Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 25 463
  • 352
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, сега ще задам въпрос, който не съм обсъждала с фризьор, но напоследък мисля, че има значение.
Когато времето навън е влажно, моята коса изглежда по-добре (и така я усещам). Не губи обем и някак си е по-жива. Обикновено скалпът ми се омазнява, а по краищата косъмът започва да изсъхва. Обаче във влажно време всичко е (почти) перфектно. Означава ли това, че ми липсва хидратация? И ако да, как да я постигна (според изпитани методи)?

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 15:39 от bell_87

# 316
Според мен трябва да търсите шампоани за дълбока хидратация, не дрогерийни, а професионални. В Златна рибка има със сигурност. Моята коса също е много по-жива на влажен климат, но не и в София на дъждовно време (тогава става като избухнала и винаги я крия с шапки, защото ми е ужасна). Но в Италия или Гърция ми става една такава перфектно хидратирана и жива. Предполагам, че и водата има значение.

# 317
Гледах клипчета с изкуствен интелект отговаря на въпроси, въпросът беше, защо в някои скъпи салони слагали кафе в шампоаните. Отговори, че е полезно и даде следната маска
100 г шампоан, 1 чл кафе и 1 сл ябълков оцет.

Реших да го направя, малко ми промени цвета (рус), сякаш изми боя на места и ми се появиха малко червен оттенък.  Като плюс, косата изглежда по-малко изтощена в краищата, намали малко жълтото.

# 318
Как маска с шампоан, т.е шампоанът преседява върху косата ли? Не мисля, че в дългосрочен план е добре за косата да я киснеш в шампоан.
Съветите на ИИ не бих приела за чиста монета.

# 319
Гледах наскоро в Кауфланд едни 8-секундни води за коса. Някой знае ли как се използват?
Не знам за кои питаш точно, но ще кажа за тези на Глисс 7 секундните, други не съм ползвала.На мокра коса след шампоан нанасям по дължините, разнасям хубаво, шишенцето си има дози разграфени (реално и без да гледам това ми е нужното количество). Седи няколко секунди и отмивам, но и няколко минути съм стояла. После излизам от банята и подсушавам косата и продължавам с продуктите за след баня.
Извинявам се, сега видях просто въпроса и не бях обърнала внимание предните дни.
От тези маски съм доволна от черната, коментирали сме ги. Мисля, степен 3. 2-ката ми прави косата ужасна, всеедно не съм я мила после.
Други не съм пробвала.

# 320
Азара., благодаря!🙂 Едната вода за коса беше на Бевола (кауфландска марка), а другата на някоя от известните марки (не запомних коя точно). Шрифтовете по опаковките бяха ужасно дребни, на едната дори не видях дали има изобщо инструкции за употреба...Изглеждат ми интересни като тип продукт.
Хм, а реално има ли ефект само за 7-8 секунди?🤔 То аз, само докато нанеса на моята коса, предполагам, че ще ми трябва доста повече време.

# 321
Има, да, нещо като експресна хидратация, заглажда. Много е удобно за много бърза баня.

# 322
А малко закъснение:

Много ми стърчи косата отгоре, заради новите растежи. Искам и още да я отрежа.
Реално съм отрязала близо 15 см, ми никой не забеляза.

За да личат повече етажите трябва да я изправям, но на мен не ми харесва права и много рядко я нося така.
Харесвам се, но си трябва оформяне повече, от дългата коса, няма две мнения.
С ролера става много хубаво, но на снимките не личи особено как действително стои косата.
Даже онзи ден я изправих. Ами, не ми харесва, във влагата пак ми се накъдри.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 09:14 от Caroline_Bingley

# 323
  • Някъде там
Чудесна прическа.
Косата реално си е доста дълга.
Наистина на права коса прическата стои уникално и на мен лично ми харесава повече.

# 324
Изглежда много хубава коса, плътна. Когато не е изправена, според мен стои по-интересно. Щом искаш, спокойно може да отрежеш още малко (например още 5см).

Аз моята се чудя какво да я правя. С бретон изглежда по-добре, защото лицето ми е сравнително едро. Обаче бретон на чуплива коса не е лесно за поддържане. Мисля другата седмица да отида на фризьор, има време да измисля нещо.

# 325
За мен си е много отрязано.
Като се сетя, че косата беше до пъпа. Това е наистина много.
Бел, благодаря! Гъста и плътна е, не цъфти от години, малко е по-суха от боите.
На мен също ми харесва по-рошава и небрежна.
Смятам и пет така направена ми отива много повече.
Майка ми пък не харесва повече права.
Аз си обичам къдраво.
Също много ми отива бретон. Години наред съм била с такъв. Но вече нямам нерви,желание и време да го поддържам.
На моята чуплива коса това значи всеки ден изправяне. Понякога ме е яд, че е толкова занимавка, защото ми отива много.
Като го отрежа винаги съжалявам.
Искрица, даже трябват и повече етажи. Но просто не смея. Пак стои тежка. И ,а да е както искам трябва още да режа и всеки ден да завивам краищата с четка. А това няма как да стане.
Искам е така.

Мисля, че показвах.
Моята коса расте много бавно. Сега като се сетя, че ако приискам пак дълга ще чакам две години. 🤣

# 326
И моята коса расте сравнително бавно (затова и се колебая всеки път, когато стане време за подрязване). На майка ми например - много бързо. Нейната е къдрава, на баща ми е права, а моята - нещо по средата.

# 327
  • Някъде там
Caroline_Bingley, не ти трябва по-късо. Твоята дължина в момента е перфектна.

# 328
Caroline_Bingley, не ти трябва по-късо. Твоята дължина в момента е перфектна.

Попринцип да. Обаче е никаква. Нито дълга, нито къса 😆Аз най-много мразя така. Искам или много дълго и късо. Като е гарга,да е рошава.
Няма средно положение.

# 329
  • София
По принцип любимата ми фризьорка беше в Младост, салон Дианет.
Може ли име на фризьорката,ако не е единствена в салона.

Общи условия

Активация на акаунт