Бебе да гушка всяка от нас, това пожелавам си аз. ~бебеправене 611~

• 31 454
  • 921
  •   1
Отговори
# 450
Моята БХ протече така:
Инсеминация: 11.05 , закъснение на цикъла 14 дни
24 дни след инсеминация чхг 43.90
След 2 дни чхг 16 (след 2 дни ми дойде ц датата беше 08.06)
След още 4 дни 3.57 (3ти ден от ц)
След целия този хаос ми дойде точно на 28ми ден от мц(05.07) ,което при мен си е направо чудо предвид спкя и нередовния ми цикъл . Следващият ми ц беше на 02.08  ,което беше 29ти ден . Не съм пила нищо освен фолиева киселина и витамини. Следователно съм имала спонтанна овулация ,точно като по учебник след бх . При всяка е индивидуално .

# 451
Дриймър, цикъл може да дойде и БЕЗ да е имало овулация. Аз съм имала няколко такива. Като съм питала докторите дали като няма О. цикъла закъснява и всички са ми казвали " няма значение, може да е навреме, да закъснее, да подрани"  ,никой не може да каже със сигурност. Овулация че е имало се твърди само, ако на УЗ е имало доказателства че е имало ( дъглас течност, спукан фоликул). Всякакви тестове за О. и предположения за О по симптоми, както и ходене на УЗ преди О. не дават никакви гаранция, че е имало такава.

# 452
Момичета ,някоя наясно ли е ако започна прием на Пикозитол  ще повлияе ли негативно на овулацията ми,тъй като съм след стимулация ,9 ден ми е и утре съм на ултразвук да видим фоликулите и лигавицата .Съдържа МИО инозитол , Вит Д,Фолиева киселина ,Л-аргинин.

# 453
Съншайн, как така да не стане от първия път? Ужас! Къде ще я правиш?

Кенди, нормално да ти се действа нещо. И аз като съм в напрежение все искам да правя нещо. Върви, дано видят най-сетне къде е.

Мамабеър, дуфастона от кога ти е изписан да го почнеш? До колкото знам, преди О не трябва да се взима.

Слагам в скрит текст нещата за мен, да не досаждам с инвитро истории тук.
Скрит текст:
Разговарях с ембриоложката и от 12Я е имало 1 незряла и 2 негодни за оплождане. Оплодили са 9 с ИКСИ с ПИКСИ селекция. ИКСИ ни препоръчаха, за да може да се направи некомпроментиран ПИД, защото при нормалното оплождане сперматозоидите полепвали по повърнохостта на Я и можело да има замърсяване на пробата с тяхното ДНК. ПИКСИ-то беше с цел селекция на сперматозоиди годни за оплождане.

Яйцеклетките са изглеждали добре с изключение на няколко с уголемени полярни телца, което е морфологично отклонение, но щом се били оплодили, значи било ок.

На първи ден имахме 7 оплодени Я, които са се развивали добре до 3ти ден. А на 5ти вече само едно ебрионче 2АА.

ММ е с перфектна спермограма, ДНК фрагментацията му е 10%, морфологията по Крюгер 14%. И двамата сме с добър кариотип. На по 32 г. сме. Моя АМX последно беше 2.8, а в началото на този цикъл имах 15 антрални ф.

Д-р Станулов обясни, че статистически горе долу така излизали нещата - на всеки 8Я по един ембрион. Имало случай и с по-добри и с по-лоши резултати, но ние сме в средата и нямало нищо крайно при нас. За подобрени каза, че няма какво да се направи.

Теста ми е след 10 дни на 25ти (АА, нещо все те обърква моята сметка Sweat Smile). Tочно тогава ми се пада да направя и разни други изследвания назначени от д-р Недялкова (ендокриноложката ми), защото имам преглед за нея на 28.10. За късмет изследванията са едни и същи и ако настъпи бременност и ако не настъпи, та поне ще мога бързо да действам със следващи стъпки. Simple Smile

Кактус, д-р Станулов ми каза, че опита се брои, само ако се направи трансфер.

Това са фактите на кратко. Satisfied Аз нямам очаквания към опита, защото според мен вече съм в много късен етап от цикъла (20ти ден от 25-6 дневен цикъл). Та най-вероятно няма да стигна и до тест. И преди Ц ми е идвал по време на прием на утрогестан и очаквам и сега да е така. Имам някаква си моя теория, че лигавицата ми бързо презрява, защото и бързо нараства. Този цикъл май още на 10ти ден беше 12 мм.
Та броя си опита за фонда и остава да направим още едно инсе. А днес преди трансфера дори успях да мина през Афродита и да си поискам епикризите от първите две инсеминации. Междудругото там е абсолютно празно по коридорите.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 18:15 от ВаНиЛа

# 454
Ванила ,Недей се настройва така негативно за неуспех  . Почивай си , приемай си терапията както са ти казали от клиниката ,мисли позитивно и  след 7 дни те чакаме с втора бледа чертичка. Вярвай ! 🧿

# 455
Не виждам никаква полза от това да вярвам в конкретния опит. Тази игра с вярата дълго време я играх и съм се убедила, че ми е по-добре да мисля как цялостно правим стъпки напред и се приближаваме към целта, а не да се надявам и разочаровам всеки месец. Когато дойде момента ще стане, но това не зависи от моментната ми вяра. От нея зависи само моментното ми страдание май. Satisfied Simple Smile

Иначе мерси за милото пожелание! Simple Smile

Ванила ,Недей се настройва така негативно за неуспех  . Почивай си , приемай си терапията както са ти казали от клиниката ,мисли позитивно и  след 7 дни те чакаме с втора бледа чертичка. Вярвай ! 🧿

# 456
Кендито ходи на дежурен, груб лекар, празна матка, нищо се виждало и по тръби и доплери, наговори ми как няма такъв филм да има ИМБ и тръбата да се спаси, често се маха и яйчник. Другото било метротраксат.. което е химиотерапевтик, тоест със съответните последици за шансове за следваща бременност. Предложи да ме вземат под наблюдение, питах на този етап наложимо ли е, каза вие преценявате, вие имате оплаквания..съответно отказах. Не съм си знаела датите за цикъла.. седна да ми ги пише на един лист и да ми ги дава да си ги имам.. та така. Др Манастирски, ако го четете, гръмнете се.

Чух се и с моя, каза да не броя кое как се удвоява в момента, по-важно е да се локализира, утре пак на ЧХГ и пак да му пиша и ако ще ходя пак на дежурен да съм чакала да каже при кого.

Тихичко аман.

# 457
Леле Ванила, направо ме отказваш да правим каквото и да е инвитро. СГ ви е направо приказна и въпреки това 1 ембрион, с нашата явно трябва да изкараме 50Я, че да се оплоди една.. Стискам ви палци това ембрионче да е вашият герой! И напълно те разбирам за вярата, колкото повече вярваш, толкова повече си разочарован накрая.. Прегръдки! ❤

Кенди, имам близка приятелка с ИМБ и 2 тръби и със сигурност не е единствената. За датите.. хахаха, то като си ги знаеш кел файда, овулацията може да е била на 10тия ден, може и на 25тия, ама той човекът откъде да знае.. Дано нещата скоро да се изяснят, на първо място, и да се наредят по възможно най-добрият начин!

# 458
candy, то тръбата може да се спаси ако е в истмичния регион, ама това е предпоставка за повторна ИМБ обикновено. При мен нямаше шанс за запазване, защото беше в ампулата, ама за яйчник дума да не става да се маха. Не знам на каква база го е казал... Продължаваш с ЧХГ и така, това остава.

Ванила, не искам да звуча конспиративно и знам, че моя опит не е универсалния, ама ми е много трудно да приема, че ние имахме 6 ембриона от 17Я с моята поликистоза, неконтролирана ИР по това време 41% фрагментация и сериозна олигоастенотератозооспермия, a вие 1. Нещо ми куца тук. И лично на мен ми се струва, че това ПИКСИ хич не е успешна стратегия, като знам и при S.G.C каква беше успеваемостта. Те друго предлагат ли - MACS, Zymot, ChipBaby, IMSI?
Все пак ще стискам палци! Ти и за инсеминациите не се надяваше, а стана от 2рата, макар да не завърши добре.

Mel_, радвам се за добрите новини!

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 21:46 от 2402

# 459
Този Манастирски е пълен некадърник! Мен ме гледа на ехограф в спешното в 5+3 когато имах кървене от хематом и около 20 мин не можа да намери сакчето , дори ме свали от магарето да си взема телефона за да му покажа снимката от ехографа на Персенска ,качи ме втори път ,за да търси отново и пак не можа да намери ,каза ми да се обличам ,но влезе друга докторка и ме качи отново на магарето ,за да ме прегледа и тя . Не знам дали това му е практиката ,но и на мен ми каза да остана под наблюдение ,но трябва да си плащам защото бременността е още в началото .

# 460
2406, опитах се да говоря с доктора за друго оплождане и стимулация следващия път, но той каза “няма да има следващ”. Та по-нататък ще го обсъждаме като/ако дойде на дневен ред.

Кенди, забрави всичко което ти е казал този доктор. Явно за нищо не става!

# 461
  • Замък сред облаците
За качеството на Я: https://www.instagram.com/reel/DBJqEvlheoB/?igsh=MXNoNmd5cGRub292bw==
Стори ми се интересно, стегнато и кратко, някои от вас сигурно са повече от наясно.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 19:27 от АА

# 462
Колко дълго време сте приемали Дуфастон? Притеснявам се, този месец ми е 4 прием ..... нужно ли е да правя някаква почивка ..... 🙄

# 463
Кенди, този и мен ми идва да го гръмна.
От къде си? Ако си от София дай да те пратим на нормален лекар, докато си дойде твоя.

# 464
Кенди, дори да говорим за ИМБ (а все още си мисля, че не е това в твоя случай) в другата тема имаше поне две момичета със спасена тръба (но доколко е опасно за повторна ИМБ и аз не съм сигурна), мисля, че и двете бяха при Вецев, но мога и да греша. Това за яйчникът пък е абсурдно, за първи път го чувам и никога не съм чела за такъв случай. Добре си направила, че не си останала, пиши утре с резултатите, стискам палци да са добри! Flowers Four Leaf Clover

Ванила, съжалявам, че само едно ви е останало от такава хубава бройка Я, стискам палци това яйчице да е вашето и ще те чакаме след 10 дена с ЧХГ до небето! Animal Hatching Chick

Общи условия

Активация на акаунт