Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 25 482
  • 352
  •   1
Отговори
# 285
Аз нямам никакви проблеми с обема😅, даже искам да стои по-загладена и плоска косата ми. Но след сешоар става още по-обемна, а я усещам и по-суха (суха си ми е като типаж, не е увредена от нещо). Аз подсушавам с памучен тюрбан (стоя увита с него, не търкам косата), после е влажна, не би казала мокра. Ако ще използвам четката на Ревлон - използвам при все още влажна коса. Ако не - оставям да изсъхне и после леко минавам с пресата (или навивам на кок за вълни, или сплитам няколко плитки на леко влажна коса). Термозащита обикновено не използвам, нищо и' няма на косата ми. Колкото ми е по-изправена, толкова по-добре (тогава не се заплата, не я дърпам с чанти и дрехи, не ми пречи), иначе ми пречи обемът и накрая правя кок, плитка или я връзвам...
Относно сресването, не я реша мокра почти никога. А и в ежедневието не я реша всеки ден, няма нужда (не стои рошава).

# 286
Мерси за подробния отговор, Азара. Косите ни явно са подобни, само че моята е руса. Обмислях да започна с къна и индиго и да я правя кестенява, даже накупих продукти и пробвах на кичури. Цветът става хубав, но не се възприемам. Аз съм естествено руса и цял живот съм била руса. Къде на кичури, къде изсветлена от слънцето, къде по-тъмно през зимата, но все е било нюанс на русото. Никога не съм се боядисвала в никакъв цвят и сега просто не мога да се реша да направя тази крачка. Иначе знам, че къната подобрява драстично състоянието на косата, но колкото повече го мисля, толкова повече се отказвам. Сякаш цветът ми е по-важен.

# 287
С къната трябва да се внимава ако не искате да се окажете със зелени кичури.

# 288
Аз съм и аз естествено руса, нещо като ash blonde, не съм имала зелени кичури в началото. Аз отскоро ползвам билковиа изцяло къна, не знам как стои въпросът с цвета, дали се отмива. Ако си жалиш цвета не пипай 😀
Аз пък сега искам да си видя моя цвят и да се изруся хаха. Женски неволи.

# 289
Много я пазя и все пак след определена дължина (от рамото надолу) косъмът изтънява още повече. Искам дълга коса, а не знам как да я постигна.
То вероятно не самият косъм изтънява, а просто краищата се проскубват, защото когато има повече косопад, най-дългите косми падат повечето и кичурът накрая стои тънък и все едно проскубан. При мен е така от години. Расте яко нова коса, но и пада бързо, в резултат изглежда все едно не расте на дължина.

# 290
Може и нещо такова да е, макар че не бих казала, че косопадът ми е извън рамките на нормалното. Сега косата ми тъкмо пак е стигнала заветната дължина "до раменете". За момента няма да я пипам. Като вземе да става рехава по краищата, ще ги отрежа, това е най-лесното.

# 291
Не знам дали е по темата, но аз ползвам рициново масло по 1-2 капки за веждите и миглите и определено има голям ефект при мен за растежа/гъстотата. И по тази логика мисля, че и за косата ще помогне за растеж. Правила съм си и маски с масла и рициново масло в корена, но трудно се измива, защото е много гъсто и обикновено го смесвам с друго масло -зехтин, кокосово. Занимавка е и рядко го слагам в корените, слагам по дължините. Но опредлено, за себе си мога да кажа, че маслата като зехтин, кокосово, рициново като маска за поне 2 часа или евентуално да се преспи така, на косата ми й се отразява много добре и се подхранва.
Иначе един от продуктите, който ползвам от няколко месеца е Gliss full hair wonder- aктиватор за скалп за крехка коса. Съвсем случайно започнах да го ползвам- дадоха ми тестер от лили, а сега вече ползвам втора опаковка. Води се за растеж и укрепване на корена, но на мен просто ми дава много приятно усещане в корена и лек обем.

# 292
Аз съм ползвала масла за коса може би 10 години. Като в началото си взимах на Икаров, също и на Ривана, понякога си правих мои смеси. Винаги ми се е отмивало, аз ползвам два пъти шампоан (по принцип) и трети с една точка шампоан, която разпенвам, ако случайно има нужда от още отмиване.
От зимата ползвам маслото на кхади и съм супер доволна, слагам си и стоя с него докато върша разни домакински неща. Отмивам си и супер. Но ми беше свършило, пък имах разни масла в нас и си смесих няколко, вкл и рициново масло. Мих, търках - ок. Излизам, суша се.. ми то мазно стои още 🧐 нямам против, вкъщи съм си. Но това не ми се беше случвало.а бях смесила рициново, кокосово и бадемово.
На следващото ползване си бях пак с кхади и никакви проблеми.
Аз съм съгласна, че маслата много добре подхранват и влияят на косата, не знам защо много фризьори ги отричат.

# 293
Пробвала съм и масла. Освен да ми омазняват косата, друга полза може да се каже, че нямаше.

# 294
Гледах наскоро в Кауфланд едни 8-секундни води за коса. Някой знае ли как се използват?

# 295
Маслата са нож с две остриета, когато се слагат на скалпа. Да, могат да влияят много добре. И аз съм ползвала черното рициново масло, смесено с други масла. Обаче дори косата да изглежда добре измита, често остават наслагване от него по скалпа, които запушват порите и могат да доведат до силен косопад. Затова е хубаво редовно да се мие с дълбоко почистващ шампоан.

# 296
Години наред ползвах масла.
В последните години след като взех да следя много фризьори и те обясняват з маслата и домашните маски спрях да ги правя.
Обясних си някои неща и стигнах до извода, че на моята кофата просто вече не влияят добре.
Рициновото и синапеното масло доказано помагат за растеж, казвам от опит. Кокосово масло за коса не трябва да се ползва.
Има научно обяснение и факти, че маслата кажи-речи не правят нищо за косата.
Аз ако виждах ефектът, който виждах преди години нямаше да ги спирам.
Но не го виждам вече.
Спрях у да оставям косата да изсъхне сама.
Изобщо оказа, че доста грешни неща съм правила.
И за себореята не ми помагат изобщо.
Сега залагам на хорото маски и кремове.

# 297
Аз точно вчера гледах едно видео на фризьор, който обясняваше защо домашните маски и масла не проникват в косъма. Били големи молекулите и все едно да вкараш бобено зърно през иглено ухо. Има логика, но трябва да я проверя. Каза също, че от маслата само кокосовото има малки молекули и може да проникне в косъма. Останалите всички, както и разни домашни смеси с яйца, зехтин и прочие, просто си стоят на косъма и нищо не правят.

# 298
Да, да, и аз ги гледам и чета.
И после ‘ползвайте еди си коя маска от моя сайт’ 😀
Много жени слагат само веднъж шампоан и очакват да се отмие масло. Други слагат етерични директно, после се чудят защо им е станало нещо на скалпа.
Маслата имат различни действия, при правилна комбинация може да се получи добър резултат.
Аз виждам, че когато не ползвам масла, косата ми не е толкова жива и хубава.
Яйца и млека не знам кой още ползва, аз такова нещо не съм слагала от 9ти клас и няма да сложа на косата си. Но маслата са съвсем различни неща.
Те и за къната казват колко зле е за косата, ама една жена не съм чула, която се къносва и да има зле изглеждаща коса. Единствения проблем е, че не може да смениш цвета и че трябва да се боядисваш сама.
Ама разбира се, че няма да одобряват къната, след като няма да ходиш при тях да то взимат пари за боядисване и боя.

Говоря за изцяло билковите къни, не тези с разни примеси на вредни съставки като ппд.

# 299
Ако стоят на косъма и косата изглежда разкошна, значи правят нещо и маслата вкъщи.🙂 Аз поне не очаквам от домашна маска с масла да ми направи косата (самия косъм) като нова отвътре. Много ми е тегаво да се мажа с масла (не че отнема много време), но след тях косата ми изглежда по-лъскава, по-тежка - и в същото време не е мазна, нито пък скалпът. Обаче не слагам масла редовно, мързи ме.😅
При мен проблемът е, че съм естествено руса, но космите ми са "меланж". Имам и доста по-тъмни, и много руси, и нещо средно между тях на цвят. Най-тъмните са по-дебели - и се вижда, и се усеща на допир- те са ми проблемните, които имат склонност да се начупват и да изглеждат по-малко лъскави (без преса). По-светлите косми са идеални- лъскави, прави, гладки на пипане...За дължината нямам никакъв проблем, също така косата ми не цъфти.
Та на моята коса ефект утежняване добре дошъл - по-малко излишен обем, повече блясък, по-малко ми пречи и по-малко я закачам/дърпам. От някои маски съм имала омазняване обаче, от масла не (не съм използвала рициново).
Цяло яйце на косата си не бих ползвала, но жълтък определено бих. Стига да се наканя да забъркам някоя смес, че и да стоя с нея на главата.☺️

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 21:09 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт