Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 25 482
  • 352
  •   1
Отговори
# 270
  • София
С инфраред ако е, съм по-съгласна и все пак не бих се направила аз. Ама мокра коса с преса да се дърпа - абсурд.
Тя не е мокра. Маже се с препарата. След това се изсушава леко, след това всеки кичур се минава по 10 пъти.

# 271
Това е на кутията:

Изсушава се първо косата със сешоар и четка (с продукта върху косата). Чак след това се минава с пресата.

# 272
това изглежда много интересно. Как човек би си съсипал косата, по-горе се коментираше? Тоест самия продукт върху косата ще я съсипе ли? Защото изправянето с преса не мисля, че ще я съсипе. Все пак много дами всекидневно си изправят косите, включително и аз, а съм с фина такава. Така че предпочитам да я изправя веднъж с кератина и горе долу 10 седмици да не я пипам...

# 273
Така, да. В описанието в единия сайт пише с преса и за това.
Иначе много терапии с инфраред се правят именно на мокра коса.
като пробваш сподели. Така бих пробвала и аз ако има положителен ефект.

Има жени изправят на мокра коса. Това е лошо за косата. Иначе моята не е ок дори след еднократно ползване на преса и с термозащита. Осъзнах, че дори това рядко ползване пак я уврежда много и след Нова година отивам на терапия и после ще гледам много много рядко да я къдря или изправям с такива уреди.

Aз гледах това, тук не пише да се изсуши със сешоар и четка.
На другата кутия за светла коса пише със сешоар и четка.

Отбелязах го просто, защото може и да се заблуди някой, пък съм виждала какви ли не неща да си правят с косите.

# 274
Пропуснали са да опишат стъпката с подсушаването на косата със сешоар и четка. Предполагам това е и, за да се разнесе продуктът равномерно по цялата коса.
Аз точно това търся, мнения от някой, който го е изпробвал. Ако ефектът е ок, заслужава си 30-те лв.🙂

# 275
Азара, по принцип сушиш ли косата със сешоар или я оставяш да изсъхне сама?
Моята е тънка също,не я боядисвам, кичри не правя, преса не съм ползвала от 5 -6 години и пак цъфти и се къса. Приятелка само ми я подравнява отдолу без да пипа горните пластове. Въпреки това стоят супер къси и не искат да растат. Явно цъфтят и се накъсват като стигнат опреелена дължина. Единственото което правя е, че я суша със сешоар след миене и 2 пъти седмично оформям пак с него набързо. Тогава ходя в офиса, няма как да тръгна съвсем без прическа. Вече съм се отчаяла напълно с тази коса. Толкова усилия и пари хвърлям по нея, а тя все на нищо не прилича.

# 276
Суша я, но сешоара е щадящ със cycle mode и не я уврежда. Но това с косата е отдавна още преди да го взема. Аз нали казвах, в една от темите, че ако не суша косата стои като неизмита, пък и не е хубаво да се оставя сама да съхне. Иначе тя е с тънък фин косъм, но не е рядка. В същото време съхне мнооого бавно. Даже и фризьорката го отбеляза последния път, аз мислех, че си въобразявам. Моя приятелка с коса до дупето ми се чудеше как моята до раненете я суша до сухо повече от 10 минути😀
На мен започна да ми става едно нещо с косата, което не знаех (и все още не знам, само подозирам), че е от изтощаване, понеже след преса или маша се влошава. Къносвам се иначе, но преди две години реших да спра. Малко след това при фризьор се боядисах с нейна боя, но тогава беше и лято и слънцето + тук там някоя прическа с преса и започна да става ужасна в краищата. Мислех, че е просто суха, обаче се загледах, че самите краища стават начупени, навъртяни ..
Подстригах всичко гадно и си викам край, никаква боя. Или къна или нищо. Преса намалих (то и по принцип от години почти не ползвам, ама на повод веднъж на месец, няколко месеца, ми се иска нещо да й направя, а е сравнително къса и не ми се получава всеки път no heat) и въпреки термозащита, тя пак ставаше така. Ако намеря снимки мога и да прикача. Реално не цъфти, почти не съм виждала цъфтеж на косата ми през живота. Обаче не понасям да й има нещо и ходя, режем това увреденото. Последната година -две яко маски, грижи. Ама ето, за рождения ми ден исках да се накъдря. Тя не стига, че не стои, падат къдрици, лак, пяна НИ-ЩО. Открих к18 и започнах да я оправям, след ползване на маша/преса макар и веднъж на 1-3 месеца.. правя 2-4 последователни ползвания на к18 и се оправя. Ама октомври бях на две сватби.. ходих на прическа.. косата пак стана ужас.
Иначе си расте на дължина, не се накъсва, не цъфти. Ако не е това чудовище мога и веднъж годишно да я подстригвам. Сега ще издиря снимки. Чудех се какво е и три са възможните причини: хормони (преди година пролетта спрях противозачатъчни то и тогава някъде започна, после бременност, раждане), химическа/термична увреда или самия косъм вече да е мъртъв..
бях публикувала и в безопасна красота веднъж. Те какви ли не предположения даваха. Било нацъфтяло, било дърпано, било стягана опашка, било било било. Еми - не. Никога не си връзвам стегнато косата, не я дърпам, реша внимателно както е правилно, на мокра коса не реша, не я изправям често (за мен това, което правя не е често, има жени всеки ден го правят и не са така).. не я търкам с хавлия, ползвам отделна микрофибърна кърпа и само попивам, четките са дървени със широки зъбци, не дърпам ако има заплетено (тя е заплетена само в тези области).

Косата ми е права, мноого жива и лъскава, почти като бебешка. Плъзга се, не е податлива на обработка (освен no heat curls).
Ето за това ме е страх да се изрусявам. И за това дължина последната година нямам колкото и да искам - там, където са такива начупени краищата, се закачат един за друг и стоят сухи, не издържам и ходя на фризьор. Обаче никой не ми казва причина.  Има всякакви - завъртяни, накъдрени, под прав ъгъл начупени и е по дължините към краищата.😳 не съм виждала такова нещо.
А ми е мечта да се видя с някаква промяна.
Къната донякъде спасява положението. Единия фризьор се опита да ми обясни как била вредна (ползвам изцяло билкова), защото къната обвива косъма и .. го предпазва от външни влияния..  прави го по-плътен.. викам еми.. явно за това най-хубава е била, когато е била къносана😀
Просто с къна не мога да стигна до изрусяване ако продължа с това.
И все съм на кантар дали да не се къносам пак, за да я предпазя от себе си да направя беля с изрусяване. Но щом Римонна има такава хубава коса вярвам, че има и внимателни фризьори.. разбира се и последващата грижа е от изключително значение.
Извинявам се за дългия пост. Но ситуацията с косата ми е болна тема, още повече защото знам какви грижи полагам и как я пазя.. като знам каква коса имах до кръста, плаче ми се🥲

# 277
Нахлувам в темата, защото ми стана любопитно. Доколкото знам, това състояние не е характерно за права коса. При мен се случва понякога, но моята е силно чуплива. Сравнително гъста, мека, но с тънък косъм. Не знае какво е боя, преса, маша. Много я пазя и все пак след определена дължина (от рамото надолу) косъмът изтънява още повече. Искам дълга коса, а не знам как да я постигна. Маски и хранителни добавки не помагат особено за растеж, само леко уплътняват косъма. Считам, че фризьорката, при която ходя, е добра, и имам доверие в нея. Има опит, интересува се и от новости, като цяло е с добра репутация. Бих се радвала, ако тук мога да получа полезен съвет.

# 278
Ми.. аз засега виждам ефект откъм растеж и здравина от къна (чиста, био) или ако не се къносвам, ползвам индийски билки на прах и мажа в корените.
От януари ползвам Khadi vitality grow като гледам преди всяко миене да стоя поне 30 минути.
Моята не изтънява като расте, даже беше много хубава като беше дълга, макар и този фризьор да се опитваше да ми обясни как моята тънка коса под рамото да не слизала😀 виждала съм жени, при които наистина дългата коса в дължините е тънка и рядка, в корените е без никакъв обем - тогава съм съгласна, че с по-къса коса и правилна прическа може да се постигне много добър вид и обем.
Може да е такова положението и при вас.

# 279
По отношение на обем не мога да се оплача. Средна работа, нормално. Обаче дължината ми е проблем и наистина се чудя какво да правя.

# 280
Защо да не е добре за косата да се оставя да изсъхне без сешоар, не разбирам? Моята след сешоар не е ок, затова използвам много рядко и за малко, не за цялото сушене. Иначе не ми мърда използване на преса след това...

# 281
Не е хубаво, защото мокрия косъм е по-уязвим и слаб, може да доведе до накъсване и тн. Имаше и нещо свързано с хидратацията.  Моята без сешоар е зле, със сешоар е много лъскава и хубава.
Сешоара ми е щадящ и съм много доволна от него.
https://www.facebook.com/share/p/17jc3q5kgG/?mibextid=wwXIfr

# 282
Аз моята никога не я суша и от нищо не се оплаквам.Сега съм с къса коса( на 48 год),като тинейджърка бях с гъста коса до кръста и са единици случаите в които съм ползвала топлинен уред.Не цъфти не пада,използвам шампоан ,балсам и боя(аз се боядисвам с Nook).По-тънка и рядка е,но хормоните си казват своето.

# 283
  • София
За скалпа също не е хубаво да стои мокър - става развъдник за бактерии и гъбички. Моята коса лятото я оставях да съхне сама, за да я пощадя малко. Е стоеше ми една такава сплескана и никаква. Със сешоара е много по-добре. Моят също е профи, но суша на ниска температура и завършвам със студена струя (много заглажда).

# 284
На моя има cycle mode и редува топло студено през две секунди и така няма как да се увреди толкова косата.
И суши сравнително бързо - 5-6 мин със него до пълно изсушаване, с дайсъна повече ми отнемаше, а с обикновен сешоар на ремингтон - 20 мин и се отказвах.

Да се допълня сега. Взех от шейн тези ‘ролки’ и се направих, но не става за спане хич. Махнах ги след половин час, беше се понакъдрила косата. Бих ги ползвала ако знам, че имам излизане вечерта, ще се направя по обяд примерно.

Има такива и като вълни тип ретро преса, по- натам и тях ще взема 😄

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 00:26 от Азара.

Общи условия

Активация на акаунт