Бебе да гушка всяка от нас, това пожелавам си аз. ~бебеправене 611~

• 31 423
  • 921
  •   1
Отговори
# 600
Има видима разлика между еднорога матка и една запушена тръба при ЦС. Все пак контраста изпълва маточната кухина. Разбира се, ние тук можем само да си гадеем, но според мен няма как страствания да доведат до това матката да изглежда еднорога.
За въпроса дали септум би се видял при лапароскопия - мисля, че по-скоро би се видял при хистероскопия (макар да четох, че може да се отстрани лапароскопски), но отново - не съм сигурна.

# 601
Не говоря за септум (ако изобщо има такъв, не е доказано?!) , а за това че не се вижда едната тръба, за която тя написа че преди 10 години е била ок. Като цяло ако има сраствания на цветната снимка може да се вижда нещо по един начин, а реалността да е друга. Някой спомена за спазъм по време на самата снимка, абсолютно възможно, дори да не е от болка, самото контрастно вещество (може да) дразни тръбите

# 602

"От направеното изследване се визуализира еднорога маточна кухина в ляво , удължена лява маточна тръба ,от която се излива голямо количество контраст периовариално. Няма рентгенови данни за контрастиране на дясна маточна тръба. Рентгенови данни за еднорога матка с проходима лява маточна тръба."

A aз говоря за това. Спазъма може да доведе до това да изглежда запушена, но ще се вижда, че има втори рог и матка с нормална форма. Ако са видени две тръби и нормална външна форма на матката, а отвътре изглежда еднорога има нещо. Дали е септум или друга аномалия, просто има причина.

# 603
Аз не отговарям на теб, а на eunoia
И все пак ние тук само гадаем какво се е случило с тази матка от операцията, когато е била нормална, до сега.

# 604
Така написано наистина няма спор, не може сраствания да направят матката еднорога, НО те си пишат някакви неща, които не са 100% точно такива, т.е аз с моята снимка от 4ма доктори чух 4 мнения различни + анамнезата, общо 5 тълкувания.. и другото което не написах, според мен втора цветна снимка е безсмислено, защото какво, и да излезе перфектна , ти няма да премахнеш всички съмнения, а ще имаш нужда от трета снимка,която да потвърди или отхвърли една от другите..и става мазало. Тея снимки са мътна и кървава, буквално. Според мен ако търсиш отговори, оперативно ще получиш максимална яснота...но се виж с репродуктивни лекари, харесай си някои, запази си час и така, тука аз не се заемам да давам съвети щото си гукаме още само с котката в нас, нямам успехи/неуспехи..стискам палци!

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 21:59 от kattes

# 605
Д-р Попов впръска упойка, която не разбрах да има някакъв ефект и въобще какво е обезболила. Болката беше нетърпима, а аз имам изключително болезнен цикъл. Накрая дори му казах, че искам да спре, защото не издържах, а нямам чак такъв нисък праг. За мой късмет, точно тогава направи снимката и каза, че няма нужда от повече контраст, съответно приключихме. По-късно прочетох, че заради болка може тръбите да не пропуснат веществото, но в крайна сметка по-големият за мен проблем е еднорогата матка, която наистина се вижда точно и ясно, че е такава. Въпросът е може ли да се види, че е такава на обикновен ехограф, с който ме гледаха трима АГ за последните 6 месеца?

Снимката я видях почти веднага, след като я взех от регистратура. Друго ми направи впечатление - на разчитането на снимката пише името на друг лекар, а на снимката от диска пише различен час пт този, в който направиха моята. Днес им звънях, но не ми вдигнаха, утре пак ще пробвам, понеже вече във всичко се съмнявам. Включително и в това да са ми дали чужда снимка, макар преди мен да нямаше никой друг...

Следващият четвъртък ще отида при лекаря, който ми прави операцията. Той си е от старата школа, но пък при него сестра ми забременя с един нефункциониращ и един функциониращ на 30% яйчник, което си беше малко чудо.

При лапароскопска операция рискът от сраствания би трябвало да е минимален. Вече започвам да мисля, че може и уреаплазмата да е поразила нещо, но пък през годините не съм имала никакъв дискомфорт или проблеми...

В крайна сметка съм запазила 2 часа за другата седмица, както и при Калчев за след 6, а утре ще запиша в Неовитро, тъй като така или иначе натам се бяхме запътили, но изчаквахме да видим цветната снимка. И каквото стане.

# 606
На диска не пише ли името ти? На ехограф според мен не може да се види формата, гледат дебелина на лигавица и сигурно тя ти е била перфектна.

# 607
Аз не разбирам защо доктора, който прави манипулацията, не коментира резултата веднага лично с пациентката? Да каже, да обясни какво е видял. А се налага тя да си чете и разузнава сама какво й има. Това не е единичен случай, също съм чела много жени да казват, че на листове с резултати и епикризи им пише имената на другите лекари,. Не са ти дали диск на друга жена, просто така процедират масово… в Надежда съм чела, че си плащаш за диск и накрая диск няма. Извиняват ти се и ти връщат парите… то не е за парите, недопустимо е да няма доказателство за някакви процедури. И там всичко както е под упойка спокойно може и нищо да не са ти направили…

# 608
По принцип цялото преживяване беше неадекватно днес. Записах си час за 10 часа, точно както ми каза Попов. В без 10 бях там, попълних информирано съгласие и зачаках. Един час. Кипна им и им казах, че повече не мога да чакам. Активизираха се набързо и след 10 минути дойде доктора. Вика ми "аз понеже ще ходя на конференция, за днес всичко съм отнемил, ама теб няма да те връщам". Е мерси. Нулева комуникация в тая болница, нулева. Направи снимката, каза ми две неща, едно от които бе да си запиша час, другото не помня и това беше. Рентгеноложката ми обясни всичко останало - какво се прави и какво не след снимката и т.н. Това беше. Във Вита едва ли ще отида отново.

На диска пише името ми, на самата снимка, която отварям в диска, също пише името ми, но има разминаване в часа - пише 09:49, а на принтираната ми снимка пиша 11:11ч. И трите снимки - принтираната, в профила ми в сайта им и на диска, са едни и същи. Напрягат ме името на другия лекар в заключението и разминаващия се час.

# 609
Raus, звучи сякаш в 9:49 си била регистрирана, а в 11:11 е била самата процедура. Лекарят, който е записан, сигурно е този, който е оправил документацията накрая. Аз така бях приета във ВМА (несвързано с бебеправенето) и рецептата ми накрая беше записана с непознат за мен лекар, а не лекуващият ме лекар, а наименованията на лекарствата бяха различни от тези в епикризата, въпреки, че после се оказаха, че са същите, но под други имена. И аз тогава си помислих, че грешна рецепта са ми дали, звънях и питах лекаря защо е това разминаване и ме изкараха откачалка, която губи ценното време на лекаря. Явно във всички болници е така..

# 610
Аз съм привърженик на цветните снимки с упойки точно заради спазмите на матката.

Raus, не видях да е коментирано, но инсулин 11.7 на гладно е много. Може да е в "нормите", но всички знаем, че и на TSH-то нормата му е 4, а далеч не е ок за бременност. Матката и тръбата няма как да ги оправиш, но храненето и движението си зависят от нас.

# 611
  • Замък сред облаците
Нала, само да кажа че норма 4 ТСХ няма и за небременни, престанете да четете референтните граници като норма.

# 612
Даже до 5.2 са референтните стойности за ТСХ, ама реално трябва да е до 2,5, максимум 3, не за забременяване, а ппц. А като сте подхванали темата, да питам за т4 с рефернтни 9-23 според вас около 15 ли е по-добре да си или около 20? Моите стойности винаги са били около 17, а четох в групата за хормоните, че определят стойност 15 за хипофункция и ми стана интересно 🤔

# 613
  • Замък сред облаците
15-17 е сива зона, както и 21-23. Над 17 до 20 е оптималното принципно. 15-17 може да е от вит Д, ако е нисък, след вирус също, ако ТСХ реагира адекватно при възстановяване/суплиментация примерно. Ако е системно под 17 и ТСХ не реагира за 2-3 месеца, си е хипо. Аз нали го играя точно това.

При тиреоидит като при теб малко повече време отнема.

# 614
Добро утро! Май чертата от днес е същата като вчера 😕 След малко отивам на кръвен. Стискайте палци! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт