Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 48 789
  • 746
  •   2
Отговори
# 720
Днес в Лидл помирисах няколко от парфюмите, които са на промоция. Не ми харесаха особено и не си купих нищо, но трайността е забележителна. Пръснах си по ръцете, където намерих място, и още ухая на тях. След толкова миене после, включително домакинстване - рязане на лук и прочие вонящи дейности, ароматите все още са отчетливи.
Друг е въпроса как ги преформулирах с лучената миризма. И пак биват, горе-долу. Но не са моите - идват малко остри върху кожата ми, подобно едновремешните одеколони.

# 721
  • Sunshine state
Пристигнаха вчера от Мартинез By the Fireplace и Jazz Club...
И аз съм пленена от By the fire place въпреки, че почти на 90% колекцията ми се състои от много сладки, женствени аромати. Има нещо в аромата, което ми е буквално пристрастяващо. Миналия ден отново минах през Сефора само и само да си пръсна на тестер и да си го душа. Мисля го този парфюм от няколко месеца, но знам, че ще го ползвам много рядко и да речем като съм си у нас. Разтърсих се и проучвах, изгледах сума ти видеа и реших да взема Lattafa Ameer Al Oudh Intense Oud за $15, та поне да знам, че не съм дала над $100 за рядко ползване. Е, определено ми начеса крастата - спя си с него сега. Една идея може би е по-сладък, но е същият вайб, определено. Много, много дълготраен, на практика вечен, защото сега и олекотената завивка се в пропила и докато не я изпера в събота, няма махане. На кожа над 10ч. със сигурност.
Чакам в момента и Lattafa Her Confession https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Her-Confession-96864.html, което е имитация на любимият ми Blanche Bete. Ще докладвам като дойде как е и колко се доближава. Въпреки, че имам оригинала, обичам да си правя отливки на имитациите и да си ги нося на работа. 😆
Поръчах и новия на Zimaya - Tiramisu Coco https://www.fragrantica.com/perfume/Zimaya/Tiramisu-Coco-98690.html, който спрягат за имитация на Аморе Кафе на Мансера. Аз си продадох Аморе Кафе, понеже освен силен алкохол друго не усещах, а и нямаше никаква трайност, учудващо за Мансера. Ще кажа как е този. 👌🏻

# 722
Здравейте , взех си аналог от Рефан на Montale - intense cafe и Nasomatto - black afgan, много се чудех дали да си взема оригинала от монталето, но и той ли действително толкова много “ бие” на роза, гледала съм му пирамидата, но аз от аналога друго не усещам, само задушаваща роза ?!

# 723
Здравейте , взех си аналог от Рефан на Montale - intense cafe и Nasomatto - black afgan, много се чудех дали да си взема оригинала от монталето, но и той ли действително толкова много “ бие” на роза, гледала съм му пирамидата, но аз от аналога друго не усещам, само задушаваща роза ?!
Аз не умея да разпознавам хубаво нотките, но моят ориятел ми подари интенс кафе оригиналът и е уникален. И доста траен. Не съм усетила натрапчива миризма на роза. В нотино ги има ако имате ходене ги помиришете.

# 724
  • Sunshine state
Отваряйки главните акорди на Монтала във фрагрантика най-отгоре се мъдри роза, та бих си направила изводите, че си има бая розичка и в него. Аз лично не понасям тази нотка и на мен ми идва в повече, та я избягвам. Например в БДК Велвет Тонка освен бадеми в началото, не усещам нищо друго освен роза - направо е превзела всичко. В имитацията на Swiss Arabian е по същия начин, но в ревютата никой не го споменава това и само повтарят за бадемите,а то си е яко роза.

# 725
Ако визирате swiss arabian shaghaf oud tonka, миналият ден го тествах, не усетих роза а бадем, тонка. Не ми се стори особено траен обаче.
В монтал интенс кафе усещам натрапчиво захаросана роза.

# 726
  • София
Случай в който едни и същи аромати усещаме различно.
Харесвам Intense cafe и макар да не съм го купувал все още, че все нещо ми идва преди него, съм го пробвал в оригинал по летищата и поне две от версиите в тематичните физически магазини ( предполагам Рефан и Мартинез, но не съм сигурен ).
Очевидно има роза някъде там, щом го твърдят, но аз не я усещам. В никой етап от развитието им.
Не харесвам рози и смятам, че ще ме изпразнят ако ги усетя.
И някога също, в някой от магазините са ми казвали, че роза се слага често в много аромати за да ги уплътни. Има логика.

# 727
  • Sunshine state
Да, него визирам. На мен ми е яко роза след като поутихне бадема от началото. При мен е изключително траен, говоря за дни на дрехи и над 12ч на кожа. Оставила съм го да отлежава да видим.. Ако н е се подобри положението, ще го продавам, макар и на загуба, че го взех от сайта им и хич не беше евтин. Виж колко сме различни.
Ако визирате swiss arabian shaghaf oud tonka, миналият ден го тествах, не усетих роза а бадем, тонка. Не ми се стори особено траен обаче.
В монтал интенс кафе усещам натрапчиво захаросана роза.

# 728
А swiss arabian  близка имитация ли е до BDK velvet tonka?

# 729
  • Sunshine state
Аз имам само една отливка от 2мл, която ми дойде миналата седмица специално с цел сравнение. Не само близък, ами и е доста близък, но проблемът с розата за мен си остава. Хем си знам, че има ли някъде роза, няма да харесам, и ей ме на.. Stuck Out Tongue

# 730
  • Sofia
Здравейте, сигурно сте коментирали, но аз да попитам Simple Smile :
За колко време идват поръчките от Divain? За първи път поръчвам от тях. Поръчката е от 25-ти ноември, но според тракинга още не е напуснала Испания.

# 731
Момичета, днес се "отбих" в дрогерия Лили и докато обикалях, очите ми се спряха на нови (за мен) парфюми. Насочих се към един, тъй като шишенцето е "обвито" в кадифе, пръснах на блотер, после на ръка - да, познат аромат...Няколко минути се чудих на кой парфюм ми напомня, и изведнъж се сетих...Еклерът на Латафа...Та ако има фенове на Eclaire, които не са успяли да си го купят, може да помиришат този и да споделят впечатленията си. Цената е 100 лв. за 100 мл., а парфюмът е EMIR Voux Patisserie.
Скрит текст:

# 732
И аз ги пробвах , синият и този жълтият. Никак не ми харесаха, много синтетични .

# 733
Здравейте в момента тествам парфюмите на Chogan и съм  очарована. За сега 7 часа на кожата се усеща все още аромата.
Ако сте в Бургас мога да ви ги покажа

# 734
  • Sofia
https://www.fragrantica.com/perfume/Paris-Corner/Voux-Patisserie-98264.html
И във Фрагрантика го дават този парфюм, че наподобява на Eclaire. Но в ЕМАГ е 59 лв., в някой друг сайт може и по-евтин да е, не съм търсила. Но пък в Лили можем да го пробваме. 😜

Общи условия

Активация на акаунт