Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 448
  • 238
  •   1
Отговори
# 225
Всякакви бретони ми отиват на мен. Понасям даже поддръжката им, обаче толкова ненавиждам да ми се пречка нещо или да ми се поти челото под коса...А моята е гъста и лятото е почти винаги вързана или вдигната на кок. То цялата коса ми пречи през лятото (а често ми топли и през зимата повече от нужното), как няма да ми пречи бретон...😁
Иначе има много интересни прически. Аз накрая все стигам до подстрижка с пластове и достатъчно дълга коса, за да може да се хваща с щипка, да се връзва..

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 01:22 от dolce miele

# 226
Не е чудо голямо. Дългите кичури започват от към краищата на веждите ми и не застават точно в очите. Винаги мога да си ги побутна леко по-настрани, както и да "гледат" навън. Сама си поддържам бретона, сама го режа, оформям и тн.. Никога повече не бих била без бретон. На голямото ми чело, рядката ми коса баш отстрани съм само за без бретон, като тия кучета с дългата права слепнала козина. Мерси. Който има гъста коса и късо чело може да си позволи да ходи с голо чело, аз не мога.

# 227
Пречи ми на мен, ама всеки път си го правя 😹 поне пораства бързо и после си го прибирам настрани. Радвам му се една седмица и после ми пречи.
Може би ако си правите да не го правите чак толкова къс че да може да го прибирате като ви пречи.

# 228
Да, идеята е да не е много къс.
То и попринцип не го правят толкова къс.
Идеята е да е по-дълъг. А може да се подвива и с четка.
Аз моята коса ще я отрежа много късо след няколко дни.
Все да ми омръзва вече. Време е.
Освен това ме нападна косопад, вече до голяма степен го поовладях, но мисля, че ще й се отрази добре едно обновяване и подстрижка.
Винаги съм си мечтала да опитам по-къса коса, едва да докосва раменете.
Нещо като това. Само, че моята трябва бъде с етажи, иначе ми стои като каска.

За щастие намерих фризьорка, нова е тука, млада, в час с новите неща, много добре ме подстрига миналият път.
Също в един момент по-нататък, може би октомври обмислям да си направя това.
Та промяната ще е пълна.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 14:50 от Caroline_Bingley

# 229
Разбутвам темата. Имам не малко козметика за коса, но продължавам да не намирам като че ли моите продукти. Омръзна ми да купувам ново и ново и да не е моето. Напоследък се замислих защо косата ми се чувства и изглежда по начина, по който е. И съм решила да променя това някак. Първото ще е подстригване, а второто - правилните продукти. И тук идва проблемът. Не знам какво да си купя! Давам информация за косата си и ще съм благодарна на мнения и съвети, вярвам, че сте по-наясно дори от фризьорките, които съм питала как да се грижа за косата си, не ми казват нищо, а само да съм взимала нещо за хидратация.. Ами у дома е пълно с такава, но резултата не е ок. Та, косата ми е тънка, фина, с ниска порьозност, права, небоядисвана, третирана само с преса и сушоар. Интересуват ме продукти без отмиване.

# 230
Моята коса е същата, редувам протеин и хидратация.Преди боя протеин 2-3 пъту
и, след боя хидратация.После зависи от нуждите на косата как ще ги редувам.Ако крайчетата ми изсъхнат много- дошло ѝ е в повече от хидратация.Ако цялата коса повехне, няма блясък и е твърда- протеинът е в повече.
Та се съобразявам с нея.

# 231
На мен от началото на лятото косата ми се омазнява на всеки 24 часа. Какво ли не пробвах и не става. В същото време ако си взема шампоан за мазна коса ми се превишава скалпа и сърби ужасно. Нямам идея какво да си купя вече. Тези твърди шампоани на Витаминита някой ползвал ли ги е?

# 232
Когато имах проблем ми помогна шампоан Клоран с божур. Също ми беше добре с Eucerin DermoCapillaire.

# 233
  • София
Аз като усетя, че нещо не е ок със шампоана, си търся от алтернативните магазини - гръцки, турски, италиански - какъвто и да е, едно просто Гарние, Пантен, ми е по-добър от българските магазини.
Искам да се похваля, че най-после успях да си покрия белите слепоочия!

# 234
В какъв смисъл да ги покриеш? Да ги боядисаш?

Отрязах 30 см. коса. Сега е къса и здрава. Също мисля какви продукти да взема. Май ще изчакам следващото боядисване и тогава ще решавам.

# 235
Когато имах проблем ми помогна шампоан Клоран с божур. Също ми беше добре с Eucerin DermoCapillaire.

Това са два любими мои шампоана. И съм много доволна от тях. Не за омазняване, моята коса не се омазнява. Аз ги ползвам за чувствителен скалп.
Те са ежедневни, много нежни и леки шампоани. Изключително ги препоръчвам.

# 236
  • София
В какъв смисъл да ги покриеш? Да ги боядисаш?

Отрязах 30 см. коса. Сега е къса и здрава. Също мисля какви продукти да взема. Май ще изчакам следващото боядисване и тогава ще решавам.

Да, че тази година нещо се засили бялото и не можех да намеря боя и начин да ги покрия изцяло.

# 237
  • В полите на Пирин планина
И как успя? С каква боя?

# 238
Някой ползвал ли е този продукт и дали има ефект за растеж на косата?
По принцип ползвам едно масло за коса индийско. Но се чудя дали да не пробвам нещо ново или да съм на принципа каквото работи до момента да не се пипа😆

В голяма чуденка съм дали да пробвам това, да си продължа това:

Или да си направя мой бленд масла.

На Мадара продукта ме блазни, че е с бързо действие. В момента имам нужда от нещо такова.
А индийското масло гледам поне 30 минути да държа.

Общи условия

Активация на акаунт