💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 4 (07.10 - 14.10)

• 68 136
  • 1 296
  •   1
Отговори
# 930
Изключително много се дразня на изречение ,като : "Не ти отива на годините " !??? Кое за какви години отива ? И кой определя " модата " на това ?  Живеем един живот и мисля , че би било хубаво да си го изживеем така както се чувстваме най- добре ( разбира се, ако е възможно ) и разбира се без да навлизаме в личното пространство на други. Възрастта е просто цифра е не случайно толкова популярен израз. И ако Силвия се чувства добре в кожата си, кой сме ние че да казваме кое е правилно или не правилно. Докато не е наранила някого физически, психически или емоционално тя може да прави каквото си иска.  За жалост Радко не отговаря на условието . Той тежко пристъпи границата на етичното държание спрямо нея. И сме свидетели, ( поне аз ), че тя не се чувства комфортно, наранена е със сигурност емоционално, а най - вероятно и психически.  Ето това е големият проблем според мен. А не на колко години е Силвия и какво и отива.
На мен лично тя си ми харесва такава , каквато е. И искам да има повече жени ,като нея на 45.

И само да отбележа Раду на терен го харесвам и то много, но мъж с насилнически и дискриминираш подход към жена и то без тя изобщо да го е нападнала с нещо ми е страшно отблъскващ образ. А и това замазване и "мъкнене на вода от сто кладенеца" на всеки негов синхрон определено са ми too much.
А понеже аз съм една от хората ,които го нарече сексист, че да се обоснова. Когато Полипенко предложи Димитър за блатото, той хубавичко я нахрани на синхрон. ( нищо , че беше един от съгласилите се преди това ) . А ден след това умишлено подтикваше Каролис да я ухажва за да е в тяхната коалиция уж. А за мен това си е чисто полова дискриминация. Каролис може, Силвия не !???

# 931
+1000 за последния пост! Изключително съгласна! Най-обичам изречението "Не й отива на годините". Смяяяях и жал към изреклите го!

Жена да вземе победата в този формат е мираж, почти. Винаги има някакъв мижав %, но той не е повече от 3-4. И това е , защото по природа жената е по-слаба физически.
Но пък огромна част от игрите не са силови. Плуване, точност, ловкост, пъзели...
Просто жените не се подкрепят така, както мъжете и рядко добутват до финал. Изхвърлят ги рано, рано. Не умеят да правят стратегии.... абе обобщено жените май не са/сме много умни. Joy

# 932
Симеон имал дървен кръст у тях да тренирал за битката Joy Sweat Smile Не мога да спра да се смея ,като си го представя .Потребителят ,който го написа да дойде да напише още подробности...Stuck Out Tongue

# 933
Караолис наистина заглеждаше Полипенко. Раду се майтапеше с тях. Това е мъничката,но съществена разлика.
И никой тук не е против Силвия да се чувства изглежда и облича както иска.
Въпроса е да не се търси вина в това, че някой не я харесва, подиграва  или и говори зад гърба.
Свободата е за всеки.
Не видях Раду да я е привикал на червеното килимче и да и държи сметка за каквото и да е.
Между другото досега не е имало толкова отнесен и неадекватен в племето участник. Може би само Граничната.

# 934
Т.е , казвате , че ако някой просто не харесва друг, има пълното право да му се подиграва публично , и това е в реда на нещата?
Надявам се не си възпитавате децата в това
Горката ни западно ориентирана държавица, белият свят проповядва толерантност , бодипозитивизъм, нашенеца -кво толкова, не те кефи , юркаш го

# 935
Ааа значи Кралев няма право да обижда и да крещи и да се заяжда като истерик, но Раду и приближени имат право да се подиграват, подхилкват и заяждат? Ако кажеш, че е майтап, това те извинява явно, льольо има да се учи Grinning

# 936
Ааа значи Кралев няма право да обижда и да крещи и да се заяжда като истерик, но Раду и приближени имат право да се подиграват, подхилкват и заяждат? Ако кажеш, че е майтап, това те извинява явно, льольо има да се учи Grinning

Явно трябва да е по-завоалирано и представени с по-високопарни думи. А и е хубаво да имаш визитка със сладки кадри на двете си дъщерички в спретнатия Ви двор. 😁

# 937
Все пак Зазу има повече мозък от Кралев и успява да се представи по по-прикрит начин Grinning

# 938
Мисля си, че в реалния живот Силвия избягва конфронтациите и затова не намира навреме адекватните доводи с които да отвърне на Раду и сие. И това не е толкова до възраст, а до характер.
Подобно е положението с Крамарска и Маги - момичетата не са се научили да казват “не”. Но това поне се оправя с годините.
Имам усещането, че този сезон от продукцията нарочно са вкарали толкова психически неустойчиви момичета/жени, които лесно могат да бъдат емоционално смачкани. Ако е така, никак не им прави чест.

# 939
А понеже аз съм една от хората ,които го нарече сексист, че да се обоснова. Когато Полипенко предложи Димитър за блатото, той хубавичко я нахрани на синхрон. ( нищо , че беше един от съгласилите се преди това ) . А ден след това умишлено подтикваше Каролис да я ухажва за да е в тяхната коалиция уж. А за мен това си е чисто полова дискриминация. Каролис може, Силвия не !???
И, как по-точно това го прави сексист? Целия аргумент на Раду беше за флирт към обвързани мъже и начин на облекло. Смятам, че ситуацията м/д Пелипенко и Караолис е различна по множество начини. Най-очевидното е, че двамата са на почти едни години и са необвързани. А, и беше очевидно, че е по-скоро шега. Ситуациите са прекалено различни, за да бъдат сравнявани. Раду със сигурност няма сериозни надежди и намерения към това Караолис да впечатли Пелипенко в предаването. Joy

Да, може да се спори дали всичко, което Раду говори по адрес на Силвия е искрено и дали няма двоен стандарт в думите му, но не виждам причина това да се дефинира като полова дискриминация. Мисля, че е по-логично Раду просто да приема Силвия за мишена и враг номер едно в момента и за това да се държи така. Така се държеше и с Ангел, а и е давал синхрони и за Калоян, когато той се опита да му каже да млъкне в една от битките. Раду, обича да командва и това му е проблема в поведението. Не харесва, когато хората не го слушат. Това може да се отбележи като една от лошите му черти, но не мисля, че има достатъчно разумни и логични доводи поведението му да се приема като някакъв неприязън към противоположния пол.

Не може да дефинираме всеки конфликт м/д жена и мъж като някаква битка м/д полове или полова дискриминация от страната, която е започнала този конфликт. Да, Раду може би не харесва Силвия, но защо веднага причината трябва да е пола? Все едно, аз да нарека Силвия сексист, защото е обвинила Караолис несправедливо за пъзела на последната битка. Естествено, че ако Анджела беше на пъзела може би нямаше да я обвини по същия начин и щеше да има някакъв двоен стандарт в начина и на мислене. Това е напълно очаквано поведение, когато две страни не се харесват и са в конфликт. Не означава, че е свързано с пола.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 21:07 от Иван С. 659770

# 940

Не видях Раду да я е привикал на червеното килимче и да и държи сметка за каквото и да е.
Да бе, само претендираше,че не уважава жена му защото се разхожда пред него по дантелено потниче и къси панталонки. Да си знаете,че ако и вие се обличате така не уважавате жената на Раду ,ако случайно се разминете с него по улицата. Не ми харесва Раду и това е, много говори,нищо не казва ,ако се съберат с Наталия и Миряна в едно племе ще е страшно 😆

# 941

Явно трябва да е по-завоалирано и представени с по-високопарни думи. А и е хубаво да имаш визитка със сладки кадри на двете си дъщерички в спретнатия Ви двор. 😁
Да, вярно. А и всички знаем, че щом имаш семейство и бизнес и изглеждаш като приближаващ 50, а не 30+, то със сигурност си по-добър човек, по-умен и по-възпитан от жена на 45, която изглежда много по-млада и е свободна да прави каквото и както намери за добре в собствения си живот Grinning обществото ще я съжалява, осъжда, присмива, но никога не би я разбрало, камо ли приело. Масовката си харесва стереотипите и това е то Grinning ако не си в калъпа си аут! И по-добре се засрами в ъгъла, недей много зна! Joy

# 942
Офф, дайте да я канонизираме Силвия и да се приключва. Става досадно вече, даже до възпитанието на децата се стигна. Смотана е, ако и да е силна на терен.

# 943
Офф, айде пак измислиха начин да прецакат Димитър.

# 944
Ох,на Борисенко нищо не му разбрах

Общи условия

Активация на акаунт