Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 26 183
  • 352
  •   1
Отговори
# 300
Аз точно вчера гледах едно видео на фризьор, който обясняваше защо домашните маски и масла не проникват в косъма. Били големи молекулите и все едно да вкараш бобено зърно през иглено ухо. Има логика, но трябва да я проверя. Каза също, че от маслата само кокосовото има малки молекули и може да проникне в косъма. Останалите всички, както и разни домашни смеси с яйца, зехтин и прочие, просто си стоят на косъма и нищо не правят.
Същия фризьор следя и аз. И още няколко.
И всички твърдят това за маслата.
Аз по принцип не се доверявам веднага и ако нещо работи при мен ще го правя,без значение какво е казал някой си.
Но просто в годините мазах ли мазах кокосово масло. И се чудех защо косата ми става все по-суха и все по-хвърчаща и пършива една такава.
Суши така не я слушах уж да не я тормозя.
А то било напълно грешно. Сега е далеч по-добре. Освен това налага толкова много ми свалят боята, а тя без това не ми държи добре и за дълго, че то става един омагьосан кръг.
Аз се кълнях в маслата. Само така си поддържах косата откакто се помня.
Има го и маркетинговия момент.
Рекламират си техните неща.
Който знае и ползва масла няма как да сложи етерично без базово. Това е първото и най-важно правило за маслата.
И при отминаването си има трикове.
Не мога да стигна да се снимам. Трябва да я изправя и оформя и тогава. Не съм забравила, че обещах.
Обаче толкова ми е добре така.
Косата ми изглежда още по-огромна много хубава форма има, съживи се и се обнови.
Ще режа още 😃
Нямам търпение сега да й мацна и една хубава боя. Но се чудя още за кичурите.

# 301
Аз от моята коса общо взето съм доволна. Не й отделям много време и внимание (рядко се занимавам с маски или друго от този род) и пак бих казала, че изглежда прилично. Само ми се иска някак да стимулирам растежа, но явно още не съм открила подходящия за мен начин.

# 302
Да, маслата не са ок за трайността на боите за коса. Отделно и боите не са много ок. При естествените (небоядисвани) коси го няма този проблем. Друго, което се сещам, е, че имаше някаква връзка между високите температури (сешоари, преси, маши) и маслата.
Най-важно е, разбира се, как реагира индивидуално косата. Ако нещо и' действа добре, какво значение има какво казал този или онзи фризьор.🙂

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 23:38 от dolce miele

# 303
И аз съм си доволна от косата много. Само то скалпа не съм, но там няма оправия.
И това, че спи малко порьозни, като, леко суха.
Боите не ми държат, не знам защо. Не ми покриват добре.

# 304
Моят скалп има склонност към омазняване (както кожата по цялото ми тяло), но не е нещо драстично.

# 305
Да, ако не се измият хубаво или пък това с поставянето на маслен продукт като кристали, олио за краища преди да се сушиш или минаваш с преса си е пържене.

Моята коса се омазнява обикновено през ден-два, за това и редувам масла с индийски маски на прах.
То не е, че не са полезни маслата, просто трябва правилна композиция за типа коса и скалп, както и правилно измиване след това.
При всеки човек различно действат.
Моя приятелка например си правеше отвара с розмарин, пръскаше си косата и й беше много хубава и растеше, даже спря да й се омазнява бързо, ама тя особено лятото така я пръскаше, че всеедно излиза от банята, влажна я правеше. Аз и с малко и с много пръскане не успях да се справя, косата ми се омазняваше.

# 306
При мен омазняването на скалпа обикновено е на периоди. Предполагам, че зависи и от хормоните.
Пустата дължина ми е мъка. Ако изправям косата, горе-долу с 20% по-дълга ще изглежда, така мисля. Обаче се опитвам да бъда разумна и си повтарям, че е по-добре косата да е по-къса, но по-здрава.

# 307
И аз така, сега ще видя за Нова година дали някоя вечер ще успея да се налъдря само с no heat. Дали ще е много нелепо ако цял ден из хотела се разкарвам с коланчето на главата си?😀 мисля да пробвам😀

# 308
О, аз изобщо не им приемам изказванията на фризьорите за чиста монета. Ясно ми е, че интересът преди всичко е да си продават продуктите.
Аз мога със сигурност да кажа, че Тривитаминол от ветеринарната аптека, смесен с кокосово масло прави чудеса с косата ми Blush . Стига да ми се занимава да стоя поне 3 часа преди миене с това нещо, понеже пък стоя с матираща маска, смесена с маска на Керастаз поне още 2 часа след миене... То отива цял ден. Но пък после косата ми е супер мека и жива.
Аз съм ужасно доволна и от шампоана Олаплекс номер 4. Една идея по-бързо ми се омазнява, но косата ми е като след кератинова терапия, просто бижу! Керастазът направо ми е дрогериен шампоан, сравнен с този, като действие имам предвид.

# 309
Тривитаминол ми прави страшна алергия и раздразнения на скалпа. Горчив опит от ученическите години.
Иначе и аз не ги приемам изобщо като на 100% меродавни. Като цяло не ми допада това, че в последно време всяка втора когоа взе да дава съвети за мазане с масла, а пък доста голяма част от фризьорите не е ясно точно какъв опит имат и какво курсове са карали. Сега под път и над път изкарват някакви съмнителни обучения за по медец-два и почват да качват съдържание като великите капацитети.
Тези, кори следя са с години и опит.
Обаче аз имам голям опит в грижата с масла и всякакви неща за косата. И като лично съм се убедила, че някой домашен бъркоч работи ще си го правя и толкова.
Например преди години маската с газ, нас и оцет ми оправи косата. И в нейното действие се кълна. Миене с жълтък, който отричат прави косите много хубави, когато обаче са не така третирани.
Може би научно да не е така. Но ние си виждаме, че работи.

# 310
Точно!
Това не мога да обясня на фризьори и за къната.
Даже наскоро бях, пита ме боядисвам ли се, казвам не, къносвам се,
И той почна да цъка мм ммм тя затова така косата (аз му показвах космите, които са увредени най-вероятно от пресата дори и еднократно ползване, защото наистина след термообработка се влошава, просто не ми се вярваше, че от веднъж ползване на месеци може да е така и до последно го избягвах като вариант). . Викам ми, не. Когато съм се къносвала активно (тоест всеки месец) косата ми избуя дълга, здрава и нито цъфти, нито се къса, скалпа е окей.
‘Мда,мда. Еми то къната не е добре.. щото вика тя обгръща косъма.. не е като боята.. така тя предпазва косъма от външни влияния.. ‘опита се да ми я посочи като минус ама за мен това не е минус😀 точно обратното е. Единствен минус отчитам, че трябва сама да се оправям (имах фризьорка в моя град, която нямаше против да ме къносва, но ми е далече) и това, че не мога както боята да сменям цветове. Но като живот в косата.. буквално от коса до раменете за година стана до кръста, имам и снимки, мога и да покажа.

# 311
Има фризьори и фризьори. Или, както беше казала една позната на майка ми по друг повод, има плочкаджии и плочкаджии. Wink Този, който наистина си разбира от работата, според мен ще знае, че при различните хора различни неща имат желания ефект.

# 312
То това им е повече от ясно на фризьорите, а и на нас, че всичко си е строго индивидуално.
Къна никога не съм пробвала. А ми се е искало, защото навремето имах състудентка, квото се правеше само с черна къна. Косата й не беше хубава, в смисъл гъста и с хубав косъм, но беше с много блясък и много лъскава.
Мен ме спира това, че често ми идват идеи за смяна на цвят.
Макар, че от повече от пет години не съм променяла цвета и като цяло си знам, че черното е моят цвят или много тъмни кестеняво.
Също и не знам дали ще покрие белите коси и колко точно хубава е тая къна, каква е, откъде се купува хубава такава,трудно ли се нанася и т.н. подробности.
Реално наистина много хубави стават косите от къната.
На мен боите ми увреждат косата много.
А е здрава и издръжлива попринцип.
Уж много модерни, много щадящи.
Нищо друго не ни прави такива поражения.
Само, че няма как да не се боядисвам вече, и то не само от суета,а от необходимост.
Така от кода до кръста отрязах до раменете.
Защото така ще ми е по-лесна и цялата галимация с боядисването.
Сега се чудя каква боя да си взема.
На мен профи боите са ми много агресивни към скалпа.
Бях дала обет до Коледния банкет да не се боядисвам 😆
Ама май ще го наруша.
Интересното при мен е, че белите ми коси са само отгоре и около корените, близо до челото и очите и са още прилично малко.
Но е смешно и стърчат и си ги виждам.
А нямам цели бели кичури, нямам бели коси във вътрешната част почти никакви, само отгоре. И ме дразнят много. Така и дама ще мога да се мажа, като е по-късно косата.

# 313
Почти никога не съм имала желание за боядисване (освен някакви кичури). Никога не съм го и правила. Харесвам си цвета (нещо като Ash Brown), а и не бих казала, че ми е необходимо боядисване. Имам не малко бели косми, но са равномерно разпределени между останалите, не образуват видими участъци, и като цяло не се забелязват.

# 314
Сега се опитвам да си пусна косата само заради естествения ми цвят, но ще продължа с билките в косата, то разликата е, че в тях няма самото растение къна.
Къните от едно време и тези с индийката на опаковката не са ок. А не знам преди време колко е имало качествени къни
Ето съставът на къната, която ползвам аз :
Khadi :
Ingredients (INCI):
Indigofera Tinctoria Leaf Powder*, Lawsonia Inermis Leaf Powder*, Cassia Auriculata Leaf Powder*, Emblica Officinalis Fruit Powder*, Emblica Alba Powder, Azadirachta Indica Leaf Powder*
*from controlled organic cultivation

Hennafox :

Cassia obovata (Касия)(90%), Lawsonia inermis (Къна) (10%).

Индиго, къна, касия, амла, нийм.
Точно тях ги имам и само на прах плюс още някои (общо 7-8), с които си правя маски

Ето състав на къните от дрогериите
Eagles:
Herbal Henna Powder, Barium Peroxide, Para Phenylene Diamine Citric Acid, Magnesium Carbonate

Herbul :

Henna
Citric Acid
Magnesium Carbonate
Sodium Sulphate
Para Phenylene Diamine
Para Amino Phenol

Мисля, че може да се види разликата в състава.
За съжаление аз не бях запозната все още с тези неща и години се къносвах точно с Ийгълс.

Доколкото знам за покриване на бели коси пишеше, че трябва двустепенно покритие, първо със един цвят, после с желания, нещо като основа да се направи.
Има и тема за къносването, там са малко по-навътре от мен в тези неща, че и смеси си правят, аз не смея😀 взимам си готовата.

Общи условия

Активация на акаунт