Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 25 475
  • 352
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте дами. Някой може ли да сподели къде в София правят хубав curtain bangs? Ходя с една и съща прическа от години (на черта) и ми се иска вече промяна. Но доста ме е страх да се доверя на някой, без да ми е препоръчан.

# 331
Аз ходя само при една жена вече, но тя работи само в Стефан в Изток. Там цените са ужасни, но пък тя толкова хубаво ме подстригва, че няма как да я сменя просто. И без това ходя на няколко месеца, а боя си правя вкъщи на корените само. Аз също съм с каре до раменете. Тя последния път ми направи и такъв тип лек бретон, харесва ми. Така ме постригва, че и като расте формата си е все хубава. Ралица се казва.

# 332
...Изглеждат ми интересни като тип продукт.
Хм, а реално има ли ефект само за 7-8 секунди?🤔
Toва са така наречените ламеларни води и ги предлагат много брандове. Преди 8-9 някъде, ако не се лъжа, Керастаз бяха едни от първите на пазара с такъв продукт (K Water), цената беше безобразна. След това Лореал пуснаха за десетина пари (Лореал притежава Керастаз). В момента има голямо разнообразие от ламеларни продукти за коса, чудесни са за тънки коси, които нямат нужда от утежняване:

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 17:52 от Agent Provocateur

# 333
Момичета, маската Керастаз дженезис сомо в краищата ли се нанася, или по цяла дължина?
Пише на измита и подсушена само, стои се 10 мин и се изплаква.

# 334
  • София
Като гледам ролерите как се навиват, реално отпред косата е почти цялата навита, a в задната част наливането започва от 1/3 надолу, тъй като е издърпана по- напред.

# 335
Ако ти е дълга косата се сплита прекрасно и отзад. Ако можеш да правиш рибена кост това е другият начин, по който се навива косата на ролера и трети е с втори ролер задната част на главата

# 336
Аз много харесвам вълните след сплетени плитки (не много тънки).
Агент, благодаря! Не знаех, че така се казват на английски. Ще потърся повече инфо. А дали са подходящи и за коса, която е смес от по-тънки косми и по-дебели? На мен ефект утежняване всъщност не ми е излишен, а бих го приела с охота.😁 Обичам да ми пада тежко косата. 
Има ли някакъв трик за използване на пресата за извивки и къдрици на лявата част на косата (дясната ръка ми е основна)? С къде ето отдясно с справям супер, но отляво се чудя как точно да хвана пресата и не се получава съвсем сущото като отдясно и или пък се получава по-трудно...🤔

# 337
Обръщаш пресата наобратно, тоест върха надолу и кабела нагоре.
Нещо такова

Аз си ползвам все пак дясната ръка, но не мога да обясня как😀
В дясната ръка държиш пресата, с лявата хващаш кичур. С дясната извиваш навън, с нея регулираш извивката, с лявата придържаш.

# 338
Много благодаря! Златна си! Ще се упражнявам с картинката😁 следващия път, много съм саваната с лявата ръка по отношение на пресата (иначе така хубаво разбивам смес за кекс с бъркалката и с лявата ръка, но явно за пресата ще ми трябват упражнения).😃
Много харесвам прическа като на снимка номер 6, с повече или с по-малко извивки. Аз съм от тези, на които косата им пречи пусната.😅 Може би трябва и леко да скъся (аз се подстригвам сама) пластовете около лицето, за да стои по-добре. Как мислите?🤔

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 07:18 от dolce miele

# 339
Абе то и аз много неща мога с лявата ръка, ама такива прически ич ме няма. Надявам се дъщето като порасне да ми дава да й правя прически😀 че ми отне адски много време да се науча да си правя рибена кост изпъкналата, после скъсих косата и край😀
Взех си blow out четка сешоар, еми не ми се получава. Пробвах с кръгла четка и сешоар и това не ми се получава.
😀 поне се успокоявам с това, че не ми държи косата такива неща и за това не става 🙈
 Curtain bangs са много сладки, ако можеш са се направиш😆

# 340
О, мен ме няма за обикновено тупиране и изсушаване на косата с четка и сешоар- чувствам се все едно не ми достигат ръцете.😂 С преса и четка с горещ въздух се справям, само за къдренето с преса с втората ръка трябва да се ошлайфам.
Не знам на колко е малката, но
Скрит текст:
 дъщеря ми е на почти 14 г. - откакто стана на 8-9 г., започнаха да я тресат пубертетните хормони и оттогава косата и' почти не е подстригвана. 80-90 см дължина има. Сама си се "подстригва" (разбирай...подрязване само връхчетата или "невероятните" 3 см дължина - на нея това и' изглежда много отрязано😂), сама си реже кичурите около лицето, curtain bangs също, оформя...🤪 Не знам как и' се занимава да я мие, суши и поддържа тази дълга коса. Единствената прическа, която ми позволява да и' правя, е да я сплитам на плитка, когато трябва да ходи на спорт или да играе федербал.☺️  

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 10:40 от dolce miele

# 341
Бебе е още, но аз съм израстнала с момчета все и съученичките ми редовно идваха сплетени, някоя кака/леля ги е сплела и после ги учеха и те да плетат, а мен нито имаше кой, нито имаше на кого да пробвам😀 и сега се надявам, да имам опитно зайче след някоя годинка 😆
Много често преди събитие пиша в пинтерест easy hairstyles и гледам, лесно било. Накрая само дето ми идва или ръцете или косата да отрежа 😀
Искрено се възхищавам на момичетата, които ги бива в това, да са добре координирани с ръцете за прически.
Аз веднъж си отрязах сама косата от дълга до кръста я скъсих до раменете, много хубаво се направих, сега дори не знам как😀 и бях скъсила долния пласт отзад на врата, всичко беше супер, но втори път не бих се пробвала😀

# 342
На косата не си правя сама нищо освен да я среша или да я захвана с ластик/шнола/фиба. Утре отивам на подстригване. Още не съм решила какво точно ще я правя. Вероятно ще се посъветвам с фризьорката на място. Уж бях решила, че няма още да я режа, но след определена дължина сякаш започва да губи обем и вече не изглежда добре. Има нужда от оформяне. За бретон не съм сигурна. Може би ще търся вариант хем да има, хем да няма.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 10:50 от bell_87

# 343
О, на мен ми действа като терапия да си подстригвам сама косата. Едно такова хубаво ми става.😅 Освобождаващо някак, защото не трябва да се съобразявам с час за фризьорка, а и не трябва да обяснявам как точно искам да ме подстрижат - съответно, не съм разочарована след това. Но ми е приятно чувството и понеже ми се получава добре. Иначе определено нямаше да ми е приятно...😂
Азара., дано да си имаш опитно зайче. Предстои ви възрастта, когато за няколко години вероятно ще ти позволява да правиш прически.🙂 Като наближи пубертетът, започват да имат мнение за всичко и нищо не е вече сигурно...😆

# 344
Аз по начало не съм особено сръчна, така че оставям тази работа на професионалистите.
Мисля, че ако косата е добре подстригана (ето защо много държа на това), няма нужда от кой знае какво оформяне после. При добре дадена форма, колкото и да израсте, не би трябвало да има голям проблем.

Общи условия

Активация на акаунт