Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 50 044
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Действително, моята Goddess от Рефан отлежа доста дни, както Мавина ме посъветва и сега вече е мека приказна ванилия, докато тогава обяснявах как ми е студено от ментов полъх сякаш Joy

# 616
  • Варна
Аз имам 16 мартинезки, чакам още 10 от сегашната промоция. Не мога да кажа за никой, че е със слабо представяне. За мен лично е повече от задоволително, особено за тези цени на разпродажба. Да, фалшиви са им хвалебствените коментари. Дори често звучат абсурдно. Но пък като обяват промоция, наистина са на промоция.
А за зреенето няма две мнения. Изпитал съм го с арабски, с наливни, с капсуловани аналози и с някои оригинали дори.
В петък ще си взема пратката и уикенда ще ви залея с ревюта. Да си купите семки за шоуто.

# 617
  • обл. Шумен
Това с "отлежаването" на парфюмите... как да се изразя по-меко... никога не съм го разбирала...
Аз също. Мислех си, че е някаква променена чуствителност на обонянието... Но реших да го проверя.
Както пишат mavina1380 и jarkira, ароматът се променя .
Лятото си бях взела малка мостричка /5 мл/ на YS Loran - Black Opium - Заг. И понеже ми се стори тежък за лятото, го оставих да отлежи. Цветът му се промени - потъмня. Сутринта си пръснах веднъж на китката и 4 часа след това още го усещах.
Тези мостри все пак не са капсуловани. Възможно ли е част от спирта да се изпарява и затова да се засилва есенцията? Тъпо ли ви звучи? 😳

# 618
Потъмнял е заради ванилията.
А засилването на аромата не е от изпаряване на спирта а от блендирането на маслата със спирта. Трябва технологично време на молекулите да направят не знам какво беше 🙂
Интерпретирам в момента , филмът е на английски и какво съм разбрала какво не Simple Smile
На който му е интересно, тук някъде го обясняват за амуаж , но то си е за всички парфюми валидно.
https://youtu.be/xryO6ytH-sw?si=40D22k0hMlSGjhqG

# 619
  • обл. Шумен
Благодаря! 🌺😊

# 620
От известно време засичам една българска фирма Dubai Aroma, които правят инспирирани парфюми , но и свои такива.
Поразравих се и горе долу ги разгадах, но пусто любопитво не ми дава мира.
Обадих им се и бяха много любезни и ми обясниха , кой какъв е : имат подобни на Erba Pura, Kirke , Baccarat ( без болничната нотка ),  Arabians tonka ( но пак нещо променено има ), Megamare в дамски вариант, Naxos , разни мъжки с удове и т.н. Променят им някои съставки по техен вкус.
Та избрах си един черешов  ( не е lost cherry) и е просто приказка за мен. Venezia и Joop Le bain  в този дух. Горчива костилка на череша , леко бадемова. Пише , че е със високо съдържание на масла, ще го разнося и ще видя.
Имам и един черешов на Arabians secrets, той имитира според мен  Dior feux delicieuse, но не ми се стори траен и съм го наказала във шкафа.
Бяха така любезни да ми изпратят и няколко мостри по мой избор.
Ще сравня техния наксос с този на Гиза .
И мегамарето с на заг зодиак.
На първо четене съм много доволна Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 00:25 от jarkira

# 621
От известно време засичам една българска фирма Dubai Aroma, които правят инспирирани парфюми , но и свои такива.
40-60 и т.н. лева за 50 мл. имитация...е, оляха се! И това, дето имали "свои" парфюми и това е един цирк...Все "автори" се навъдиха. Един единствен "нос", ако някой ми назове, който създава от нищото свои авторски парфюми, може и да повярвам на тия легенди, ама няма такъв. Само технолози - химици, разреждащи готовите концентрати.
Колкото до отлежаването, аз също имам голям личен опит с това. На Ейвън като взема нов парфюм, задържително отива в дъното на шкафа за поне 2 месеца. Случвало ми се е да се срещам с какви ли не аномалии при тях. От "на нищо не мирише - вода", до "мирише на нещо неопределено", та до "отврат, какво е това изобщо"...И като поседи се избистрят нещата и даже ми става любим дадения парфюм...

# 622
Добре де, нещо не разбирам. Нали тези парфюми след производството все отлежават някъде? В конкретния пример с Ейвън - едва ли директно от производителя ни го доставят. Някои си дремят в брошурите и съм сигурна, че не са прясно бутилирани. Наистина не мога да го разбера това. Трябва да отлежи след първо пръсване ли?

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 07:55 от anra

# 623
  • Deutschland
Аз знам, че след първо впръскване трябва да отлежи. Вчера сутринта се пръснах с Арабианс тонка, цял ден работа, училище, детска градина, магазин, вечерта се прибирам и голямата "Оуууу, какъв парфюм си сложила? Ама сега ли?"
 Косата ми и якето още ухаят на него и в момента.

# 624
Всеки може да си поръча да му напрвят какъвто иска парфюм.
В дубай го правят и не само.
Казваш искам този спрян парфюм и ти го забъркват или искам с такива нотки и така.
Имаше един бутик в който продаваха много скъп и много траен парфюм ала ерба пура и кирке, собственика беше поръчал да го напрвят в Дубай за тях.
Цената се определя не само от печалбата, която търсиш , но и от съставките , които влагаш:
дали са синтетични или натурални ,концентрацията на масла и т.н
Ако има някой , който се занимава с това може по-подробно да обясни, но едва ли Simple Smile
И тук идва момента да се замислим ,когато купуваме и си пръскаме нещо по кожата ,колко качествено е то ? дали не ни вреди, ето за това някой беше питал за Парфюми с мисия и тогава писах, че не бих купили нещо, което няма данни за производител.
А относно мансерацията в гугъл е обяснено , изпръскаш няколко спрея да влезе въздух в парфюма и го оставяш за известно време.
Другото за трайността зависи от самата формула : всички ерба и кирке са трайни , самата формула е такава.
Купих 3 отливки на France Du Bois ,много скъпи парфюми:
единият почти не го усещам, поне за сега.
Другият е чисто Кирки, супер силен , няма отмирисване.
3тия средна хубост.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 08:31 от jarkira

# 625
  • Deutschland
Кирке никога не съм тествала. Заг или Рефан са направили добра версия? За Коледа ще сме в България и пак ще зареждам 😊

# 626
Абсолютно подкрепям, че трябва време, особено за тези парфюми направени от масло със спирт.
Аз от Гиза вече си взимам спрей, просто чакането ми идва много, ако ги разреждам.. Сега си взех новият им на Byredo и откриването в първите 2часа е страхотно, но после много ми прилича на библиотеката, което ме разочарова...
Имам от misterscent аромати от миналата зима и сега са още по - страхотни и с удоволствие ги ползвам.
Открих и една нова роза с която обирирам яко комплименти..
Le Sables Roses Louis vuitton и чакам друга роза да узрее Rose D'Arabie Armani. Доста рози събрах и все не ми стигат.. Oud Satin Mood и Santal Royal си остават вечно в топ 5 от розови аромати.
Относно нови аромати ето в този сайт има пак масла и ще пиша, като получа поръчката как са нещата им..awscents.co.uk

# 627
  • София
Кирке никога не съм тествала. Заг или Рефан са направили добра версия? За Коледа ще сме в България и пак ще зареждам 😊
Кирке съм ползвал от Le Parfum.
Ако ще си в София, имат физически магазин на Алабин между Витоша и Графа - съвсем в "парфюмния квартал"
На мен ми хареса, но не познавам никой друг и нямам сравнение.
Бих го носил пак.

# 628
Хора,помагайте Innocent
Търся дюп или поне нещо близко до Pasha de Cartier Parfum Cartier for men
https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Pasha-de-Cartier-Parfum-59418.html

Цената вече му е Confounded

Да похваля Rouge Smoking BDK  на ГИЗа- брутален и траен- за мен е табак с много жасмин.Красив.Само за любители на белоцветни,Унисекс
И един техен си- Канела Секс- това е нещо невероятно.Прилича на Ейнджъл шер но е още-по хубаво за мен. Канелено,ванилено,топло,коледно и много тайно отново.Всех си направо 50 мл;)))))

# 629
:

Да похваля Rouge Smoking BDK  на ГИЗа- брутален и траен- за мен е табак с много жасмин.Красив.Само за любители на белоцветни,Унисекс
И един техен си- Канела Секс- това е нещо невероятно.Прилича на Ейнджъл шер но е още-по хубаво за мен. Канелено,ванилено,топло,коледно и много тайно отново.Всех си направо 50 мл;)))))

Подкрепям и за двата! Особено Канела секс е брутален. Като цяло последните им парфюми са много добри всичките. И Водни балончета и Бонбонче са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт