла на доц. Атанасова, но с тези часове след 4 месеца .. Много добри отзиви получих за Ненад Леков, в супердок също са му супер оценките, та при него планирам засега. Отзиви имате ли?

Отделно обмислям дали да не се следя и на второ място по каса, трябва да проуча.

Много ме болят гърдите и усещам страшна умора! Като промени - започнах да лягам по-рано, намалих кафетата до 1-2 и спрях интензивните тренировки, вдигащи пулса до 190... Но много ми липсват, засега оставих само фитнес, много леко го давам, но ми е скучно... Свиканла съм да тренирам 5-6 пъти, седмично, сега търся нещо щадящо да допълня фитнеса, вие какво движение имате?

След като казах на ММ, споделих на много близка приятелка, с която работим и всеки ден сме заедно. Майка ми знае, довечера казваме и на свекърите. Другата седмица, дай боже да се види ембрион и сърдечна д-ост, ще споделя на шефовете ми с цел да мога да си подбирам ангажиментите съобразно, а и да мога да се преглеждам в работно време.

Преди като тренирах, просто преминах на йога за бременни, не е ок на спираш щом си толкова активна, но и не се претоварвай, никакво тежко по-скоро стречинг и ако можеш да изолираш мускулни групи може леки тежести, но без да натоварваш корема. Simple Smile

# 293
Добре дошла!
Мога да те посъветвам да кажеш на шефовете когато регистрирате бременността , за да те пази закона. Възможно е и само амбулаторен лист от следящия лекар да е достатъчен. Тук по-запознати момичета да кажат.

В темичката за термин май имат доста полезни линкове. Може да си вземем нещо за тук:

https://bg-mam.ma/t/1685453

# 294
Здравейте, момичета, надявам се през следващите 9 месец да сме заедно и да споделяме само хубави моменти!
Да се запиша и аз с четири положителни теста🫣🫣🫣 Шура чек и два кръвни в понеделник първия кръвен беше 113,600 и от днес 354,700
Надявам се всичко да е ок, защото от нетърпение отидох в болницата при лекаря, който беше на смяна, защото часът при моята докторка е чак за 6.11 и въпреки че ми е трета бременност вълнението е едно и също ❤️❤️❤️
Но нямах късмет, доктора се държи много грубо каза ми че няма бременност и ми каза че тестовите ми са отрицателни и ме прати на кръвен, като думите бяха върви на кръвен но и той е ще отрицателен 😂 е да ама не
ЧХГ расте на всеки 48 часа и сега си пия фолиевата киселина и си хапвам!
Относно симптомите, имам леко гадене, болезнени гърди и горе доло това е!
Притесненията ми бяха за извънматочна, защото очакваната менструация трябваше да е на 1.10.24 но на 6.10. правих тест беше отрицателен напълно и явно съм била с доста късна овулация и съм забременяла доста късно, но за сега важното в че всичко е наред, за сега не знаем точен термин но на 6.11. надявам се ще разберем! Това е от мен 🥰🥰🥰❤️❤️❤️

# 295
Да попитам за мнение - от понеделник се започна с гаденето при мен по горе-долу цял ден, но и с едно гадно главоболие, което го отдавах на започване на някаква настинка (единия ден леко ме дращеше гърлото). Не съм пила никакви обезболяващи или други хапчета. Днес пуснах кръвни и CRP е 1.19. Ако беше настинка бих очаквала да е повече, но не съм лекар и не знам дали реално е така. Според вас може ли главоболието да е част от симптомите на бременността или по-скоро простуда?

# 296
Да, чела съм, че е възможно от покачване на нивата на хормоните да се появи главоболие. При мен мина още преди да разбера се появи ужасно главоболие за 2-3 дни и после направих тест.

# 297
Да попитам за мнение - от понеделник се започна с гаденето при мен по горе-долу цял ден, но и с едно гадно главоболие, което го отдавах на започване на някаква настинка (единия ден леко ме дращеше гърлото). Не съм пила никакви обезболяващи или други хапчета. Днес пуснах кръвни и CRP е 1.19. Ако беше настинка бих очаквала да е повече, но не съм лекар и не знам дали реално е така. Според вас може ли главоболието да е част от симптомите на бременността или по-скоро простуда?

Така съм и аз. От миналата 6та седмица целодневно гадене, главоболие и умора. От хормоните е.

# 298
  • София
Здравейте нови момичета. Да, главоболието е част от цирка Simple Smile) Аз един ден установих, че ме боли глава, защото ми беше паднало много кръвното.
С тренировките бих ви посъветвала да го карате по-полека. Ако сте чели темичката ще разберете, че не винаги минава гладко.
Също съвет, изчакайте да чуете пулс и тогава казвайте.
Аз даже ще чакам за свекърите след бхс и пренаталния тест, но аз имам дълга история и реших, че няма нужда всички да знаят, като не знам какво ще стане.
Разбира се всеки сам си решава. Просто съвет.
Желая ви лека и безпроблемна бременност! Вече има и вайбър група, по-напред е линкчето.

# 299
Момичета вие вярвате ли на това , че според симптомите може да се предположи полът на бебето ? И като цяло имате ли предпочитания ?

Аз честно казано преди да забременея супер много исках момиченце , а сега просто искам да си е здраво и всичко да е наред .

Общи условия

Активация на акаунт