Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 295
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте
Излезнала ми е микробиологията и имам Стрептококи -streptococcus agalactiae има ли някоя друга мама която да я е имала в предна бременност, ще започна АБ лечение, но се притеснявам след като прочетох ужасните неща които пише в интернет за нея, нямам оплаквания като сърбеж, парене и т.н единствено от време на време по-обилно течение
Това налага ли раждане със секцио понеже вече влизам в 9 месец и това силно ме вълнува, ако евентуално немога да я излекувам до раждането, съответно

# 166
Здравейте!

Колко често усещате тежест и неразположение в долната част на корема по време на бременност? Сега съм в 6 месец и от последните 5 дни ми се случва всеки ден. След като ме заболи и усетя тази тежест, си лягам и ми минава бързо.

# 167
Мен доста често ме боли ниско долу и ,когато стане си лягам . Всички ми казват не се филмирай  🤷♀
Здравейте!

Колко често усещате тежест и неразположение в долната част на корема по време на бременност? Сега съм в 6 месец и от последните 5 дни ми се случва всеки ден. След като ме заболи и усетя тази тежест, си лягам и ми минава бързо.

# 168
Здравейте
Излезнала ми е микробиологията и имам Стрептококи -streptococcus agalactiae има ли някоя друга мама която да я е имала в предна бременност, ще започна АБ лечение, но се притеснявам след като прочетох ужасните неща които пише в интернет за нея, нямам оплаквания като сърбеж, парене и т.н единствено от време на време по-обилно течение
Това налага ли раждане със секцио понеже вече влизам в 9 месец и това силно ме вълнува, ако евентуално немога да я излекувам до раждането, съответно

Аз още чакам моите резултати да излязат, но лекарят каза, че ако имам стрептококи, просто дават антибиотик по време на раждането

# 169
Здравейте

Аз още чакам моите резултати да излязат, но лекарят каза, че ако имам стрептококи, просто дават антибиотик по време на раждането

Става въпрос за естествено раждане ли или и при секцио се слагат антибиотици

# 170
Мисля, че и при двете, но докторът имаше предвид вагинално раждане в моя случай

# 171
Здравейте, мами!
От около 10 дни имам главоболие. В 14 г.с. съм. Меря си всяка сутрин кръвното, защото ме боли най-вече през ноща и сутрин като се събудя и е 90/60 или 80/50.
Днес бях на преглед и там ми излезе 120/70 /след шофиране, ходих на преглед след работа/ и на АГто ми не му хареса. Казах му за болката и това, че не приемам лекарства за главоболието, тъй като болката е търпима.
Той ме посъветвя да пия парацетамол и пак да си меря кръвното. Ще го следим и ще ми изписва лекарства за кръвно. Тряжва да се храня изцяло безсолно. Пих парацетамол, болката ми мина за малко и после пак ме заболя главата, като кръвното ми си е 90/60 откакто се прибрах..
Не знам защо си мисля, че главоболието ми не идва от кръвното и вече взех да се притеснявам доста. Вие имали ли сте такова главоболие в тези седмици?

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 22:12 от Бетичка

# 172
Много е ниско кръвното, възможно ли е с кафе  или шоколад да се вдигне, вместо с хапчета? Чувала съм, че по-добре ниско отколкото високо.

# 173
Главоболието не се ли влошава от кафе и шоколад? Поне при мен е така. Чувала съм за айрян със сол за вдигане, но не знам дали помага

# 174
Здравейте. В края на 5 г.с. съм. Днес след разходка ме заболя корема, не е менструална болка, а по-скоро някакво пробождане, което усещам от дясно и то само при движение. Възможно ли е болката да е от бременността и разходката или да го отдам по-скоро на някакви газове?
Нямам зацапвания.

# 175
Аз по принцип имам ниско кръвно, когато имам главоболие, първо пия кафе, после вече хапчета или други методи, като сън например. Доста често ми минава само от кафето, иначе шоколад рядко ям, просто защото не обичам много.

# 176
Здравейте. В края на 5 г.с. съм. Днес след разходка ме заболя корема, не е менструална болка, а по-скоро някакво пробождане, което усещам от дясно и то само при движение. Възможно ли е болката да е от бременността и разходката или да го отдам по-скоро на някакви газове?
Нямам зацапвания.

В начална бременност има много такива болежки, матката се разтяга все пак. Ако не са менструални болки, няма нищо страшно

# 177
Благодаря! Пих две но-шпа за всеки случай, но мисля, че го усещам по-скоро като чревно, а не в матката, надявам се. Утре ще го карам малко по-полека. Имам история с един спонтанен аборт, приключил точно по това време и сега настръхвам при всеки симптом.
Нямам зацапвания.

В начална бременност има много такива болежки, матката се разтяга все пак. Ако не са менструални болки, няма нищо страшно

# 178
Аз по принцип имам ниско кръвно, когато имам главоболие, първо пия кафе, после вече хапчета или други методи, като сън например. Доста често ми минава само от кафето, иначе шоколад рядко ям, просто защото не обичам много.

Проблемът е, че докторът иска кръвното ми да е ниско като 90/60 и при него като излезе 120/70 ме пита дали съм пила кафе, че е толкова високо, а аз кафе не пия. Иска да ми изписва лечение, за да е ниско..ама ме е страх да не припадна някъде от това, защото аз по принцип съм си с ниско кръвно. Не знам вече.

# 179

Проблемът е, че докторът иска кръвното ми да е ниско като 90/60 и при него като излезе 120/70 ме пита дали съм пила кафе, че е толкова високо, а аз кафе не пия. Иска да ми изписва лечение, за да е ниско..ама ме е страх да не припадна някъде от това, защото аз по принцип съм си с ниско кръвно. Не знам вече.

Много интересно, на мен ми го мерят сега и е 110 на 80, казват, че е добре. Щом така казва, лекаря, може би има причина, все пак за това е учил.

Общи условия

Активация на акаунт