Бебе да гушка всяка от нас, това пожелавам си аз. ~бебеправене 611~

• 31 440
  • 921
  •   1
Отговори
# 510
Ванила, разбирам всичките ти притеснения, отказа от надежда и болката,че е напразно. Но вярата я запази! Съдбата или там каквото има ще отстъпи най-накрая. А животът е чудо и искрено ти желая да се случи!
Кенди, позитивен начин да преминеш през сложна ситуация! Желая ти най-благоприятния изход от нея! Страшничко звучат протоколите на лекарите, дано не стигнеш до тях.
Не знам пропускам ли някой?
Интересна зависимост се получава тук във групата -когато едни са в О , други чакат тест за Б. Така,че прекрасното напрежение и очакване витае във въздуха.

# 511
Потребител, тихичко честито и да е до финал!

candy, според мен има вариант за диагностична лапароскопия, при която ако се види някъде може да се премине в оперативна. Но при PUL (pregnancy of unknown location) не са много опциите. Ама още има време да не се стига до нито едно от двете. Коя г.с. се водиш сега? Стана ли 5+ нещо?

# 512
Кенди, възхищавам се на чувството ти за хумор, наистина! Желая ти всичко да мине по най-лекия за теб начин и да има благоприятен развой!

# 513
Кенди,  с теб сме

# 514
Мале , Кенди, страшен дух носиш ❤

# 515
Потребител, тихичко честито и да е до финал!
candy, според мен има вариант за диагностична лапароскопия, при която ако се види някъде може да се премине в оперативна. Но при PUL (pregnancy of unknown location) не са много опциите. Ама още има време да не се стига до нито едно от двете. Коя г.с. се водиш сега? Стана ли 5+ нещо?

Няма още 5.. вчера сметнаха 4+5.
Храня надежди след спрения утрогестан да се случи нещо в моя полза.

# 516
Кенди, стискам парци а започне да пада ЧХГ и да мине леко всичко.
Момичетата вече са казари горе за Метотрексата, ако има начин най-дабре е без него. Като те чета се връщам в Януари/2021. Тотава го " играх" това и също за Метотрексат се говореше. Следихме обаче редовно ЧХГ и не се наложи. Не се визуализира и на ултразвук обаче нищо. Heart

И да се оплача, че освен болезнен цикъл ближа рани вкъщи и с ковид.

# 517
Кенди, стискам парци а започне да пада ЧХГ и да мине леко всичко.
Момичетата вече са казари горе за Метотрексата, ако има начин най-дабре е без него. Като те чета се връщам в Януари/2021. Тотава го " играх" това и също за Метотрексат се говореше. Следихме обаче редовно ЧХГ и не се наложи. Не се визуализира и на ултразвук обаче нищо. Heart

И да се оплача, че освен болезнен цикъл ближа рани вкъщи и с ковид.

Ох, искаш да кажеш, че се е резорбирала? Почнало е ЧХГ да пада спонтанно?

# 518
Да, точно така стана  при мен. Изобщо не се наложи намеса. Следихме ЧХГ, то в началот падаше много бавно но падаше.
Предвид покледиците от евентуално взимате на Метотрексат или операция решихме с репродуктивната да изчакаме и следим. Бавно се изчисти ЧХГ, но все пак падна на ниво за небременна. Не си спомням точните стойности, но и при мен вякъде около 700/800 спря да се качва.

# 519
Канди, в 4 г.с. при мен нищо не се видя. Нито сакче, нито нищо. Никъде. Не изключвай да си е в матката.

# 520
Ох, Кенди, възхищавам ти се на чувството за хумор предвид дадената ситуация! Не знам какво да ти кажа освен кураж и здрави нерви! Дано всичко мине и премине по възможно най-безболезнения начин! ❤️
Не знам и аз какви вируси върлуват, но аз съм 6 ден на АБ и имам чувството, че ту съм добре, ту пак не ми е ок и ме щрака я гърло, я кашлицата .... чудя се вече какво да правя... ще си завърша курса с тоя АБ и ако нямам някакво драстично подобрение ще тичам пак при ЛЛ края на тази или началото на другата седмица.... Аман от бацили 🤦‍♀️

# 521
Кенди, моля те смени ги тия от Надежда, че ми иде да взема едно дръво, толкова са безкадърни. Първо - ЧХГ се пуска през 48 ч. Второ -  да, при ИМБ има такива периоди на спиране, растеж, спад, но наскоро две момичета ( няма да казвам имена, ако искаш ще ти пиша на ЛС) имаха подобни истории с ниско ЧХГ, после задържа няколко дни, расте, после не расте. И двете стигнаха до д-р Калчев ( в случая може и д-р Чучумишев, защото е по-лесно достъпен и следи бременности), но такива УЗ апарати като в центъра на д-р Калчев сигурно и извънземните не са виждали. Уникална техника, на едното момиче видяха сак още в 4+4. Е, оказа се и при двете че не е ИМБ, а при едната беше кухо яйце, а при другата се оказа ембрион без сак ( за пръв път в кариерата си докторите виждали такова нещо). Та пускай си ЧХГ през 48 ч, следи за болки ( ако имаш болки веднага в спешното, но не в Надежда) и забрави за този метатраксат. Как въобще си позволяват да ти говорят за тази отрова, като дори не са сигурни дали е в тръбата. Ако вече се е видяло там има и други начини. Няколко момичета от темата са с ИМБ, даже познавам 1-2 случая в които запазиха тръбата. Единия случай беше при д-р Вецев, момичета вече е майка.
Относно метатраксата и неадекватните доктори : Една моя приятелка на 20 г се разболя от страшната болест. Преди да започне лечение й направиха стимулация и замразиха Я, защото са й казали, че тези лекарства унищожават и женския и мъжкия резерв и не й даваха да прави опити 2 години. Това говоря за младо момиче с голям резерв на 20 г. Какво остава за случаи в които има НЯР или ИЯР. Записвай още сега час за д-р Чучумишев, кажи им случая и че е спешно. При него могат да ти запазят часове, виж при Калчев малко по-трудно. Аз ти пожелавам да е ЧХГ или кухо яйце и да тръгне да пада ЧХГ-то. И да си отдъхнеш.

Потребител, супер е и ЧХГ, и прогестерона.

Ванила, пълни глупости ти е наговорил Станулов. Да, разбира се че всичко зависи от качеството на Я, от качеството на спермата, НО, на 8Я един ембрион......е то на нас в инвитрото дай да ни вадят по 40-50 Я, че да имаме успех. Според мен проблема е в  неправилна стимулация. При мен направи същото, от извадения 13Я се оказа, че само 7 Я са зрели, а другите 6 Я бяха недозрели и съответно не са могли да се оплодят ( знам че в някой клиники незрели Я може да се оставят за дозряване лабораторно, но не знам в БГ дали се прави), Та ясно че стимулацията не е била добра щом само половината Я са узрели, но с тежък мъжки фактор и години 42 г при мен ( тогава) се оплодиха 7 ембриона, от които 5 останаха до пети ден и 2 оцеляха накрая. Качество 4АА и 4АБ, с единия забременях. В Турция от 13 Я, 10 годни и оплодени 8. От 8 ембриона, 4 стигнаха до трети ден и 4 до пети ден. За съжаление само 1 ембрион беше годен за ПИД. ( не от всеки ембрион може да се вземе ПИД). Та момичетата с инвитро да не се плашат. Има случаи на 4 извадени Я и на 4 годни ембриона, има и случаи на 18 Я и нито един ембрион. Всичко си е до качество на материала и на правилна стимулация. Освен ако не сте изкарали тежък Ковид или грип и нещо да е скапало конкретната партида, не мисля че това е правило, по-скоро изключение. Ако още в началото не се оплождат, се води проблем с яйцеклетките, ако се оплождат, но след 3-4 ден започват да загиват се води проблем с мъжкия фактор.

# 522
Зачетох се аз в мед. журнали.. уж от 1-2 дози нямало голяма промяна в ЯР, когато говорим за ИМБ. Проучванията се правят в репродуктивни клиники, където има случаи на ИМБ след инвитро. Не съобщават за някакви критични разлики от преди и след след еднократен прием предвид, че жените там повечето са били са НЯР. Когато говорим вече за курсове химиотерапия, тогава да, яйцата са чао.
Хич не ме кефи мен тоя вариант, дано подмине.

Това с тия 24 часа беше вчерашната тъпотия на тоя, при когото попаднах случайно.

Иначе, да.. ако нещо се закучат в Надежда до понеделник ще мисля вариант, макар че това с вторите мнения го играх над 10 пъти миналата година и не беше продуктивно като обобщя, но няма как да знам как ще е тоя път.

Благодарности на всички за сплотеността и възможността да има къде да споделям така, защото не винаги хората в живия живот са адекватни.

# 523
Химиотерапия и метотрексат са две много различни неща с различни действия върху организма. От лекарство за рак до лекарство за рак има планина разлика. Използва се по света от 80те още. И има проучвания, всеки може да потърси, които показват, че при жени не води до проблеми със забременяването.
И да - ако е в тръбата да се види, но когато е бременност с неизвестна локация няма какво да оперираш. Може да направиш кюретаж и да следиш дали ЧХГ пада, ако не пада да правиш лапаро. Ама не всичко може да се види на УЗ, особено пък преди 5 и нещо. Изключения са в 4г.с. да се види нещо. И между другото, за жената с кухо яйце се сещам и същото ѝ казаха и в Надежда, Калчев потвърди. Още повече когато е видимо, че нарастването е неправилно няма защо да се чака 48ч. Щом днес е нарастнало с 20 единици няма до утре да се удвои.
Съжалявам, ама при положение, че мен в Надежда ме проследиха и спасиха при ИМБ не мога да се съглася, че не си разбират от работата.

# 524
Аз не съм чувала при еднократни дози Метотрексат да има някакви неблагоприятни последици. Има хора, които го пият с години, химиотерапевтик е, но не е само за онкологични заболявания, основно се използва при автоимунни заболявания. Просто не се приема по време на бременност, но не влияе на фертилността. Иначе задължително на следващия ден трябва да се пият високи дози фолиева киселина. Все пак от сърце пожелавам на Кенди да не се налага 🤗❤️❤️❤️ По принцип има друг вариант за изчистване с лекарства, не е само Метотрексат.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 17:04 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт